Pandemiaohjausryhmän uusien suositusten vaikutus Kangasalla


Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä antoi tiistaina 14.12. uusia suosituksia koronaepidemian hallintaan. Kangasalan kaupunki on jo ottanut toiminnassaan huomioon Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston voimassa olevat määräykset ja koronanyrkin aiemmat suositukset. Uusien suositusten mukaisesti rajoitettuja vierailukäytäntöjä sote-yksiköissä ja vanhuspalveluissa jatketaan ja maskisuositusta kouluissa laajennetaan.

Vierailut sote-palveluissa

Sote-yksiköissä noudatetaan edelleen rajoitettuja vierailukäytäntöjä, jotta terveysturvallisuus pystytään varmistamaan.

Vanhuspalveluissa vierailijoiden toivotaan myös joulun aikaan järjestävän vierailunsa niin, että vierailulla ei olisi kovin montaa henkilöä samanaikaisesti. Yhteisissä tiloissa kokoontumisia ei voi olla, vaan vierailut toteutetaan asukkaiden omissa huoneissa.

Epidemian hallinnassa on tärkeää, että käytetään maskeja, huolehditaan käsihygieniasta ja muistetaan pitää riittäviä turvavälejä.

Maskisuositus laajenee neljäs- ja viidesluokkalaisiin

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän 14.12. linjauksen mukaisesti Kangasalan kaupunki suosittelee maskien käyttöä myös 4.-5. luokkien oppilaille koulujen sisätiloissa.

Kouluissa jaetaan oppilaille kertakäyttöisiä maskeja. Kouluissa jaettavat maskit on tarkoitettu käytettäväksi koulupäivän ja koulukuljetusten aikana. Maskit otetaan käyttöön niin pian kuin mahdollista. Kasvomaskin käyttö vähentää tartuntoja niin koulussa kuin vapaa-ajallakin.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut

Tietoa koronarajoitusten vaikutuksista kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden toimintaan löytyy kaupungin 13.12. julkaisemasta tiedotteesta:
https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/avin-asiakas-ja-yleisotilojen-kayttorajoituksia-koskevan-paatoksen-vaikutukset-kangasalla-13-12-alkaen/

Lisätiedot:

vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041
opetuspäällikkö Merja Lehtonen, p. 050 550 9084
johtava ylilääkäri Tiina Viitaniemi, p. 040 133 6725

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet