Ainutlaatuinen kiinteistökehityskohde myynnissä Kangasalla

15.5.2017

Huutijärven Tredu-kiinteistö, ilmakuva 2012

Kangasalan kunta etsii yhteistyökumppania ideoimaan ja kehittämään uutta konseptia ammattioppilaitoksen alueelle. Monipuoliset nykytilat tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia erilaisille yrityksille ja toiminnoille. Tonttia ja rakennuksia on myös mahdollista muunnella mm. lisärakentamisella tai käyttötarkoitusta vaihtamalla. Kohde sijaitsee aivan Tampereen kupeessa, vilkkaiden liikennevirtojen vieressä, lähellä Kangasalan keskustaa ja matkailukohteita. Tarjousmenettely on kaksivaiheinen.

Kangasalan Huutijärvellä sijaitsevan ammattioppilaitoksen rakennusten ja tontin kehittäminen ja luovuttaminen ratkaistaan tarjousmenettelyn avulla. Lahdentien ja Sahalahdentien risteykseen sijoittuvasta, liikenteellisesti ja näkyvyyden kannalta erinomaisesta alueesta on mahdollista luoda uusi Tampereen kaupunkiseudun portti. Kohde on osa kehittyvää Sarsa-Kaivanto-Vehoniemen valtakunnallista matkailukeskittymää. Tavoitteena on löytää alueelle kokonaisratkaisu, jossa on ideoitu uusi käyttötarkoitus rakennuksille.

 - Tilat taipuvat moneen käyttöön. Esimerkkeinä voisi mainita panimon, paahtimon, ravintolan, pitopalvelun tai muun elintarvikealan yrityksen sekä huoltoaseman ja logistiikka- ja korjaamotoiminnan, kertoo tekninen johtaja Mikko Ilkka.
 
Koulun monipuolisissa opetustiloissa ovat toimineet mm. elintarvike-, hotelli- ja ravintola- sekä rakennusalan koulutusalat. Päärakennuksen bruttoala on 9 913 brm2 ja asuntolarakennuksen 650 brm2. Nykyisen asemakaavan mukainen tontti on 33 431 m2.
 
Kaksivaiheinen tarjousmenettely on Kangasalan kunnan järjestämä. Kunta toivoo uuden konseptin myötä rakennusten hyötykäyttöä sekä yrityspalvelujen ja matkailujen kehittymistä. Luovutettavat kiinteistöt omistaa tällä hetkellä TREDU-Kiinteistö Oy, niiden myynnistä Kangasalan kunnalle on tehty esisopimus. Tilat ovat Tredun käytössä elokuuhun 2018 saakka, jos Kangasalan Pikkolaan rakennettavan uuden toimipisteen aikataulu etenee suunnitellusti. Konseptiehdotukset tulee toimittaa kuntaan 19.5.2017 mennessä. Lopullinen yhteistyökumppani valitaan toisessa vaiheessa, jolloin kehittäjän kanssa laaditaan yhteistyösopimus ja asemakaavaa voidaan muuttaa tarpeen mukaan.
 
Tiedotteen liitteet ja tarjousasiakirjat ovat ladattavissa kunnan kotisivuilla osoitteessa http://www.investkangasala.fi/tredu/
 

Lisätietoja:

Mikko Ilkka
tekninen johtaja
p. 050 550 9089
­­mikko.ilkka(at)kangasala.fi
 
Lasse Silván
elinkeinojohtaja
p. 050 462 7659
lasse.silvan(at)kangasala.fi
 
Jarmo Kivineva
kehitysjohtaja
p. 0400 637 651
jarmo.kivineva(at)kangasala.fi