Kunnan itsenäisyysjuhla uudistuu maltillisesti

5.12.2017

Kangasalan kunta juhlii Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä 6.12. Päivä alkaa seurakunnan juhlajumalanpalveluksella ja jatkuu seppeleenlaskutilaisuudella sankarihaudoille. Tänä vuonna tilaisuus on erityisen juhlava, kun haudoilla sankarivainajien ikäisiä miehiä ja naisia kunniavartiossa. 

Kahvitilaisuus alkaa Kangasala-talossa klo 11.30. Kahvinjuonnin lomassa kuullaan Vuoden nuorta pelimannia, viulisti Arvid Lundénia, jota säestää Olli-Pekka Lundén. Varsinainen ohjelma alkaa konserttisalissa klo 12.30. Aluksi nähdään Kangasalan nuorisovaltuuston jäsenten Jonna Lehdon, Inari Heinosen, Niko Tammelinin ja Eemeli Saarelan kokoama video 100 elämystä Kangasalla -tapahtumaketjun kuvista. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Lyytinen lausuu tervehdyssanat ja juhlapuheen pitää Martti Silvennoinen, joka on vaikuttanut pitkään Kangasala-talon hallituksessa. Silvennoinen tunnetaan erityisesti kulttuurin ja talouden välisten suhteiden asiantuntijana. Juhlassa jaetaan myös kunnanhallituksen myöntämä Pro Kangasala -mitali.
 
Puheiden jälkeen on vuorossa Kangasalan Mieslaulajien konsertti, joka päättyy kuoron ja yleisön yhdessä laulamaan Maamme-lauluun. Kuoroa johtaa sen taiteellinen johtaja Jussi Tamminen.
 
Tarkoitus on, että tulevina vuosina itsenäisyysjuhlan musiikki-, tanssi- tai muista esityksistä vastaa vuorovuosina yksi paikallinen esiintyjäryhmä. Aiemmin itsenäisyysjuhlassa jaetut kulttuuristipendit siirtyvät jaettavaksi helmikuussa samaan aikaan Björkqvist-rahaston stipendien kanssa.