Latujen ja luistelukenttien kuulumisia Kangasalla


Talvi tekee tuloaan ja ladut sekä luistelukentät kutsuvat jälleen asukkaita talviliikunnan pariin Kangasalla. Kyötikkälän urheilukeskuksen kentän ympäri pääsee jo hiihtämään ja Sorolan virkistysalueen sekä Kyötikkälän välinen ensilumenlatu on valmistumassa. Myös kaukaloiden ja luistelukenttien jäädytystä aloitetaan tällä viikolla. Kuntotietopalvelusta pääsee seuraamaan hiihtolatujen, luistelukenttien ja kaukaloiden kunnossapitotilannetta.

Sorolan säilölumikasan lunta on aloitettu levittämään ja hiihtolatu on valmistunut Kyötikkälän urheilukeskuksen kentän ympäri. Lumetustöitä ja ensilumenladun tekoa jatketaan edelleen Sorolan virkistysalueelta Kyötikkälän urheilukeskukselle. Kangasalla on maastohiihtolatuja yhteensä noin 100–200 km sääolosuhteiden mukaan ja niitä aletaan tekemään heti, kun lumitilanne sen sallii.

Liikuntareitille Vatialantien alikulusta Kangasalan sähköasemalle on valmistunut tänä syksynä valaistus. Seudullista liikuntareittiä Kirkkoharjulta Lamminrahkan läpi Tampereen Atalaan asti on tulevana talvena mahdollista hiihtää koko matkan valaistua latua pitkin. Latujen valaistus on päällä hämäräkytkimellä aamuviidestä (klo 5.00) valoisan tuloon asti ja illalla pimeän tulosta yhteentoista (klo 23) asti. Valaistun latureitin pituus Kirkkoharjun näkötornilta Tampereen rajalle on kokonaisuudessaan 9,5 km.

Luistelukenttien ja kaukaloiden pohjustustöitä on aloitettu osassa kohteista ja jäädytykset alkavat tällä viikolla (viikko 48), kun pakkaset mahdollistavat työt. Ensisijaiset jäädytettävät kohteet ovat kaukalot ja koulujen käytössä olevat kentät. Kangasalan kaupungilla on ylläpidossaan yhteensä 22 luistelukenttää ja 8 kaukaloa. Lamminrahkan liikuntapuistoon on asennettu Kangasalan uusin kaukalo.

Hiihtolatujen, luistelukenttien ja kaukaloiden kunnossapitotilanteen pääsee katsomaan kuntotietopalvelusta. Latujen ja luistelukenttien kuntotietopalvelun linkki:

Kangasalan latujen ja luistelukenttien kuntotietopalvelu

 

Lisätietoja:

Laura Tennberg, työnjohtaja/ ulkoliikuntapaikat

040 167 9765, laura.tennberg(at)kangasala.fi

 

Huoltoasiat ja kunnossapito:

Tekninen keskus/ Rakentamisen palvelualue

Palautesovellus (sitowise.com)