Pirkanmaan koronarajoitukset jatkuvat aiempaa kohdennetummin 8.1.2022 alkaen


Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tänään tekemä uusi koronapäätös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueelle on voimassa 8.1.- 21.1.2022. Määräys kieltää edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa, mutta ei enää ulkotiloissa. Tilojen sulkua koskeva määräys kohdentuu tiloihin aiempaa rajatummin. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia. Uudet määräykset ovat voimassa kaksi viikkoa ajalla 8.1.- 21.1.2022.

Kokoontumisrajoitus sisätiloihin

Tartuntatautilain 58 pykälän perusteella Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueella kiellettyjä ovat henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Rajoitus ei koske ulkona järjestettäviä tilaisuuksia.

Tartuntatautilain 58 §:n mukaisilla päätöksillä voidaan rajoittaa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Päätökset eivät kohdistu yksityistilaisuuksiin tai harrastustoimintaan. Alueen väestöä kehotetaan noudattamaan koronaepidemiaan liittyviä yleisiä suosituksia myös niissä tilanteissa, joita aluehallintoviraston määräykset eivät koske.

Tilojen sulkua koskeva päätös

Määräys sulkee laajasti yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat. Tilojen sulkeminen kohdistuu alla lueteltuihin tartuntatautilain 58 g pykälän 4 momentin kohdissa tarkoitettuihin tiloihin. Suljettaviksi määrättyjä tiloja ei ole mahdollista ottaa käyttöön koronapassilla liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaa varten.

Päätös velvoittaa toimintaa harjoittavia ja tilojen hallinnasta vastaavia toimijoita. Yleisölle avoimilla ja rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuilla tiloilla tarkoitetaan seuraavaksi määriteltyjä tiloja:

• joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat;

• yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat;

• tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat;

• kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää myös vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien henkilöiden ohjattuun harrastustoimintaan tai lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen.

Päätös ei koske myöskään seuraavia tiloja: kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat (kuten padel-, tennis- ja sulkapallokentät).

Koronarajoitukset Kangasalan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden toiminnassa ajalla 8.-21.1.2022 

Uusien koronarajoitusten vuoksi kaupungin liikuntapalveluiden kevätkauden aloitus viivästyy. Aikuisten ryhmäliikuntaa ei voida vielä aloittaa vaan se on tauolla 10.1.-21.1.välisen ajan.

Uuden koronarajoituksen mukaan Kuhmalahden, Sahalahden ja Pitkäjärven kuntosaleja voi käyttää. Liikuntapalveluiden ryhmät Pitkäjärven kuntosalilla on peruttu.

Vesaniemen ja Kuhmalahden yleiset avantouintisaunavuorot on peruttu.

Nuorisotilat ovat auki 11.1. alkaen.  Nuorisotiloilla on maskisuositus, hygieniavaatimukset on huomioitu ja asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa. Kyläkolli liikkuu normaalisti, mutta nuoria ei päästetä autoon sisälle.

Kirjastot ovat auki normaalisti. Niissä suositellaan ripeää asiointia ja asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa. Kirjaston yleisötapahtumat on peruttu. Uudet koronarajoitukset kieltävät edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa.

Lisätiedot:

vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041.

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet