Kulttuuri- ja hyvinvointitorin 2021 osallistujat

 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla nähdään jälleen joukko Kangasalla toimivia yhdistyksiä, järjestöjä sekä hyvinvointi- ja kulttuuripalveluiden tuottajia. Tällä sivulla pääset tarkemmin tutustumaan tapahtuman osallistujiin. Tapahtuman ohjelma julkistetaan perjantaina 9.4.2021.

 

Ekokumppanit

Kuvassa nainen, pyörä ja järvi.
Kuva: Hanna Eronen

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin. Ekokumppanit Oy tuottaa Tampereen seudulla tiedotus-, neuvonta-, koulutus- ja asiantuntijapalveluja, joilla edistetään kestävän kehityksen mukaista elämäntapaa ja yritystoimintaa. 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Ekokumppanit on mukana Teams -liveohjelmassa keskiviikkona 14.4. klo 14-15.

Ekokumppaneiden verkkosivut 

Facebook Ekokumppani

Jalmarin Koto, Kangasalan palvelutalosäätiö

Kuvassa henkilöt tanssivat
Kuva: Jalmarin Koto

Tutustu palvelukeskus Jalmarin Kodon monipuoliseen Lähitoritoimintaan sekä tuettuun ja tehostettuun asumiseen. Meiltä mm. kaikille avoimet omaishoitaja-, ohjaus- ja neuvontapalvelut. Saman katon alla ovat myös vapaaehtoistyö, Jalmarin Juttutupa, Äijäklubi, Teemakahvila, erilaiset liikuntaryhmät, päiväkeskus ja kaikille avoin ruokatupa Wilhelmiina.

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Jalmarin Koto on mukana Teams-liveohjelmassa torstaina 15.4. klo 15.30-16.

Jalmarinkodon verkkosivut

Facebook Jalmarinkoto

Kangasalan järjestöagentit

Kuvassa järjestöagentti Miska Jokinen

Kangasalan kaupungin järjestöagenttien tehtävänä on edistää kaupungissa toimivien yhdistysten välistä yhteistyötä ja toimia yhteyshenkilöinä yhdistysten ja kaupungin välillä. Järjestöagentit kehittävät yhteistyötä esimerkiksi tapahtumien ja muun kaupunkilaisille järjestettävän toiminnan kautta. Järjestöagentit ovat myös mukana järjestämässä järjestöyhteistyöhön liittyviä säännöllisiä yhdistystapaamisia. 

Järjestöagentit toimivat aktiivisessa yhteistyössä Kangasalan kaupungin kanssa ja tapaavat säännöllisesti kaupungin edustajia. 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 järjestöagentti Miska Jokinen on mukana Teams-liveohjelmassa tiistaina 13.4. klo 16-16:30. Lisäksi koko viikon ajan on käynnissä järjestöagenttien leikkimielin visailu.

Lisää Kangasalan järjestöagenteista ja järjestöyhteistyöstä

Kangasalan kameraseura ry

Kuva metsästä, Ismo Santapukki.
Kuva: Ismo Santapukki

Kangasalan Kameraseura ry on n. 60 jäsenen aktiivisesti toimiva yhdistys. Kokoonnumme säännöllisesti kerhoiltoihin opettelemaan valokuvaamista ja kuvaamiseen sekä kuvankäsittelyyn liittyviä asioita. Kameraseura on rakentanut jäsentensä kuvista näyttelyitä sekä tehnyt retkiä kansallispuistoihin, muihin kuvauskohteisiin ja valokuva-alan yrityksiin.

Toiminta seurassa on vapaamuotoista keskittyen niihin asioihin, joita jäsenet haluavat toisilleen esitellä ja järjestää. Tämä on toiminut hyvin, koska joukossa on asiastaan innostuneita, kuvaajina kokeneita ja laajan paikallistuntemuksen omaavia ihmisiä.

Jos olet kiinnostunut toimimaan seurassa, olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaan.

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Kameraseura on mukana virtuaalisella jäsentensä töistä koostuvalla valokuvanäyttelyllä, joka on nähtävissä koko viikon 12.–18.4.2021.

Kangasalan kameraseuran verkkosivut

Kangasalan kansalliset seniorit ry 

Kangasalan kansalliset seniorit ry
Kuva: Kangasalan kansalliset seniorit ry

Kangasalan kansalliset seniorit ry täyttää tänä vuonna 35 vuotta. Järjestönä toimimme ikäihmisten aktiivisuuden, osallistumisen ja vireyden edistämiseksi, yksinäisyyden torjumiseksi ja sosiaalisten suhteiden ylläpitämiseksi. Olemme puolueisiin sitoutumaton yhdistys. Yhdistyksen jäsenille tarjoamme monenlaista ja mielenkiintoista toimintaa, kuten kerhoja, luentoja, säännöllisiä yhteisiä tapaamisia, retkiä ja konsertti- ja teatterielämyksiä.  

