« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
27.6.2021
18:00
Tapahtumapaikka
Sahalahden museomakasiini
Vanha Pakkalantie 35, 36420 Kangasala + Google Map
Tapahtuman tyyppi
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

”Kaikkihan me Sahalahdella ollaan sukua” -näyttelyn avajaiset

”Kaikkihan me Sahalahdella ollaan sukua” -näyttelyn avajaiset
Sahalahden museomakasiinin pihamaalla, 27.6.2021 klo 18.
Tervetuloa!

 

Kari Elkelän kokoamassa ”Kaikkihan me Sahalahdella ollaan sukua” -näyttelyssä nostetaan esille monenlaisia näkökulmia sukututkimukseen. Lisäksi muistellaan paikkakunnalla vaikuttaneita monille tuttuja henkilöitä.

Muistelun kiinnekohtia ovat sellaiset paikkakunnalla pitkään vaikuttaneet henkilöt kuten linja-autoliikennöitsijä Arvo Ylinen, suutari Heikki Lindholm sekä räätälimestari Vihtori Ranta ja poikansa vaatturi Erkki Ranta.

Mieliin palautetaan paikkakunnalla koko työuransa tehneet terveydenhuollon ammattilaiset kätilö Martta Kaukoranta ja diakonissa Adele Niemelä. Heidän hoivissaan ovat olleet lähes kaikki vanhemman polven sahalahtelaiset.

Kuuluisin Sahalahdelta juurensa saanut kirjailija Oiva Paloheimo on kunniapaikalla. Esillä ovat myös paikkakunnan uudemmat kirjailijat kuten Tauno Sairiala ja Olli Mäkelä.

Näyttelyssä on esillä sekä äärimmilleen pelkistettyjä että todella monimutkaisia sukutauluja paikkakunnan suvuista ja niihin kuuluneista henkilöistä. Seudun harvoja aatelisiakaan ei ole täysin unohdettu.

Esillä olevista vanhoista valokuvista erityismaininnan ansaitsee 70 kuvan kokoelma myöhemmin kirkkoherrana vaikuttaneen Lauri Haapaniemen 1905–1911 Sahalahdella ottamia valokuvia.

Kuvakehänä näyttöruudulla on uusi kokoelma Sahalahden vanhoja valokuvia. Toisella ruudulla on esillä valikoima valokuvia Kunnallistiedot-lehden päätoimittaja Jorma Mattilan arkistosta.

On myös mahdollisuus tutustua Sukujutut-ohjelmaan ja sen suvustaan kiinnostuneelle tarjoamiin mahdollisuuksiin.

 

”Kaikkihan me Sahalahdella ollaan sukua” -näyttely
Sahalahden museomakasiinissa, 30.6.–18.7.2021, ke–pe 14–18, la–su 12–16.

Tämän vuoden näyttely on yhdeksäs Kari Elkelän 2013 alkaneessa vuosittain kuratoimien, kokoamien ja rakentamien Sahalahden museomakasiinin kesänäyttelyiden sarjassa.

Lisätietoja: Kari Elkelä, karielk@sci.fi, puh 0400 406 822

http://www.sci.fi/~karielk/kallelive.htm

Facebook-ryhmä ”Sahalahden vanhat kuvat ja suvut”

Kartta