Yleisö- ja yksityistilaisuuksien kokoontumisrajoituksia lievennetään


Valtioneuvoston päivitetyn hybridistrategian mukaan kiihtymisvaiheessa ei ole enää henkilömäärien ylärajoja kokoontumisissa. Yleisötilaisuuksien järjestämisen edellytys on turvaohjeiden noudattaminen, jolloin järjestäjä velvoitetaan turvaväleihin yli 10 henkilön kokoontumisissa sisällä ja yli 50 henkilön tilaisuuksissa ulkona. Katso OKM:n ja THL:n turvallisuusohjeistus verkossa .

Yksityistilaisuuksiin ei myöskään enää suositella osallistujarajoitusta, mutta tilaisuudet on järjestettävä turvaohjeita noudattaen. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Yleiset maski- ja etätyösuositukset ovat edelleen voimassa.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän mukaan aikuisten ulkoharrastukset ovat mahdollisia ja myös turnauksia voi järjestää ulkona. Sisäharrastuksia voidaan järjestää, jos turvaohjeita, kuten turvavälejä, pystytään noudattamaan, mutta aikuisten joukkue- ja kontaktiurheilulajit sisätiloissa pidetään edelleen tauolla. Uusien ohjeitten mukaan kuntosalitoiminta voi aikuisten osalta alkaa ja Sahalahden, Kuhmalahden ja Pitkäjärven kuntosalit avataan. Myös liikuntasaleissa voi aloittaa aikuisten toiminnan, pois lukien joukkue- ja kontaktilajit. Lapset ja nuoret voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisällä että ulkona. Mahdollisesti paikalla olevat vanhemmat tai saattajat noudattavat turvaohjeita. Kuhmalahden ja Vesaniemen saunatilat ovat auki. Kangasalan uimahalli Kuohu ohjeistaa asiakkaitaan omilla verkkosivuillaan.

Nuorisotilat ovat auki ja niiden tarkemmat tiedot löytyvät nuorisopalveluiden verkkosivuilta.  Kirjastoissa on pääsy kokoelmatiloihin ja Taidetila Terraan. Asiakasmäärää rajoitetaan tarvittaessa.

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö –taidemuseo ovat avoinna. Lisätietoja näyttelyistä ja tapahtumista löytyy Kangasalan-talon verkkosivuilta. Valkeakoski-opisto ja taiteen perusopetuksen oppilaitokset tiedottavat oppilaita omasta toiminnastaan.

Kangasalan kaupunki toimii pandemiaohjausryhmän linjauksen ja aluehallintoviraston määräysten mukaisesti.

Lisätiedot:
vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041
hyvinvointijohtaja Kati Halonen, p. 044 486 0470

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet