Koronanyrkki suosittaa lisärajoituksia heikentyneessä koronatilanteessa


Rokottamattomien koronatartunnat ovat Pirkanmaalla edelleen nousussa. Koronatilanteen aiheuttaman kuormituksen vuoksi Tays joutuu vähentämään kiireetöntä hoitoa ja myös Kangasalan terveyspalveluissa on jouduttu keskittämään toimintaa.

Pandemiaohjausryhmä esitti 7.12. aluehallintovirastolle, että Pirkanmaalla otetaan käyttöön tartuntatautilain pykälä 58d, jolloin tapahtumissa ja asiakastiloissa tulee noudattaa turvaväliä. Voimaan tullessaan asiakastiloihin, kuten museoihin, kuntosaleille tai uimahalleihin sekä tapahtumiin ja esityksiin voitaisiin ottaa noin kaksi kolmasosaa normaalista asiakasmäärästä. Koronapassia käyttämällä voi vapautua myös tästä rajoituksesta.

Kangasalan kaupunki toimii suositusten mukaisesti

Koronapassi käyttöön kirjaston tapahtumissa  

Kirjaston yleisötapahtumissa otetaan käyttöön koronapassi. Koronapassin lisäksi tapahtumiin saapuvia pyydetään esittämään henkilöllisyystodistus. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta. Koronapassi on käytössä vain yleisötapahtumissa, muuhun kirjastossa asiointiin ei tarvita koronapassia. Kirjastoissa henkilökunnalta saa opastusta koronapassin lataamiseen tai tulostamiseen.  Tulosteet ovat maksullisia. Henkilökunta ei asioi Omakannassa asiakkaan puolesta, vaan ainoastaan opastaa palvelun käytössä.

Nuoriso- ja liikuntapalvelut

Nuorisotilat ovat avoinna normaalisti. Ohjaajat käyttävät maskeja ja niitä suositellaan vahvasti myös nuorille. Toiminnassa noudatetaan hyvää käsihygieniaa. Tiloissa pystytään oleskelemaan väljästi, ja jos nuorisotilalle tulee ruuhkaa, ohjaajat rajoittavat ja porrastavat sisäänpääsyä. Liikkuvassa nuorisotila-auto Kyläkollissa toimitaan ulkona, eikä nuoria päästetä autoon sisälle.

Liikuntapalveluiden ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti.

Koulujen joulujuhlat

Kangasalan koulujen joulujuhlat pidetään pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaisesti luokittain eikä huoltajia kutsuta juhliin. Mahdollisissa ulkojuhlissa huolehditaan riittävistä turvaväleistä.

Maskit voidaan ottaa kuntakohtaisesti käyttöön koulutyössä myös 4.-5.-luokalaisille, jos kunnan tartuntatilanne sitä edellyttää. Päätös maskien käytön laajentamisesta tehdään tartuntatautiviranomaisten erillisen harkinnan perusteella.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä korostaa, että kaikissa yleisötapahtumissa on syytä käyttää maskeja.

Lisätiedot:

vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041
opetuspäällikkö Merja Lehtonen, p. 050 550 9084
johtava ylilääkäri Tiina Viitaniemi, p. 040 133 6725

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet