Maskisuositus kaikille perusopetuksen oppilaille


Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee kirurgisen kasvomaskin käyttöä koulun sisätiloissa ja koulukuljetuksissa peruskoulujen oppilaille 1. luokasta lähtien sekä edelleen toisen asteen oppilaille. Kangasalan kouluissa noudatetaan suositusta. Maskeja toimitetaan kouluille mahdollisimman pian, jotta niitä riittää kaikille oppilaille.

Koulut ovat tiedottaneet lukukauden alun koronakäytänteistä huoltajia, oppilaita ja opiskelijoita.

Viime viikolla annetut kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluita koskevat rajoitukset ovat edelleen voimassa 21.1. saakka. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä ei suosittele urheilulajien kilpailutoimintaa tammikuun 2022 aikana ja harrastuksissa suositellaan toimintaa pienryhmissä.

Pandemiaohjausryhmä muistuttaa tiedotteessaan myös hygieniasäännöistä asiakas- ja toimitiloissa viitaten tartuntalain kohtaan 58c. Sen mukaan asiakkailla ja osallistujilla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen, heille tulee antaa toimintaohjeet mm. riittävistä turvaväleistä ja käsien puhdistamisesta, ja lisäksi pintojen puhdistusta tehostetaan.

Lisätiedot:

Opetuspäällikkö Merja Lehtonen, p. 050 550 9084
Vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041

Kangasalan kaupungin 7.1.2022 julkaisema tiedote koronarajoituksista: https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/pirkanmaan-koronarajoitukset-jatkuvat-aiempaa-kohdennetummin-8-1-2022-alkaen/

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet