Latujen ja luistelukenttien kuntotietopalvelun uudet ominaisuudet


Latukone. Kuva: Kangasalan kaupunki.

Kangasalan kaupunki julkaisi viime talvikautena karttapohjaisen kuntotietopalvelun pilottikäyttöön kuntalaisille. Sähköisestä kuntotietopalvelusta pääsee seuraamaan hiihtolatujen, luistelukenttien ja kaukaloiden kunnossapitotilannetta. Kuntotietopalvelua on nyt päivitetty asiakaspalautteen perusteella.

Kuntotietopalvelusta löytyvät hiihtoladut, luistelukentät ja kaukalot. Kangasalan kaupungilla on ylläpidossaan yhteensä 22 luistelukenttää, 7 kaukaloa ja noin 100–200 km maastohiihtolatuja sääolosuhteiden mukaan. Säiden salliessa ja turvallisuusnäkökohdat huomioiden tehdään myös jäälatuja. Etelä-Kangasalan, Koillis-Kangasalan, Sahalahden, Kuhmalahden ja Lahdenkulman ladut kunnossapidetään ostopalveluna.

Kuntotietopalvelusta kerättiin palautetta ja palvelua päivitettiin asiakaspalautteen perusteella. Kuntoluokkia on nyt kahden sijaan kolme, ja ne ovat karttapalvelussa värikoodeilla vihreä (kunnostettu), oranssi (ei kunnostettu kolmeen päivään) ja punainen (ei kunnostettu). Palveluun on myös lisätty sovelluksen käyttöohje ja mittajana. Karttamerkkien seliteikkunan saa halutessaan pois näkyvistä. Kartan alanurkkaan on lisätty nuolipainike, josta saa auki taulukon kaikista kohteista ja niiden kunnostusajankohdista.

Latujen ja luistelukenttien kuntotietopalvelun uusi linkki:
Kangasalan latujen ja luistelukenttien kuntotietopalvelu

Kuntotietopalvelu löytyy kaupungin verkkosivuilta:
Viheralueet ja ulkoliikuntapaikat – Kangasala

Hoidetut hiihtoladut ja jääkentät – Kangasala

Latukartat – Kangasala

Lisätietoja kuntotietopalvelusta:

Jari Järvinen, kaupunginpuutarhuri
p. 050 550 9079, jari.jarvinen(at)kangasala.fi

Jarno Schutskoff, liikunnan palvelukoordinaattori
p. 050 309 4545, jarno.schutskoff(at)kangasala.fi

 

Palautteet ja kehitysideat kuntotietopalvelusta:

Liikuntapalveluiden palautelomake

Huoltoasiat ja kunnossapito:

Tekninen keskus/ Rakentamisen palvelualue

Palautesovellus (sitowise.com)