Lasten Pirkkasissa taas paljon koettavaa perheen pienimmille


Lastenkulttuurikuukausi Lasten Pirkkasten aikana Kangasala on tarjolla improvisaatioteatteria, vauvojen värikylpy, tiedettä, satuhetkiä ja perhepäivä.

Pirkkaset-kuukauden aloittaa Improvisaatioteatteri Snorkkelin TosiSatu, joka esitetään lauantaina 3.2. kello 10:30 pääkirjastossa. TosiSatu on lastenteatteriesitys, jossa tarinasta ja sen juonenkäänteistä päättävät lapset.

Torstaina 8.2. Kangasala-talolla musisoi Pikku Papun Orkesteri jonka vuorovaikutteinen konsertti kutsuu mukaan musiikin ja leikin maailmaan. Seuraavana lauantaina 10.2. kello 10:00 on Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Vauvojen Värikylpy -työpaja, jonka ohjaajana on Ilona Kristola.

Tutkija Pii saapuu viihdyttämään lapsia Vatialan kirjastoon Hurjan hauskaa tiedettä -esityksensä kanssa lauantaina 17.2. kello 13.00. Luvassa on mm. omituisesti käyttäytyviä aineita, laitteita, kuplia sekä vaahtoja.

Torstaina 22.2. on talvinen satuhetki Sahalahden kirjastossa kello 10:30 ja Kuhmalahden kirjastossa kello 18:00. Lauantaina 24.2. lapsiperheitä hemmotellaan kahdella tapahtumalla, joista ensimmäinen on kello 11:00 alkaen pidettävä Mobilian perhepäivä. Tarjolla on puuhaa Touhutorilla, glittertatuointeja, hattaraa ja muuta tekemistä. Lisäksi Mobilian museo on auki, markkinatunnelmaa luovat monen eri alan myyjät ja paikalla ovat Tapahtumatyttöjen Yksisarvinen-maskotit tapaamassa lapsia. Päivän toinen tapahtuma on kello 18:00 Kangasala-talolla alkava Hevisauruksen vuoden räyhäisin keikka!

Kuukausi huipentuu Kangasala-talolla torstaina 29.2. kello 18:00 pidettävään Joker Pokeri Boxin DeLuxe Show’hun, jossa TV:stä tuttu maailmanmestaritaikuri Simo Aalto juhlii 45-vuotista uraansa esiintyvänä taiteilijana.

Lisäksi Kangasala-talon K-Kinossa esitetään ensi-iltaelokuvat Räkä ja Roiskis sekä Heinähattu, Vilttitossu ja Kana osana Lasten Pirkkasia.

Kangasala-talon konsertteja ja elokuvia lukuunotamatta kaikkiin Lasten Pirkkaset-tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy.

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurikuukausi, jonka aikana lastenkulttuuri näkyy ja kuuluu erityisen paljon ympäri Pirkanmaata. Kuukautta vietetään 1.–29.2. teemalla ”Kivaa kirjaimilla” ja kiertävänä esiintyjänä on Improvisaatioteatteri Snorkkeli. Ohjelma on suunnattu 0–12-vuotiaille lapsille sekä heidän perheilleen.