« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
25.11.2023
11:00 - 15:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talon aukio
36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
https://www.visitkangasala.fi/kangasalan-joulu-2023/
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kangasalan Joulunavaus 2023

Joulu avataan perinteiseseen tyyliin jälleen 25.11. klo 11-15. Ohjelmaa löytyy Kangasala-talon edustalta, Kangasala-talosta ja torialueelta. Esiintymislava sijaitsee joulukylässä Kangasala-talon edustalla.

Tapahtuma alkaa valometsän sytytyksellä ja joulukylän avauksella klo 11:00, jolloin alkaa myös Kangasalan Yrittäjien joulupuuron jako 800 ensimmäiselle herkuttelijalle. Näihin aikoihin paikalle saapuvat myös Joulupukki ja -muori. Kello 12:00 Kangasalan joulukylän avaa vuoden kangasalalainen Mikko Heinämäki. Pirkanpoikien Vokaaliyhtye esittää kello 13:00 alkaen perinteistä joulumusiikkia 1500-luvun Piae Cantiones-laulukokoelmasta rakastettuihin suomalaisiin lauluihin ja mm. Lumiukko-elokuvan tunnussävelmään. Joulunavauksen päättää supersuosittu Kormus, joka soittaa lyhyen akustisen setin.
Valometsän yli 50 joulukuusta ilahduttavat kaupunkilaisia loppiaiseen asti ja Joulukylä on avoinna jouluun saakka keskiviikkoisin klo 16–20 ja lauantaisin klo 11–15, sekä itsenäisyyspäivänä.

Kangasala-talossa ja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Joulun aika alkaa osana Kangasalan Joulunavausta, jolloin talo on täynnä ohjelmaa klo 11–15. Joulushoppailijoita aiempina vuosina ihastuttanut Kangasalan Kädentaitajien Joulupuoti tulee taas taloon – suurempana kuin koskaan! Ihania käsitöitä paikallisilta kädentaitajilta myynnissä la-su 25.–26.11. Kangasala-talon toisessa kerroksessa. Mukana lähes 20 myyjää! Kädentaitajien Joulupuoti on avoinna lauantaina klo 11–16 ja sunnuntaina klo 11–15.
Kimmo Pyykkö -taidemuseossa lauantain Joulunavauksen aikaan klo 11–15 vapaa pääsy taidemuseoon ja museokaupassa kaikki tuotteet puoleen hintaan -50%. Tule tekemään löytöjä ja lahjaostoksille!

Pukille kirjeitä Korvatunturille
Onko joulupukin kirje vielä lähettämättä? Tuo kirjeesi tai kirjoita paikan päällä kirje pukille ja tiputa se postilaatikkoon Joulunavauksessa la 25.11. klo 11–15, me lähetämme kirjeet Korvatunturille puolestasi maksutta! Taidemuseolla ja talolla voi myös tavata päivän aikana Joulupukin ja muorin.

Kangasala-talon non-stop Tonttupaja ja kuusenkoristelutalkoot la 25.11. klo 11–15 ja Joulukylän aikana joka keskiviikko klo 15–17 aattoon asti
Nyt on aika tonttuilla! Omatoiminen non-stop Tonttupaja koko perheelle Kangasala-talossa klo 11–15 Joulunavauksessa ja joka keskiviikko klo 15–17 aattoon asti osana Joulukylän ohjelmaa.
Askartele aikuisen kanssa kuusenkoriste ja ripusta se Kangasala-talon joulukuuseen tuomaan kaikille joulumieltä, tai vie koriste mukanasi omaan kotiisi. Askartelupisteellä on ohjeita erilaisten kuusenkoristeiden omatoimiseen askarteluun sekä valmiita malleja tuomaan inspiraatiota. Voit myös askarrella ihan omanlaisen koristeen. Tonttupaja on omatoiminen työpaja, paikalla ei ole ohjaajaa.

Kangasala-talo räväyttää huimia lipputarjouksia, jotka ovat ostettavissa vain lauantaina 25.11.2023 klo 11–15 Kangasala-talossa: valikoituihin tapahtumiin liput -50% alennuksella!

Osta aineettomia elämyslahjoja pukinkonttiin. Valikoidut tapahtumat myynnissä puoleen hintaan! Ostorajoitus 4 lippua/konsertti. Lippuja myynnissä niin kauan kuin riittää (50 lippua/konsertti). Kaikkien aikojen tarjoukset julkaistaan keskiviikkona 22.11.2023 klo 9.

Muuta ohjelmaa Joulunavauksessa lauantaina 25.11.

Osallistu Kangasala-talolla arvontaan lauantaina 25.11. klo 11–15 välillä liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi, ja voit voittaa palkintoja!

Muista myös Joulunavauspäivänä Jukka Puotila -show klo 16, joka saa takuulla suupielet hymyyn.

Lisäksi Kangasalan pääkirjasto on mukana joulun avauksessa. Kirjastoauto vierailee torilla klo 11-15 ja luvassa on myös jouluinen yllätys. Lisäksi kirjaston ala-aulassa Ullan askartelupajassa klo 11-14.30 pääsevät askartelemaan niin lapset kuin aikuisetkin.

Tule tutustumaan uuteen Joulukylään

Ensimmäistä kertaa Kangasala-talon aukiolle sijoittuva Joulukylä tuo tuulahduksen Eurooppailaista joulutoritunnelmaa keskustaan. Mökeissä voi tehdä ihania jouluostoksia käsitöistä herkkuihin, ja Jalmarin Joulukievarissa voi nauttia kuumaa glögiä Joulukylän keskellä viltin alla. Joulupukki ja muori vierailevat lauantaisin joulukylässä. Joulukylä on avoinna lauantaisin klo 11-15 sekä keskiviikkoisin klo 16-20.

Kartta