Kauhujen Kangasalan elokuvaäänestys!

Lauantaina 28.10. klo 19.00 Kangasala-talossa järjestetään kauhuelokuvanäytös osana Kauhujen Kangasalaa. Esitettävä elokuva päätetään yleisöäänestyksen perusteella. Mikä seuraavista on suosikkisi?

Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä suosikkiasi täällä!

Äänestys päättyy sunnuntaina 24.9.

1) F.W. Murnaun koko kauhuelokuvagenren määritellyt klassikko Nosferatu on kenties kuuluisin tulkinta Bram Stokerin ikonisesta romaanista Dracula. (Saksa 1922.)

 

2) The Blob – Valuva Kuolema (USA 1958, ohj. Irvin Yeaworth). Maalaisteinit Steve (Steve McQueen) ja Jane (Aneta Corseaut) ihmettelevät lähistölle putoavaa meteoriittia. Pian kuitenkin käy selväksi, että kylää ei ravistelekaan pelkkä meteoriitti, vaan sen mukana saapunut vierailija ulkoavaruudesta.

 

3) Deep Red – Verenpunainen Kauhu alkaa veitsimurhasta ja lapsen kirkaisusta. Vuosia myöhemmin yleisölle esiintyvä meedio aistii tappajan läsnäolon salissa. Illalla palatessaan kotiinsa hänet murhataan verisesti. Pianisti (David Hemmings) näkee pudotuksen ikkunan läpi ja lyöttäytyy yhteen reportterin (Daria Nicolodi) kanssa etsimään vihjeitä, jotka saattavat johtaa murhaajan jäljille.(Italia 1975, ohj. Dario Argento.)

 

4) Eraserhead (USA 1977). David Lynchin ensimmäinen ja hänen omituisista elokuvistaan se kenties omituisin kertoo teollisuuskaupungin painajaismaisissa maisemissa elävästä miehestä, hänen tyttöystävästään ja heidän mutanttilapsestaan.

 

5) Fred Madison ja hänen vaimonsa Renee löytävät salaperäisiä videonauhoja kuistiltaan. Ensimmäisessä nauhassa kuvataan heidän taloaan ulkopuolelta, toisessa sisäpuolelta. Poliisi ei kiinnostu tapauksesta ennen kuin kolmas nauha ilmestyy, jossa näkyy Reneen kuolema. Fred vaikuttaa syylliseltä. Lost Highway (1997) on David Lynchia parhaimmillaan, neonoir-trilleri, jonka pääosissa loistavat Bill Pullman ja Patricia Arquette.

 

6) Hideo Nakatan Ring on modernin kauhun virstanpylväs, jonka perusta on japanilainen hiipivä kauhu. Elokuva on vakiinnuttanut paikkansa kauhuelokuvien kaanonissa merkkiteoksena, joka kauhistuttaa yleisöjä vuodesta toiseen. (Japani 1998.)

 

7) Kun sosiaalityöntekijä Rika (Megumi Okina) lähetetään huolehtiman ikääntyvästä naisesta, huomaa hän pahojen henkien vainoavan tämän taloa. Talossa kummittelee vuosia aiemmin tapahtuneen väkivaltaisen perhesurman uhrit. Kaikki taloon astuneet ovat kuolleet salaperäisesti, mutta Rika päättää taistella selviytyäkseen.
Ju-on: Kauna on Takashi Shimizun ohjaama moderni japanilainen kauhuklassikko, joka synnytti kokonaisen sarjan seuraajia. (Japani 2002.)