Kangasala huomioi alueellisen pandemiaohjausryhmän täydennykset koronaohjeisiin


Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on täsmentänyt viikolla 48 tekemiään koronasuosituksia siten, että lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan järjestää ulkona. Pandemiaohjausryhmä toteaa, että harrastustoiminta ei kuulu aluehallintoviraston kokoontumisrajoitusten piiriin ja että ohjattua harrastustoimintaa kannattaa järjestää kuitenkin pienissä ryhmissä. Tällä ei ole vaikutusta Kangasalan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluihin, jotka toimivat kaupungin valmiusjohtoryhmän 30.11. antamien ohjeiden mukaisesti.

Lisäksi alueellinen pandemiaohjausryhmä on täydentänyt viime viikolla antamiaan koronasuosituksiaan seuraavasti: ”Terveydenhuollon yksiköissä vierailut sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kielletään muilta paitsi lasten ja nuorten osastoilta, saattohoidossa olevilta ja kriittisesti sairailta. Synnyttäjällä voi olla mukanaan yksi tukihenkilö/puoliso.”

Kangasalan kaupunginsairaalan osastolla vierailut kielletään 01.12.20 alkaen. Saattohoidossa olevien ja kriittisesti sairaiden omaisten vierailut sovitaan erikseen.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää 1.12.2020 antamassaan päätöksessä tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvien kuntien alueella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Kangasalan kaupunki suosittelee, että Kangasalla pidättäydytään nyt kaikesta, ei-välttämättömästä toiminnasta, jossa kootaan ihmisiä yhteen.

Kangasalan kaupungin 30.11. julkaisema tiedote ja ohjeistus ajalle 2.-21.12.2020 on luettavissa osoitteessa: https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/kangasalla-otetaan-kayttoon-alueellisen-pandemiaohjausryhman-suosittelemat-tiukennetut-rajoitukset/

Lisätietoja:
vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041
johtava ylilääkäri Tiina Viitaniemi, p. 040 133 6725
kehitysjohtaja Patrik Marjamaa, p. 044 430 9657