« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
19.11.2023
14:00 - 16:00
Tapahtumapaikka
Kangasalan Lepokoti
Kangasalan Lepokoti Ruutanantie 26, 36200 Kangasala + Google Map
Tapahtuman tyyppi
,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kangasalan Kirjakahvila

Kangasalan kirjakahvilan vieraaksi saapuu sunnuntaina 19.11. Iida Rauma, jota haastattelee Tuomas Marjamäki.

Kirjailija Iida Rauman teos Hävitys: Tapauskertomus palkittiin viime vuonna kirjallisuuden Finlandia -palkinnolla. Hävitys on kuvaus ihmisestä, joka kouluaikana melkein tuhottiin, kaupungista, joka on moneen kertaan tuhottu ja planeetasta, jota tuhotaan juuri nyt. Romaani on fiktiivinen, mutta Rauma käsittelee siinä omia rankkoja kokemuksiaan peruskoulussa 1990-luvulla. Koulukiusaaminen – tai kouluväkivalta, kuten Rauma itse sanoo – on valitettavan ajankohtainen teema yhä edelleen.

Myös Rauman aiemmat romaanit Katoamisten kirja ja Seksistä ja matematiikasta ovat keränneet suuresti tunnustusta, muun muassa Kalevi Jäntin ja Tulenkantajat -palkinnot.
Seksistä ja matematiikasta on loistelias romaani kummituksista ja ihmisistä, unihalvauksista ja rytmihäiriöistä ja peruttamattomista virheistä. Katoamisten kirja puolestaan on pysäyttävä romaani heistä, jotka lähtevät varoittamatta.

Vaikka Rauman teoksia värittävät vakavat aiheet, hänen tekstejään leimaa myös omaperäinen musta huumori. Lisäksi hän kokee, että kaunokirjallisuuden avulla on myös tärkeää herättää yhteiskunnallista keskustelua.

Kirjakahvilassa on kuullaan tuttuun tapaan Lepokodin Housebandin tunnelmallista musiikkia. Tarjolla on Lepokodin ja kirjakahvilan hyväksi Kangasalan Tredun opiskelijoiden ja Lepokodin ystävien valmistamia herkullisia suolasia ja makeita leivonnaisia, kahvia ja teetä. Hinta 10 €.

Vapaa pääsy.

Kirjakahvilan järjestävät yhteistyössä Kangasalan Lepokoti ja Kangasalan kirjasto. Kirjakahvilaa tukee Kangasalan Osuuspankki.

Kartta