« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
5.3.2022
13:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
https://kangasala-talo.fi/tapahtumat/evakon-kyynel-musikaali/
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Evakon kyynel -musikaali

Evakon kyynel -suurmusikaali

Suurmusikaali Evakon kyynel on koskettava tarina karjalaisperheen matkasta Johanneksesta Varsinais-Suomeen jatkosodan aikana. Erityisen näytelmästä tekee se, että tarina kerrotaan lasten ja nuorten näkökulmasta. Heidän ihmissuhteistaan, kokemuksistaan sekä elämän vaikeista käännekohdista, joita karjalaiset kohtasivat matkansa varrella. Hävityksen ja menetysten keskellä korostuu kuitenkin lasten uskomaton taito löytää hetkestä kauneus ja kyky katsoa eteenpäin. Tarina kietoutuu evakkoperheen lasten ympärille, jotka kukin kertovat omaa tarinaansa, niiden sulautuessa suureksi musikaalikokonaisuudeksi.

Näytelmän siivin pääsee kokemaan tunteita laidasta laitaan surun- ja ilonkyynelin. Esitys sisältää voimakkaita musiikkinumeroita sekä tunteikkaita kohtauksia. Näytelmässä on mukana 30 näyttelijää, ikähaarukalta 5-vuotiaasta vaariin.

Näytelmän tuottaa Musical Crew MODE, joka on kolmen nuoren aikuisen – Martta Entosen, Esteri Seppälän ja Petra Myllyperkiön pyörittämä yhdistys. MODE on paimiolaisen Nauristeatterin peruja. Nauristeatteri esitti Evakon kyynel -musikaalin syksyllä 2019 Paimion kesäteatterissa sekä vierailuesityksiä Turun Nuoressa Teatterissa. Koko työryhmä yllättyi tuolloin, miten suuren katsomiskokemuksen näytelmä antoi yleisölle. Ylistävää palautetta tuli valtavasti mm. henkilöiltä, jotka olivat itse kokeneet evakkomatkan tai lukuisilta suomalaisilta, joilla oli juuret Karjalassa. Näytelmä osui johonkin sellaiseen kansalliseen kipupisteeseen, josta oli vaiettu ja jonka puhdistavat kyyneleet valuivat katsojien poskille esityksessä.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Martta Entonen ja Esteri Seppälä
Musiikin sävellys, sovitus ja ohjaus: Petra Myllyperkiö
Taustanauhat: Pasi Ketola
Koreografia ja puvustus: Martta Entonen, Esteri Seppälä ja Petra Myllyperkiö
Lavastus: Veikko Entonen
Karjalan murteelle kääntäminen: Marjatta Haltia

Esityksen kesto on n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Tuotanto: Kangasala-talo ja Musical Crew MODE ry

Liput

Huom. Käytössämme on joustavat lipunmyyntiehdot. Lue lisää täältä.

Kangasala-talo noudattaa kulloinkin voimassa olevia koronasäännöksiä. Tähän tapahtumaan saatetaan edellyttää koronapassia ja henkilöllisyystodistusta. Ennakkoon ostetuista lipuista ei saa hyvitystä, jos koronapassia ei pysty esittämään. Tarkistathan tarvittaessa tilanteen Kangasala-talon sivuilta ennen tapahtumaa. Lue lisää koronapassista ja sen käyttöönotosta.

Naulakkopalvelumaksu 2 €

Liput Kangasala-talolta
Peruslippu 25 €

Liput Lippu.fi
Peruslippu 27,50 €

+ toim.maksu

Ryhmäliput

Ryhmäliput vähintään 10 hengelle Kangasala-talon myyntipalvelusta p. 0400 304 530, myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Ravintolan palvelut

Tule virittäytymään illan tunnelmaan jo ennakkoon! Ravintolapalvelut avautuvat tuntia ennen konserttia.

Tutustu Kulttuuriravintola Jalmarin palveluihin ›

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kangasala-talossa sijaitseva taidemuseo on avoinna konsertin alkuun saakka.

Tutustu näyttelyihin ›

Saapuminen

Kangasala-talo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja meille saavut helposti myös bussilla, pyörällä tai kävellen! Lue lisää saapumisesta ja pysäköinnistä täältä ›

Kartta