Kangasalla otetaan käyttöön alueellisen pandemiaohjausryhmän suosittelemat tiukennetut rajoitukset


Pirkanmaan koronaepidemia on STM:n luokituksen mukaisesti kiihtymisvaiheessa ja Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä eli ns. koronanyrkki tiukensi suosituksiaan, jotka tulevat voimaan keskiviikkona 2.12.2020.

Kangasalan kaupungin linjauksissa ja koronaohjeissa lähtökohtana on ehkäistä Covid-19-viruksen leviämisvaihe. Kangasalan maanantaina kokoontunut valmiusjohtoryhmä suosittelee, että Kangasalla pidättäydytään nyt kaikesta, ei-välttämättömästä toiminnasta, jossa kootaan ihmisiä yhteen.

Kangasalan kaupunki noudattaa pandemiaohjausryhmän ehdotusta kaikissa toiminnoissa ja yleisötilaisuuksissa noudatetaan suosituksen mukaista 10 henkilön rajaa. Myös yksityistilaisuuksissa suositellaan noudattamaan enintään 10 henkilön rajaa sekä käyttämään maskeja ja huolehtimaan turvaväleistä.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut

Julkisten sisätilojen, museoiden ja teattereiden yleisömäärä rajataan 10 henkilöön 2.-21.12.

Kangasala-talossa Kimmo Pyykkö -taidemuseo on auki suositusten mukaisesti niin, että museon yleisömäärä rajataan 10 henkilöön kerrallaan. Myös Kangasala-talon lipunmyynti on avoinna, mutta kaikki joulukuun tapahtumat ja elokuvat on peruttu 21.12. asti.

Itsenäisyysjuhla 6.12. järjestetään ainoastaan virtuaalisena, paikalle ei oteta yleisöä. Juhla on nähtävissä kaupungin Youtube-kanavalta. Kulttuurikuppila-tapahtuma to 3.12. on peruttu.  

Taiteen perusopetuksessa siirrytään etäopetukseen

Pirkanmaan musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen ja joulukuun oppilaskonsertti Kangasala-talossa on peruttu. Myös balettiopisto, kuvataidekoulu Emil ja Taito Pirkanmaan Käsityökoulu Näpsä siirtyvät etäopetukseen 2.12.

Kansalaisopistotoiminta

Valkeakoski-opistossa lähiopetus keskeytetään 2.12.-21.12 väliseksi ajaksi ja jotkut kurssit siirtyvät etäopetukseen. Opiskelijoille tiedotetaan etäopetukseen siirtymisestä henkilökohtaisesti tekstiviestillä.

Kirjasto

Kangasalan kirjastoissa lainaustoiminta jatkuu rajoitetusti siten, että kirjastoista voi noutaa varattua aineistoa, palauttaa lainoja, ja käyttää asiakaskonetta nopeaan asiointiin. Esillä on myös pieni lainattava valikoima uutuuksia ja muuta kiinnostavaa aineistoa. Kirjastojen aukioloajat ovat muutoin normaalit, mutta omatoimiaukiolot eivät ole käytössä ja pääkirjasto on suljettu lauantaisin. Kirjastoauto jatkaa toimintaa rajoitetun lainaustoiminnan puitteissa. Kirjaston alakerrassa sijaitseva Taidetila Terra on suljettu. Lehtisali ja varattavat tilat eivät ole käytössä.

Suljettavat liikuntatilat

Kaupungin sisäliikuntatilat suljetaan 2.-21.12. väliseksi ajaksi. Tilojen sulkeminen koskee myös lasten ja nuorten vapaa-ajan sisäliikuntaa. Kilpaurheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet kuitenkin turvataan alueellisten suositusten mukaisesti. Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21.12. asti.

Tässä vaiheessa kaupunki antaa koronanyrkin mukaisesti suositukset myös yksityisten liikuntatilojen sulkemisesta. Tarvittaessa koronatilanteen kehittyessä kaupunki harkitsee, tuleeko asiassa tehdä velvoittava päätös.

Seuraavat liikuntasalit ovat suljettuina: Huutijärvi, Liuksiala, Kirkkoharju, Ruutana, Tursola, Säästökeskus, Varikko, Haviseva, Pentosali, Lukio, Suorama, Sariola, Pikkola, Vatiala, ja Pitkäjärvi.

Lisäksi suljetaan Sahalahden, Kuhmalahden ja Pitkäjärven kuntosalit sekä Vesaniemen ja Kuhmalahden saunat.

Uimahalli

Kangasalan uimahalli Kuohu on suljettu 2.-21.12.   Asiakaspalvelu on auki Ma-Pe klo 10:30-14:30 21.12.2020 saakka (tällöin vielä auki).

Nuorisotilat

Kangasalan kaupungin nuorisotilat ovat suljettuina 2.-21.12, mutta liikkuvan nuorisotila Kyläkollin toiminta jatkuu, kuten syksyllä turvallisuusohjeita noudattaen.

Nuoriso-ohjaajien päivystys yläkouluissa, lukiossa ja Tredulla jatkuu koulupäivien aikana normaaliin tapaan. Nuoriso-ohjaajat ovat tavattavissa yhteisöpalvelu Discordissa. Tarkemmat tiedot löytyvät Instagramista.

Muut julkiset tilat

Kaupunki-info

Kangasalan Kaupunki-info Lentolan Prisma-keskuksessa pidetään auki asiointikäytössä, oleskelumahdollisuus kaupunki-infossa suljetaan 21.12. asti.

Opetuspalvelut

Toisen asteen opetus jatkuu Kangasalla lähiopetuksena. Ylioppilasjuhlat pidetään 4.12. suositukset huomioiden ja juhla pidetään koulun omana toimintana siten, että juhlaan osallistuvat ainoastaan syksyn ylioppilaat, eivät heidän läheisensä.

Suositukset kasvomaskien käytöstä

Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä pysyvät voimassa. Kangasalan kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä kaupungin toimintayksiköissä vieraileville asiakkaille. Suositus koskee kaikkia kaupungin yksiköitä. Siten suositellaan, että esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa, terveysasemilla ja hallinnon toimipisteissä vierailevat asiakkaat ja huoltajat käyttävät maskeja.

Hallinnollisissa asiakasasioissa suosittelemme sähköisiä menettelytapoja ja puhelinkontakteja. Mikäli asia vaatii käyntiä virastolla, suosittelemme sopimaan käyntiajan.

Epidemian hallinnassa on edelleen tärkeää, että käsihygieniasta huolehditaan ja muistetaan pitää riittäviä turvavälejä. Tartuntojen ehkäisemiseksi on tärkeää, että hengitystieoireissa hakeudutaan matalalla kynnyksellä Covid-19-testiin. Testituloksen odotusajan on tärkeää pysyä kotona taudin leviämisen estämiseksi.

Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa

Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet

 

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, p. 044 133 6311
hyvinvointijohtaja Kati Halonen, p. 044 486 0470
opetuspäällikkö Merja Lehtonen, p. 050 550 9084
varhaiskasvatuksen johtaja Anni Aalto-Ropo, p. 050 406 1180
vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041
elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala, p. 044 430 9421
sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Lanne, p. p. 050 380 3340
kehitysjohtaja Patrik Marjamaa, p. 044 430 9657