« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
1.3.2024 7.4.2024
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
https://kangasala-talo.fi/tapahtumat/meidan-kangasala-valokuvanayttely/
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Meidän Kangasala -valokuvanäyttely

Meidän Kangasala -valokuvanäyttely on ammattikuvaaja Tiia Ennalan uteliaan tutkiskeleva dokumentaarinen valokuvaprojekti ja juttusarja, joka seuraa erilaisten kangasalalaisten ihmisten elämää ja arkea. Paikkakuntana loistaa kehittyvä, rakastettava, monipuolinen ja paljon antava Kangasala, jonka vetovoima pitää otteessaan; Kangasalle halutaan monista syistä ja tänne myös jäädään. Mutta miksi? Ja keitä me olemme, me Kangasalan ihmiset? “Ota selvää ja tule uteliain mielin näyttelyyn elämänmakuisten valokuvien ja tarinoiden äärelle!”, Ennala rohkaisee. Näyttely avautuu Kangasala-talossa perjantaina 1.3.2024.

Ihmiset tekevät Kangasalasta paikan, jossa on hyvä olla, elää ja vierailla.

Meidän Kangasala on ammattikuvaaja Tiia Ennalan dokumentaarinen valokuvaprojekti Kangasalan ihmisistä ja heidän arjestaan. Samalla se on läpileikkaus ja dokumentaatio 2020-luvun arjesta ja elämästä Kangasalla. Toimituksellinen juttukokonaisuus pitää sisällään seitsemän päähenkilön tai perhekunnan dokumentaarisen valokuvauksen kuvasarjat sekä haastattelujen pohjalta tehdyt artikkelit.

Valokuvaaja Tiia Ennalan mukaan erilaisten ihmisten arki, tarinat ja elämä ovat tallentamisen arvoisia ja merkityksellisiä. “Arkemme ansaitsee tulla nähdyksi ja tarinamme kerrotuksi. Myös rakas kaupunkimme Kangasala ansaitsee tulla taltioiduksi sellaisena kuin se on – kauniina ja täynnä elämää, ympäri vuoden. Kangasala on poikkeuksellinen, siihen rakastutaan syvemmin ja joka päivä uudelleen. Mutta ennen kaikkea Kangasalan ihmiset tekevät paikasta kodin ja luovat elämää ympärillemme paikkakunnalla. Halusin projektilla näyttää, millainen on Meidän Kangasala”, Tiia Ennala kuvailee dokumentaarista projektiaan.

Dokumentaarisessa valokuvaprojektissa taltioitiin ajastamme ja ihmisistämme arvokasta tietoa myös tulevia sukupolvia varten. Se on eheä ja monipuolinen kokonaisuus ja läpileikkaus Kangasalasta 2020-luvulla.

Näyttelypaikaksi Ennala halusi tilan, joka on ihmisten arjen keskellä. “Halusin ehdottomasti näyttelyni paikkaan, jossa kangasalalaiset aktiivisesti liikkuvat. Näyttelypaikkaa etsiessäni kriteereitäni oli, että tilan tulee olla julkinen, esteetön ja saavutettava tila, johon voi arjen keskellä vain pistäytyä vilkaisemaan, tai pysähtyä rauhassa kuvien ja tarinoiden ääreen. Täydellinen paikka löytyi läheltä; Kangasala-talon aulatilat. Sinne saa kuka tahansa piipahtaa talon aukioloaikojen puitteissa. Valokuvat ja tarinat pääsevät ilahduttamaan niin kokoustelijoita kuin konserttivieraitakin”, Ennala kertoo

“Tämä projektini on ollut suuri haaveeni jo pitkään, mutta kunnolla se sai alkunsa vuonna 2022 kun sain projektille työskentelyapurahan Björqkvist-rahastolta. Lähetän siis lämpimät kiitokset unelmani mahdollistamisesta Björkqvist-rahastolle, sekä myös Finnfoto Suomen ammattikuvaajat ry:lle, joka myönsi apurahan näyttelyn toteuttamiskuluihin. Kiitän myös sydämeni pohjasta projektiin osallistuneita Kangasalan upeita ja tärkeitä ihmisiä, jotka tekevät omalta osaltaan Kangasalaa paikaksi, jossa on hyvä olla, elää ja vierailla,” Ennala kiittää.

Meidän Kangasala -näyttely on esillä Kangasala-talon 2. kerroksen aulatiloissa 1.3.–7.4.2024

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Se on avoinna Kangasala-talon aukioloaikojen mukaan: ti-ke klo 11–17, to klo 11–19, pe-la klo 11–17, su klo 11–15, sekä Kangasala-talon tapahtumailtoina tapahtuman alkuun saakka.

Kartta