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Kangasalan kansalliset seniorit on mukana Teams-liveohjelmassa torstaina 15.4.2021 klo 13-13:30.

Kangasalan kansallisten seinoreiden kotisivut

Facebook Kangasalan kansalliset seniorit ry 

Kangasalan Kansantanssijat

Kuvassa Kangasalan kansantanssijat

Kangasalan Kansantanssijoissa tanhuaa parikymmentä 4-14-vuotiasta tyttöä ja poikaa. Harjoittelemme maanantaisin Huutijärven koulun salissa laulu- ja liikuntaleikkejä, perinneleikkejä ja isompien kanssa kansantansseja. Vaalimme tansseissa paikallista perinnettä höystettynä vauhdikkailla karjalaisilla tansseilla.  

Käymme mielellämme esiintymässä erilaisissa tilaisuuksissa, ilahduttamassa eri-ikäisiä katsojia. Leirit ja valtakunnalliset tapahtumat ovat lasten mielestä mieluisimpia tapahtumia. 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Kangasalan Kansantanssijat on mukana esittelyvideolla, joka on nähtävissä koko viikon 12.–18.4.2021.

Facebook -Kangasalan kansantanssijat

Kangasalan kaupunki-info

 

Kangasalan kaupunki-info on kaikkien kaupunkilaisten fyysinen asiakaspalvelupiste, joka sijaitsee Lentolan Prisma-keskuksella. Kaupunki-infosta löydät runsaasti karttoja ja esitteitä, sieltä voit käydä kysymässä neuvoa, käyttää tilassa olevaa asiakastietokonetta tai lainata kesäaikaan maksuttomia kaupunkikanootteja.

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 kaupunki-infoon aukeaa osa Kangasalan yläkoulujen ja lukion taidenäyttelystä Taide kasvattaa. Näyttely on nähtävissä 9.–20.4.2021.

Facebook Kangasalan Kaupunki-info

Kangasalan kaupungin ravitsemussuunnittelija 

Hilpi Linjama ravitsemusneuvoja
Hilpi Linjama

Kangasalan ravitsemussuunnittelija Hilpi Linjama työskentelee Kangasalan sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Tavoitteena on asukkaiden hyvinvointi, terveys ja toimintakyky. Ravitsemushoidolla ja -ohjauksella voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa monia sairauksia. Kangasalan ja Pälkäneen asukkaat voivat tulla vastaanotolle lääkärin tai hoitajan lähetteellä. Ravitsemusterapiakäynnillä arvioidaan ruokailun kokonaisuutta ja ravitsemustilaa. Ohjauksessa paneudutaan omaan arkeen ja terveystilanteeseen sopivan ruokailun toteuttamiseen ja syömiskäyttäytymiseen. Ravitsemussuunnittelija vierailee ryhmissä ja tekee yhteistyötä ammattilaisten kanssa ravitsemusasioissa. 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 ravitsemussuunnittelija Hilpi Linjama on mukana Teams-liveohjelmassa tiistaina 13.4. klo 17:15-17:45.

Kangasalan kirjasto

Kangasalan pääkirjaston seinusta

Kangasalan kirjastoon kuuluvat torin laidalla sijaitsevan pääkirjaston lisäksi Kuhmalahden, Sahalahden ja Vatialan lähikirjastot sekä kirjastoauto Kotikujan Konsta. Kirjojen, lehtien, musiikin, elokuvien ja pelien lisäksi tarjolla on verkkolehtiä ja e-kirjoja. Voit lainata meiltä myös soittimia ja liikuntavälineitä. Teemme myös mielellämme yhteistyötä koulujen, päiväkotien ja yhdistysten kanssa. Vaatimattomasti parasta kirjastopalvelua jo vuodesta 1862!  

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Kangasalan kirjaston videoilla testaillaan lainattavia esineitä ja lisäksi tarjolla on kirjastovisa, johon vastaamalla osallistuu kirjapalkintojen arvontaan. 

Kangasalan kirjaston verkkosivut

PIKI-verkkokirjasto

Facebook Kangasalan kirjasto

Instagram Kangasalan kirjasto

Twitter Kangasalan kirjasto

YouTube Kangasalan kirjasto

Kangasalan Kristilliset Eläkeläiset

Yhdistys toimii kristilliseltä arvopohjalta. Tavoitteemme on edistää eläkeläisten terveyttä ja hyvinvointia sekä keskinäistä kanssakäymistä. 

 Kangasalan kristilliset eläkeläiset verkossa

Kangasalan kristilliset eläkeläiset esittely

Kangasalan kulttuuripalvelut

 

Kangasalan kulttuuripalveluiden tehtävä on edistää ja tukea paikallista kulttuuritoimintaa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Kaikenikäiset kangasalalaiset, kesäasukkaat ja matkailijat pääsevät nauttimaan monenlaisista tapahtumista ja toiminnasta ympäri vuoden eri puolilla kaupunkia. Kulttuuripalvelut hallinnoi myös Kangasalan kesäteatterialueen toimintaa.

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla nähdään esittely kummastakin Kangasalan Kesäteatterilla 2021 kesällä nähtävästä näytelmästä. Kaunis Veera -näytelmästä tulee kertomaan ohjaaja/näyttelijä Anu Hälvä torstaina 14.4. klo 16, ja heti perään kuulemme ohjaaja Heikki Vihisen ja näyttelijä Ari Kankaanpään esittelyn Vannomatta paras -näytelmästä.

Kangasalan kesäteatterin koko ohjelma, lipunmyynti sekä oheispalvelut löytyvät sivulta www.kangasalankesateatteri.fi

Kangasalan Kulttuuripalveluiden verkkosivut

Facebook Kangasalan kulttuuripalvelut

Kangasalan Kuvataiteen Ystävät ry

Kangasalan Kuvataiteen Ystävien toiminta keskittyy kolmelle alueelle: kurssien, retkien ja näyttelyiden järjestämiseen. Tavoitteena on jäsenten kehittyminen, virikkeiden tarjoaminen ja omien töiden esille tuominen. Tärkeää on myös muiden harrastajien tapaaminen toiminnan puitteissa.

Kuvataidekurssi järjestetään perinteisesti kesällä, jonne yritämme löytää  aina mielenkiitoisen kuvataiteilijan kertomaan  ja opettamaan eri tekniikoita.  Taideretkiä olemme tehneet niin kotimaahan kuin ulkomaillekin. Yhdistyksen vuosinäyttely on pidetty useamman vuoden ajan Terrassa. Kuukausittain vaihtuva yhden taulun näyttelylle on vakiintunut paikka kirjaston Novellia-kahvilassa. Yhdistyksemme jakaa myös vuosittain stipendejä Kangasalan yläkoulujen lahjakkaille kuvataiteen harrastajille.

Kangasalan Kuvataiteen Ystävät ry:n verkkosivut

Kangasalan Kuvataiteen Ystävät Facebookissa

Kangasalan liikuntapalvelut

Kangasalan kaupungin liikunnanohjaajat
Kuva: Kangasalan kaupunki

Kangasalan Liikuntapalvelut palvelee kaikkia kaupunkilaisia, liikuntatyötä tekeviä urheiluseuroja ja järjestöjä. Liikuntapalvelut edistävät liikuntalain kunnille ja kaupungeille velvoittamaa liikuntaa, kilpa- ja huippu-urheilua, sekä niihin liittyvää kansalaistoimintaa, edistäen samalla väestön hyvinvointia ja terveyttä, sekä tukevat lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä liikunnan avulla.

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Kangasalan Liikuntapalveluiden liikunnanohjaajat ovat mukana taukojumppavideoiden välityksellä. 

Kangasalan liikuntapalveluiden verkkosivut

Facebook Liikkuva Kangasala -Kunnon kaupunki 

Kangasalan Melojat Ry

Kuvassa kajakki
Kuva: Arttu Uusitalo

Kangasalan melojat on melonnan iloinen ja monipuolinen erityisseura jo vuodesta 1946 lähtien. Kanoottivajamme ja melontastadion sijaitsevat Kangasalan keskustassa Vesaniemen uimarannan yhteydessä. Seurassa on tällä hetkellä noin 400 jäsentä, joista huomattava osa on retki- ja kuntomelojia. Kilpailupuolelta taas löytyy vahva edustus erityisesti ratamelonnassa, jossa KaMe on yksi hallitsevista seuroista. 

Melonta sopii kaikille. Se on hyvin erilaisten ja eri-ikäisten harrastus, joka palkitsee kohottamalla sekä henkistä että fyysistä kuntoa ja elämisen laatua. Melonta on ulkona luonnossa tapahtuvaa liikuntaa, jonka rasituksen ja keston jokainen voi valita itselleen sopivaksi. Vaihteluväliä on leppoisasta iltamelonnasta kiivastempoiseen ratakilpailuun tai pitkäkestoiseen maratonmelontaan. Kangasalan melojat vuokraavat myös sup-lautoja sekä kajakkeja kesäkuukausina 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Kangasalan Melojat on mukana melontavideoiden kautta. Melontavideoiden avulla pääset kurkistamaan seuran toimintaan ja melontaan harrastuksena. Kangasalan melojien kesän 2021 melontakursseihin voit puolestaan tutustua täällä

Kangasalan melojien verkkosivut

Kangasalan melojat Facebookissa

Kangasalan Musiikinystävät ry

Kuva: Kangasala Classic
Kuva: Nikolaj Lund

Kangasalan Musiikinystävät ry järjestää Kangasalla kesällä Kangasalla uuden kamarimusiikkifestivaalin. Kangasala Classic -tapahtuman konsertteja järjestetään 18.-20.6 Kangasala-talossa, Kangasalan ja Sahalahden kirkoissa sekä Kirkkoharjun näkötornilla. Festivaaliohjelmaan kuuluu  myös Pikku Kakkosesta tutun Siina Hirvosen Taikametsässä soi! -lastenkonsertti.   

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Kangasalan Musiikinystävät ry:n taiteellinen johtaja on mukana Teams -liveohjelmassa tiistaina klo 14:30-15:15.

Kangasala Classic verkkosivu

Facebook Kangasala Classic

Kangasalan Pikkuteatteri 

Kuvassa Pikkuteatterin näyttelijöitä eläimiksi pukeutuneina
Kuva: Kangasalan Pikkuteatteri

Kangasalan Pikkuteatteri on vuodesta 2009 toiminut Pirkanmaalla tunnettu lasten- ja nuortenteatteri. Toimintaa pyöritetään kokonaan vapaaehtoisvoimin, ja näyttelijöitä on kolmessa eri ikäryhmässä. Teatteri tekee kulttuurityön rinnalla tärkeää lapsi- ja nuorisotyötä. Vuosien aikana Pikkuteatterin esityksiä on nähnyt jo yli 25 000 katsojaa.  

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Kangasalan pikkuteatteri on mukana Teams-liveohjelmassa tiistaina 13.4.2021 klo 12-12:30, sekä videoiden muodossa. 

Kangasalan Pikkuteatterin verkkosivut

Facebook Kangasalan Pikkuteatteri 

Kangasalan Pikkuteatteri 10v

Kangasalan Räpinologit ry

Olemme Sinun paikallinen Viro-seurasi, joka täyttää kohta 30 vuotta.

Tule kanssamme tekemään uutta historiaa!

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Kangasalan Räpinologit on mukana videoesittelyllä.

Räpinologien verkkosivut

 

Kangasala-Seura ry

Kotiseutumuseo

Kangasala-Seura ry:n kotiseutuyhdistyksen tehtävänä on suojella ja vaalia historiallisia muistoja ja luonnonkauneutta sekä elvyttää kotipitäjän kulttuuriperinteiden arvostamista. Seura omistaa ja ylläpitää Kotiseutumuseota ja Kangasalan historialliset kohteet on merkitty erilaisilla muistomerkeillä ja -laatoilla. Muistitietoa ja historiaa talletetaan Seuran vuosikirjaan, Kangasalan Jouluun, joka on ilmestynyt säännöllisesti vuodesta 1949. 

Kesällä 2021 Museossa on pysyvän näyttelyn lisäksi Barbie-nuket – leikeissä ja muistoissa– , Metsästys- ja pyyntiraudat- ja Kangasalan Yhteiskoulu 100 v -näyttelyt. 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Kangasala seura on mukana videoesittelyllä kotiseutumuseoon. 

Kangasala-Seura ry verkkosivut

Kangasalan Seurakunta

Kuvassa seurakunnan logo ja puhkeavia versoja

 

Kangasalan seurakunnassa kokoontuu erilaisia ja eri-ikäisille suunnattuja ryhmiä. Toimintaan mahtuu monenlaista tekemistä, kokemista ja näkemistä. Seurakunta on lähelläsi, ympärilläsi ja siellä, missä sinäkin. Olet tervetullut mukaan yhteiselle matkalle!

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Kangasalan seurakunta on mukana videoiden välityksellä. Videot toivottavat tervetulleeksi tutustumaan uuteen seurakuntatoimistoon tai hiljentymään kristilliseen meditaatioon. Perheterapeutit antavat evästä kevään keskelle ja taiteilija Pentti Hietanen musisoi Kangasalan kirkossa.

Kangasalan seurakunnan verkkosivut

Kangasalan Suomi–Venäjä -seura ry   

Kuvassa Kangasalan Lepokoti
Kuva: Kangasalan Lepokoti

Kangasalan Suomi–Venäjä-seura kokoaa jäseniään ja muita kiinnostuneita noin 20 kertaa vuodessa Kangasalan Lepokodille kuuntelemaan kulttuuriesitelmiä ja keskustelemaan kahvi- ja teepöydän antimista nauttien. Esitelmien aiheet vaihtelevat Venäjän historiasta nykypäivään, kirjallisuudesta retkeilyyn, oopperasta ruokaperinteeseen ja kuvataiteesta suomalais-ugrilaisiin kieliin. Järjestämme myös musiikki- ja elokuvailtoja sekä retkiä teatteriin, konsertteihin ja kiinnostaviin kulttuurikohteisiin. 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Kangasalan Suomi-Venäjä -seura on mukana esittelyvideolla, joka on nähtävissä koko viikon 12.–18.4.2021.

Kangasalan Suomi-Venäjä-seuran verkkosivut

Kangasalan suun terveyspalvelut

Suun terveyspalvelut ovat osa kuntalaisten perusterveydenhuoltoa. Hammas- ja suusairauksia pystytään ennaltaehkäisemään huolellisella ja säännöllisellä kotihoidolla.

Suun terveyspalveluihin ovat oikeutettuja kaikki kuntalaiset. Kiireellistä hoitoa annetaan kotikunnasta riippumatta.

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 voit testata tietosi suun terveydestä suun terveys -aiheisella Kahoot-tietovisalla. 

Suun terveyspalvelut verkkosivut

Kangasala-talo 

Kangasala Arts Centre in Kangasala, Finland designed by Heikkinen-Komonen Architects

Kangasala-talo on konserttien, tapahtumien, taidenäyttelyiden ja kokousten koti aivan kulman takana, Kangasalan keskustassa, 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta. Kangasala-salin intiimi tunnelma yltää jokaiselle salin noin 300 paikalle eturivin elämyksenä. Kangasala-talo sekä Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoavat uniikkia koettavaa musiikista elokuviin ja taidenäyttelyistä koko perheen tapahtumiin. Tapahtumajärjestäjälle Kangasala-talo tarjoaa ainutlaatuiset puitteet. Kaikki tämä yhden kulttuuritalon seinien sisäpuolella.

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Kangasala-talo on mukana Teams-liveohjelmassa keskiviikkona 14.4. klo klo 15-15:15, sekä esittelyvideoilla, jotka ovat nähtävissä koko viikon 12.–18.4.2021.

Kangasala-talon verkkosivut

 

Kangasalan Uimahalli Kuohu

Kuvassa pikku merenneitoja Kuohussa
Pikku Merenneidot, Kuva: Kuohu

Kangasalan Uimahalli Kuohu on monipuolinen uimahalli, jonka allasvalikoimaan kuuluvat kuntouintiallas, opetusallas, kahluuallas, kylmävesiallas, monitoimiallas ja vesiputousallas. Lisäksi uimahallissa on vesiliukumäki, hyppytorni ja pieni kiipeilyseinä. Uimahallissa järjestetään paljon ohjattua toimintaa, kuten lasten uimakouluja, aikuisten uintikursseja, vesijumppia sekä erityisesti lapsille suunnattua toimintaa (mm. merenneitopyrstökokeilut, sup-lautakokeilut, uimahallisynttärit). Lisäksi Kuohusta löytyy Hydrohex-vesitreenilaite, joka on asiakkaiden käytössä omaa vesijumppaa ja -treeniä varten. Tervetuloa nauttimaan vesiliikunnan riemusta! 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla Uimahalli Kuohuun voit tutustua myös esittelyvideolla. 

Kangasalan Uimahalli Kuohun verkkosivut

 Facebook Uimahalli Kuohu

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kuvassa ihmisiä Kimmo Pyykkö taidemuseossa
Kuva: Tiia Ennala

Kangasala-talossa sijaitseva Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoaa ainutlaatuisen paikan korkeatasoisen kotimaisen ja kansainvälistä arvostusta nauttivan nykytaiteen kohtaamiseen. Kolmessa kerroksessa sijaitsevat näyttelytilat pitävät sisällään sekä vaihtuvat näyttelyt että pysyvän näyttelyn Pitkän matkan ateljee, jossa esitellään Kangasalta kotoisin olevan kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön mittavaa ja kansainvälistä tunnustusta saanutta, lähes kuusi vuosikymmentä jatkunutta elämäntyötä. Taidemuseon tärkeänä lähtökohtana on tarjota yleisölle näyttelyihin liittyvää monipuolista, laadukasta ja osallistavaa ohjelmaa. Teemalliset opastukset, taiteilijatapaamiset, työpajat ja asiantuntijaluennot ovat tästä esimerkkejä. Erilaisten taiteellisten ilmaisumuotojen käyttö yleisölle suunnatussa ohjelmassa avaa mahdollisuuksia myös monitaiteellisiin elämyksiin.

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 taidemuseon museolehtori, tiedottaja Elisa Wistuba Lorca kertoo aiheesta Taide ja luovuus hyvinvoinnin lähteenä, sekä kertoo kesän 2021 tulevasta ohjelmasta, kuten Reidar Särestöniemen näyttelystä. Kimmo Pyykkö -taidemuseo Teams-livetapahtumassa torstaina 15.4.2021 klo 11.30-12.15.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon verkkosivut

Facebook Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kuhmalahden kotiseutuyhdistys & Kotiseutumuseo

Kuhmalahden kotiseutumuseo
Kuva: Kangasalan kaupunki

Kuhmalahden kotiseutuyhdistys on vireä noin 120 jäsenen yhdistys Kuhmalahdelta. Kotiseutuyhdistys ylläpitää Kuhmalahden kotiseutumuseota ja järjestää kulttuuritapahtumia sekä erilaisia retkiä jäsenilleen. 

Kuhmalahden kotiseutumuseo on kävijöille maksuton ja avoinna heinäkuussa. Tutustu Kuhmalahden kotiseutumuseoon ja katso tarkat aukioloajat verkkosivuilla.

