« Takaisin tapahtumalistaukseen

Anitta Toivio: Emotionaalisia muotokuvia

Ajankohta
27.1. - 25.2.2018
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo, Galleria
Osoite
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala
Hinta
Ilmainen
Ilmoittajan tiedot
Kangasala-talo info@kangasala-talo.fi 040 773 0148 Katso www-sivu

Sinua voisi myös kiinnostaa

Tapahtumia lähelläsi

Anitta Toivio on kangasalalainen kuvataiteilija, jota kiinnostaa rajojen väliset tilat sekä olemisen ja olemattomuuden pohdinta. Ne ovat läsnä lähes kaikessa hänen työskentelyssään. Aine ja aineettomuus, tietoinen ja tiedostamaton ovat olleet keskeisiä teemoja. Toivion emotionaaliset muotokuvat, suurikokoiset silkille ja puuvillalle tehdyt maalaukset, ja pienet rautalankaveistokset ovat tutkittujen teemojen fyysisiä tuotteita. Näyttely on esillä Kangasala-talon galleriassa 27.1.-25.2.2018.

“Missä kulkee persoonan rajat, miten voi ilmaista ulottuvuuksia joita on vaikea konkretisoida. Mitä on tunnevoima ja mitä älylliset pohdinnat. Olemme kaiken oppimamme, kokemamme, tunteidemme ja mielenliikkeidemme tulos. Mitä siis olemme?” Anitta Toivio kysyy. ”Vuosien ajan olen tiennyt, että voin herkästi aistia toisen henkilön olemuksen ja sen että erityisesti kädet ovat kuuntelun väline.  Olen tehnyt tällä tekniikalla ensimmäiset kokeilut jo kaksikymmentä vuotta sitten mutta vasta viime vuosina rohkeuteni on riittänyt viedä tämä tekniikka gallerioihin ja museoihin. Tekniikka on ainutlaatuinen, en ole nähnyt, eikä kukaan muukaan tunnu olevan nähnyt tällaisella tekniikalla tehtyjä teoksia. Tekniikkaa kutsun nimellä Emotionaaliset muotokuvat. Näissä koskettamalla syntyvissä vuorovaikutteisissa maalauksissamallin sisäinen maailma, tai ainakin osa siitä tulee näkyväksi väreinä ja muotoina sekä kokemuksena ymmärtämisestä ja muistamisesta. “

Anitta Toivio on osallistunut näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Emotionaalisia muotokuvia hän on tehnyt useissa eri näyttelyissä Suomessa USA:ssa ja Italiassa. Muita Toiviolle läheisiä ilmaisumenetelmiä ovat piirtäminen, videot, installaatiot ja veistäminen. Hänen julkisia teoksia on Kangasalla, Pälkäneellä, Kankaanpäässä, USA:ssa, Saksassa ja Italiassa. Hän työskentelee Kangasalla kotinsa yhteydessä ja pihapiirissä olevissa työtiloissaan keskellä syvintä supisuomalaista metsää. Taiteen tekemisen ohessa hän ohjaa kuvallisen terapeuttisen ilmaisun työpajoja.

Galleria avoinna Kangasala-talon avoinnaoloaikoina: ti-ke klo 11-17, to klo 11-19, pe-la klo 11-17 ja su klo 11-15.

Taiteilijatapaaminen su 18.2. klo 13-15

Taiteilijatapaamien sunnuntaina 18.2. klo 13-15 galleriassa. Alussa Anima Mundi in you –performanssi. Tervetuloa! 

Täytä lomake huolellisesti ja lähetä se sivun alalaidan Lähetä tapahtumaehdotuksesi -nappia painamalla. Ilmoittaja vastaa siitä, että ilmoitetut tiedot ovat oikein ja siitä, että kuvaan on julkaisulupa.

Kalenteri on tarkoitettu Kangasalan kunnan omille toimijoille ja tapahtumille.
Tapahtumatietojen julkaisu on maksutonta. 

Käsittelemme tapahtumatietoja arkipäivisin pääkirjaston aukioloaikoina.

Jos haluat tapahtuman myös Visit Kangasala -sivuston tapahtumakalenteriin, lähetä tieto osoitteeseen uhma@uhma.fi

Yhteyshenkilö
Riina Dahlman
etunimi.sukunimi(at)kangasala.fi
Kangasalan kirjasto