« Takaisin tapahtumalistaukseen

KAKSIN - nykytilkkutaidenäyttely

Ajankohta
3. - 30.08.2017
Tapahtumapaikka
Art Villa Armas
Osoite
Armas Branderin katu 8
Hinta
Ilmainen
Ilmoittautuminen
Ei ilmoittautumista
Ilmoittajan tiedot
Art Villa Armas 0505774402 Katso www-sivu

Sinua voisi myös kiinnostaa

Tapahtumia lähelläsi

Galleria Art Villa Armaan elokuun KAKSIN, nykytilkkutaiteen näyttelyssä on esillä kahdein tilkkutaiteilijan, oululaisen Vuokko Isakssonin ja lahtelaisen Tuija Vähävuoren teoksia. He ovat ystäviä monien vuosien ajalta ja toteuttavat tänä kesänä pitkäaikaisen haaveensa yhteisnäyttelystä. Innostunut ja luova ote tilkkuilmaisuun ovat molemmille tekemisen lähtökohta ja intohimo. Molemmat ovat valtakunnallisen Tilkkkuyhdistys Finn Quilt ry:n jäseniä. 

Vuokko Isaksson (KM ja tekstiilityön opettaja) on taiteillut kangastilkkujen kanssa teini-iästä lähtien ja opettanut luovaa tilkkuilua vuodesta 1970 niin kotimaassa kuin ulkomailla. 20 vuotta hän opetti ja sittemmin perusti luovan tilkkuilun TilkkuVirrat-festivaalin Virroille. Hän on julkaissut kolme kirjaa. Hänen 50-vuotisjuhlanäyttelynsä oli vuonna 2015 Kemin taidemuseossa ja hän toimi samana vuonna kuraattorina Oulun Taidemuseon amerikkalaisen tilkkutaiteen Quilt Visions - näyttelyssä. Isakssonin taidetta on ollut esillä ulkomailla 14 eri maassa. Stuttgartissa 2015 pidetystä näyttelystä on nähtävillä muutamia töitä myös tässä näyttelyssä. Isaksson on eläkkeellä opetustyöstä, taiteilee edelleen ja työskentelee väitöskirjan parissa Itä-Suomen yliopistossa, aiheena tilkkutäkin kehitys nykytilkkutaiteeksi vuosina 1945 - 2015.

Tuija Vähävuori (KM, KteO) toimii tekstiilityön opettajana seudullisessa kansalaisopistossa Lahdessa. Hän on osallistunut lukuisiin nykytilkkutaiteen yhteisnäyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomailla. Vähävuoren opetusaineita ovat mm. tilkkutyöt huovutus ja kankaankuviointi. Ilmaisullinen käsitöiden tekeminen koukuttaa häntä myös vapaa-aikana. Varsinkin luova tilkkuilu on kiehtovaa ja luonto tarjoaa loputtomasti innoituksen lähteitä. Tästä osoituksena näyttelyssä on esillä hänen uusimpia luontoaiheisia teoksia. Tekstiilitöissä häntä kiehtoo erityisesti materiaalien ja työtapojen moninaisuus. Tuija Vähävuoren ulkomaan matkat ovat suuntautuneet enimmäkseen tilkkualan tapahtumiin, joissa hän on luonut kontakteja alan toimijoiden kanssa ja ammentanut vaikutteita niin opetustyöhön kuin omaan tilkkuilmaisuun. Yhteistyö on poikinut silloin tällöin kutsuja opetusvierailulle.

Näyttelyteokset edustavat nykytilkkutaiteen tekemistä, jolloin lähtökohtana on teoksen sisältö. Materiaalien ja työtapojen monipuolinen käyttö palvelee sisällöllistä ilmaisua. Teokset eivät ole käyttöesineitä vaan tekstiilikuvia, mutta tarkkasilmäinen katsoja tunnistaa niissä myös tilkkutyötraditio läsnäolon.

Bussi nro 40 päätepysäkiltä Pikonlinnassa on n 200 m galleriaan.

Näyttelyn avajaiset ovat 2.8. klo 18. Tervetuloa!


 

Täytä lomake huolellisesti ja lähetä se sivun alalaidan Lähetä tapahtumaehdotuksesi -nappia painamalla. Ilmoittaja vastaa siitä, että ilmoitetut tiedot ovat oikein ja siitä, että kuvaan on julkaisulupa.

Kalenteri on tarkoitettu Kangasalan kunnan omille toimijoille ja tapahtumille.
Tapahtumatietojen julkaisu on maksutonta. 

Käsittelemme tapahtumatietoja arkipäivisin pääkirjaston aukioloaikoina.

Jos haluat tapahtuman myös Visit Kangasala -sivuston tapahtumakalenteriin, lähetä tieto osoitteeseen uhma@uhma.fi

Yhteyshenkilö
Riina Dahlman
etunimi.sukunimi(at)kangasala.fi
Kangasalan kirjasto