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Kuhmalahden kotiseutuyhdistys & kotiseutumuseo ovat mukana videoesittelyllä.

Kuhmalahden kotiseutumuseon verkkosivut

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä 

Taitokeskus Kangasala on monipuolinen harrastuspaikka. Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsässä on ryhmiä lapsille, nuorille ja aikuisille.  Lisäksi taitokeskuksessa järjestetään lyhyt- ja tilauskursseja. Taitokeskuksessa on kangaspuita, joissa voi kutoa mattoja ja muita sisustustekstiilejä.

Myymälässämme on Taito Pirkanmaan lankoja, muita käsityötarvikkeita ja matonkuteita. Valikoimissamme on lisäksi jonkin verran valmiita tuotteita, esimerkiksi syksyllä 2019 kehitetyt Kangasala-tuotteet. 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Käsityö- ja muotoilukoulu on mukana toimintaansa esittelevillä videoilla.

Taitokeskus Pirkanmaan verkkosivut

Facebook Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä

Länkyn Taekwondo ry

Kuva: Länkyn Taekwondo
Kuva: Länkyn Taekwondo

Länkyn Taekwondo ry on 2016 perustettu Suomen Taekwondoliiton jäsenseura. Olemme myös Suomen Olympiakomitean Tähtiseura lasten ja nuorten toiminnassa.

Seuran harjoitukset pidetään Huutijärven koululla. Harrastuksen voi aloittaa aina lauantaisin klo 12. Tällä hetkellä koronarajoitusten vuoksi aikuiset ovat tauolla, mutta lapset ja nuoret treenaavat pihalla. Seurassamme harrastetaan perhe-taekwondoa – aikuiset ja lapset yhdessä – panostaen erityisesti lapsiin ja nuoriin. Lapsille on lisäksi omat vyövaatimukset. Olemme ns. harrasteseura, mutta tarjoamme mahdollisuuden myös kilpailemiseen.

Seurassamme on soveltavan taekwondon ryhmä erityishuomiota tarvitseville lapsille ja nuorille. Olemme mukana projektissa ”Kamppailija ei kiusaa”. Kaikkia kunnioitetaan ja kuunnellaan, kaikki otetaan huomioon. Länkyssä on kiva ja turvallista harrastaa ja olla yhdessä.

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Länkyn Taekwondo on mukana Teams-liveohjelmassa keskiviikkona 15:30-16.

Länkyn Taekwondon kotisivut

Länkyn Taekwondon face-sivut

Länkyn Taekwondon Instagram

Majaalahden kyläyhdistys ry

Kuva: Majaalahden kyläyhdistys

Majaalahti on osa Heponiemen kylää ja se sijaitsee Längelmäveden itärannalla. Majaalahdessa on asunut talollisten torppareita 1800-luvun alkupuolelta astiNykyisin kylässä on kolmisenkymmentä taloa ja alueelle on noussut hiljan myös uudisrakennuksia. Lisäksi luonnonkauniilla seudulla on runsaasti kesämökkejä. 

Majaalahden kyläyhdistys on perustettu vuonna 1979, jolloin puhuttiin vielä kylätoimikunnista. Majaalahden kyläyhdistys ry:ksi se rekisteröitiin vuonna 2008. Kyläyhdistys toimii Kangasalan kaupungilta vuokratussa kylätalossa, jonka entiset asunnot kyläyhdistys on vuokrannut edelleen ja niistä saaduilla tuloilla yhdistyksen toimintaa pystytään pyörittämään.   

Kylätaloa vuokrataan perhejuhliin, kokouksiin, partioleireille ja muihin tapahtumiin. Yhdistys järjestää joka kesä kesäjuhlat ja heinäkuussa aukeavat kylätalolla sunnuntaiset kesäkahvilat. 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Majaalahden kyläyhdistys on mukana Majaalahden kylätaloa ja siellä järjestettyä valokuvanäyttelyä esittävällä videolla. Videolla oppaana toimii yhdistyksen sihteeri Arja Jussila.

Majaalahden kyläyhdistyksen verkkosivut

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kangasalan yhdistys ry  

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kangasalan yhdistys ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä sekä lapsiperheiden hyvinvointia tarjoamalla vertaistukea ja luomalla osallistumismahdollisuuksia eri elämäntilanteissa. Järjestämme vapaaehtoisvoimin mm. tapahtumia, touhutunteja, vertaisryhmiä, lastentarvikekirpputoreja sekä retkiä. Toimimme ns. vanhan Kangasalan alueella. MLL:n Kangasalan yhdistys on ollut useana vuonna Suomen suurin MLL:n paikallisyhdistys. Tervetuloa mukaan toimintaan! 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 MLL on mukana toimintaa esittelevän videon muodossa. 

 MLL verkkosivut

 Facebook MLL Kangasala

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry on omaisyhdistys, joka toiminnallaan edistää omaisen selviytymistä ja hyvinvointia, kun läheinen sairastuu psyykkisesti.  ITUA (Isille Tukea Arkeen) on yhdistyksen kolmivuotinen STEA-rahoitteinen hanke, jonka tarkoituksena on kehittää malli isien tukemiseen Pirkanmaalla, kun isän kumppanilla tai lapsella (0-29 v.) on mielenterveys- tai päihdeongelmia. Sekä yhdistys että ITUA-hanke tarjoavat tietoa ja tukea omaisille, jotka ovat huolissaan läheisensä mielenterveydestä tai päihteidenkäytöstä. 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 FinFami on mukana Teams -liveohjelmassa tiistaina 13.4.2021 klo 11:30-12.

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry: n verkkosivut

Mobilian autokylä

Kuvassa lapsi leikimässä liikennepuistossa Mobilian autokylässä.
Kuva: Petra Kotro

Mobilian autokylän automuseon näyttelytoiminta koostuu pysyvistä ja vuosittain vaihtuvista näyttelyistä.

Pysyviin näyttelyihin kuuluvat Rallimuseo, klassikkoautonäyttely Mobilian klassikot sekä 1950–70-lukujen siirtotyömaiden elämää esittelevä Parakkikylä. Lisäksi Mobiliasta löytyy Rahtarit-liikennepuisto ja kahvila-ravintola.

Vuosittain vaihtuvat suurnäyttelyt käsittelevät tieliikenteen historiaan kuuluvia aiheita erilaisista näkökulmista. Näyttelyissä on esillä näyttelyiden teemoihin liittyviä ajoneuvoja ja esineistöä.

Näyttelyihin voi tutustua omatoimisesti tai opastetuilla kierroksilla.

Kulttuuri- ja hyvinvointitorin 2021 lähetyksestä aukeaa ikkuna Mobilian uuden Koneita ja ihmisiä -näyttelyn opastetulle kierrokselle torstaina 15.4.2021 klo 18. 

Mobilian autokylän verkkosivut

Mobilia Facebookissa

Nallelääkärit

Nallelääkärissä pehmolelut pääsevät oikeiden lääkäriopiskelijoiden hoivaan.
Kuva: Kangasalan kaupunki

Tampereen yliopiston lääketieteen opiskelijat ottavat tänäkin vuonna osaa Kangasalan Kulttuuri- ja hyvinvointitoritapahtumaan.

Tapahtumassa ovat siis jälleen mukana pehmoleluista huolta pitävät nallelääkärit.

Tule mukaan kuuntelemaan nallelääkäreiden terveysvinkkejä sekä seuraamaan vastaanottoa.

Kulttuuri- ja hyvinvointitori tapahtumassa 2021 nallelääkärit ovat tavattavissa Teams-liveohjelmassa jokaisena päivänä tiistaina 13.4. klo 13-13:30, keskiviikkona 14.4. klo 13.-13:30 ja torstaina 15.4. klo 11-11:30.

Nukketeatteri Hupilainen

Kuvassa Hupilaisen väki.
Kuva: Hupilainen

Nukketeatteri Hupilainen aloitti toimintansa vuonna 1984. Toiminnan tueksi perustettiin Nukketeatteri Hupilaisen Kannatusyhdistys ry. Teatterin kotinäyttämö on teatteritalo Parvula Kangasalla, jossa on tilaa 50 katsojalle. Teatteritalossa pidetään esitysten lisäksi nukketeatteriin liittyviä kursseja.

Nukketeatteri Hupilainen on alusta alkaen toiminut myös kiertävänä teatterina. Esityksiä voi tilata kouluihin, päiväkoteihin, kirjastoihin ja erilaisiin juhliin.

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Nukketeatteri Hupilainen on mukana näytelmällä Timoteus-karhu ja pikkukoira. Alun perin puolalaisen näytelmän on käsikirjoittanut Jan Wilkowski ja kääntänyt suomeksi Sinikka Meurman. Näytelmän keston on 30 min ja se sopii myös pienemmille katsojille. Näytelmä on nähtävissä 12.–18.4.2021.

Nukketeatteri Hupilaisen verkkosivut

Facebook Hupilainen

Pedart

Swimrunn 2020.

Simo Hillo on toinen Pedart Oy:n yrittäjistä. Pedart on erityisen tuen, uinnin ja kuvataiteen osa-alueilla toimiva yritys, joka on toiminut Pirkanmaalla vuodesta 2011. Pedart tarjoaa tukea ja otetta, lähestyy tilannetta uutena haasteena, oppimisen kohteena ja mahdollisuutena.

Pedart Oy järjestää Kangasalla Pikonlinna Swimrun sekä Kangasala Triathlon tapahtumia, joiden osalta tapahtuma tekee myös yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen kanssa. Tapahtumien puuhamies Simo Hillo on itse monessa mukana, hän on monipuolinen urheilija ja aktiivinen avovesi- ja talviuimari. Jälkimäisessä lajissa Simo onkin kisannut aina MM kilpailussa asti.

