Muutoksia eristys- ja karanteenikäytäntöihin Pirkanmaalla


 

PSHP:n alueella on luovuttu tartuntatautiviranomaisen asettamista eristyksistä ja karanteeneista, sillä koronaviruksen omikronmuunnos on levinnyt niin laajalle, että näillä keinoilla ei voida hillitä pandemiaa. Koronatestit kohdennetaan vaikean koronataudin riskiryhmille ja sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaisille.

Koronaan viittaaviin oireisiin sairastuneen tulee pysyä omaehtoisesti kotona sairastamassa ja ilmoittaa altistumisesta henkilöille, joiden kanssa on ollut lähikontaktissa.

Ohje: Vältä kontakteja

Jos olet oireinen, jää kotiin ja vältä kontakteja muihin, kunnes oireet ovat lievittyneet. Jos yleisvointisi on hyvä, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon tai hakeutua koronavirustestiin. Voit halutessasi tehdä koronakotitestin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeen mukaan koronavirusoireisen henkilön tulee välttää oman talouden ulkopuolisiin henkilöihin kontakteja vähintään viiden vuorokauden ajan.

Taysin tiedote ja ohjeet: Pirkanmaan eristyskäytännöt muuttuvat – sairasta hengitystieinfektio kotona | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)

Vaikutukset koulujen toimintaan Kangasalla

Etäopetuksesta luovutaan, koska tartuntatautiviranomainen ei enää tee karanteeni-/eristyspäätöstä, joka on edellytys etäopetuksen antamiseen ja etäruokailun järjestämiseen. Oppilaan koronataudista johtuvaa poissaoloa käsitellään sairaspoissaolona, joka tulee ilmoittaa koululle normaalin sairaspoissaolokäytännön mukaisesti. Tällöin sovitaan opettajan kanssa koulutehtävien tekemisestä oppilaan voinnin mukaan. Oppilaalla on oikeus saada tukiopetusta kouluun palattaessa.

Lisätiedot:

Tartuntatautivastaava lääkäri Tiina Viitaniemi, p. 040 133 6725
Opetuspäällikkö Merja Lehtonen, p. 050 550 9084

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet