« Takaisin tapahtumalistaukseen

Mari Järventausta-Lindertz: Tussimaalauksia

Ajankohta
25.4. - 27.5.2018
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo, Galleria
Osoite
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala
Hinta
Ilmainen
Ilmoittajan tiedot
Kangasala-talo info@kangasala-talo.fi 040 773 0148 Katso www-sivu

Sinua voisi myös kiinnostaa

Tapahtumia lähelläsi

Akaalaisen kuvataiteilijan Mari Järventausta-Lindertzin tussimaalauksia nähdään Kangasala-talon galleriassa 25.4. –27.5.2018.

Järventausta-Lindertz käyttää töissään tummia maan värejä, jotka ovat ensivaikutelmaltaan vähäeleisiä, mutta yksityiskohtaisuudeltaan monipuolisen kirjavia. Lopputulokseen muodostuu mytologisiakin piirteitä. Viimeaikaisissa teoksissaan taiteilija käsitellyt surua, kaihoa ja ikävää. ”Surun noutajien” tarkoituksena on kuitenkin jakaa lohtua, ojentaa hartioitaan ja kumartua luokse.
 
Näyttelyssä on esillä teoksia vuosilta 2015–2018.
 
Havainnoin luontoa. Sieltä jo muotonsa löytäneet muokkautuvat tarkoitusperiini ja esittäytyvät teoksissani. Haluan maalauksiini kasvoja: paljaita, sileitä ja luisevia sekä karvaisen rouheita. Koivun rungon mustavalkoista siksakkia ja peuran hampaan paljastamia; kivien koloista kasvaneita, Mari Järventausta-Lindertz kertoo
 
Kajaanissa syntynyt taidemaalari ja kuvataiteilija Mari Järventausta-Lindertz (s. 1979) on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään ammattikorkeakoulusta vuonna 2003.
 
Järventausta-Lidertz on pitänyt yksityisnäyttelyitä suomalaisissa gallerioissa sekä Düsseldorfissa Saksassa ja Tartossa Virossa. Hänen teoksiaan nähty yhteis- ja ryhmänäyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla.

Mari Järventausta-Lindertz on Taidemaalariliiton, Tampereen Taiteilijaseuran sekä T.E.H.D.A.S. ry:n jäsen.

Näyttely avoinna Kangasala-talon avoinnaoloaikoina: ti-ke klo 11-17, to klo 11-19, pe-la klo 11-17 ja su klo 11-15. (Poikkeusaukiolot: Vappu 1.5. klo 11-15 ja Helatorstai 10.5. suljettu)
 
Mari Järventausta-Lindertz kertoo töistään taiteilijatapaamisessa la 12.5. klo 13.
 
Näyttelyyn ja taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy. 

Täytä lomake huolellisesti ja lähetä se sivun alalaidan Lähetä tapahtumaehdotuksesi -nappia painamalla. Ilmoittaja vastaa siitä, että ilmoitetut tiedot ovat oikein ja siitä, että kuvaan on julkaisulupa.

Kalenteri on tarkoitettu Kangasalan kunnan omille toimijoille ja tapahtumille.
Tapahtumatietojen julkaisu on maksutonta. 

Käsittelemme tapahtumatietoja arkipäivisin pääkirjaston aukioloaikoina.

Jos haluat tapahtuman myös Visit Kangasala -sivuston tapahtumakalenteriin, lähetä tieto osoitteeseen uhma@uhma.fi

Yhteyshenkilö
Riina Dahlman
etunimi.sukunimi(at)kangasala.fi
Kangasalan kirjasto