Kangasalan Kulttuuri- ja hyvinvointiorille 2021, Simo osallistuu kertomalla avovesiuinnista lajina, sen harrastamisen mahdollisuuksista Kangasalla, sekä Swimrun-kilpailuista. Avovesiuintiin Kangasalla on loistavat mahdollisuudet ja kaupungista löytyy useita puhtaita järviä lajin harrastamiseen. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä lajia koskien. Lajiesittelyssä avovesiuinti, keskiviikkona 14.4.2021 klo 17-17.30 

Pedart verkkosivut

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry

Kuvassa muistiyhdistyksen jäseniä
Kuva: Pirkanmaan Muistiyhdistys

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry on muistisairaiden, heidän omaistensa, vapaaehtoistoimijoiden, ammattihenkilöstön sekä kaikkien muisti- ja aivoterveydestä kiinnostuneiden oma yhdistys. Me toimimme koko Pirkanmaan alueella ja paikallisosastot ovat yhdistyksemme toiminnassa merkittävällä sijalla. Kangasalan paikallisosaston vapaaehtoistoimijoiden avulla järjestämme ja organisoimme tapahtumia ja toimintaa paikkakunnan asukkaille, kuten mm. Muistikahvilatoimintaa. Yhdistyksen toiminta-ajatuksena on jakaa tietoa muistisairauksista, niiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta, saatavilla olevista palveluista ja etuisuuksista. Tärkeä tehtävä on siis tukea eri tavoin paikkakunnan muistiperheitä muistisairauden tullessa mukaan arkeen. Lisätietoja toiminnastamme saat numerosta 044 099 0166. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Pirkanmaan Muistiyhdistys ry on mukana videon kautta. 

Pirkanmaan Muistiyhdistyksen verkkosivut

Facebook Pirkanmaan Muistiyhdistys

SPR Kangasalan osasto

SPR Kangasala kuva

Punaisen Ristin Kangasalan osasto on vireä, toimiva ja kaikille mielenkiintoista harrastusta tarjoava yhteisö. Osastostamme pääset mukaan ensiapu- ja valmiustoimintaan, ystävätoimintaan, henkisen tuen ryhmään, keräyksiin, nuorisotoimintaan ja SPR:n valtakunnallisiin kampanjoihin ja tapahtumiin. Kirpputorilla voit vapaaehtoisena osallistua kestävän kehityksen edistämiseen. Yhdessä teemme enemmän. Tule mukaan auttamisen ketjuun! 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 SPR Kangasalan osasto on mukana Teams-liveohjelmassa torstaina 15.4.2021 klo 14-15.

SPR Kangasala kotisivut

Facebook SPR Kangasala

Tampereen Balettiopisto

Tampereen ja Kangasalan Balettiopisto on innostavaa ja monipuolista tanssinopetusta antava nykyaikainen tanssikoulu, jossa kaikenikäiset- ja tasoiset oppilaat pääsevät osaksi tanssin ja liikunnan iloa ja riemua!

Tampereen balettiopisto on mukana Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 tanssivideolla:

Tampereen Balettiopiston Tampereen koulun oppilaiden vuoden 2020 joulunäytös

 

Tampereen Balettiopiston, Kangasalan toimipisteen Facebook

Instagram: @tampereenbalettiopisto

Tampereen Balettiopiston verkkosivut

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry:n OmaisOiva-toiminta tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa kaikenikäisille pirkanmaalaisille omaistaan hoitaville. Yhdistys tukee niin tulevia, nykyisiä kuin entisiäkin omaishoitajia. Tule mukaan vertaistoimintaan Kangasalle ja Pälkäneelle. 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Tampereen Omaishoitajat ry on mukana esittelyvideolla. 

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry: verkkosivut

Facebook Tampereen Seudun Omaishoitajat Ry

Valkeakoski-opisto 

Kuva: Valkeakoski-opisto

Valkeakoski-opisto on Valkeakosken kaupungin omistama ja Opetushallituksen valvoma oppilaitos, joka järjestää vuosittain yli 800 erilaista kurssia, luentoa ja tapahtumaa Akaassa, Kangasalla, Pälkäneellä, Urjalassa ja Valkeakoskella. 

Meillä voit opiskella monipuolisesti melkein mitä vain: kädentaitoja, taidetta, vieraita kieliä, musiikkia, teatteria, tanssia, liikuntaa, kotitaloutta tai vaikka tietotekniikkaa.

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2021 Valkeakoski-opisto on mukana videoesittelyillä joiden avulla voi tutustua opiston nykyiseen ja tulevaan kurssitarjontaan. 

Valkeakoski-opiston verkkosivut 

Facebook Valkeakoski-opisto