Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tauko jatkuu 18.4. asti


Yläkoulut ja toinen aste palaavat lähiopetukseen pääsiäisloman jälkeen 7.4.

Kangasalan kaupunki noudattaa Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositusta, joten lasten ja nuorten ryhmäharrastukset sisätiloissa, koulujen järjestämä sisätiloissa tapahtuva kerhotoiminta ja varhaiskasvatuksen virikekerhot ovat tauolla ainakin 18.4.2021 asti. Myös koulujen sisätiloissa toimiva muu kerhotoiminta (ml. ”Suomen mallin” mukainen toiminta) on tauolla tai toimii sulkuaikana ulkotiloissa turvaohjeita noudattaen.

7.–9. luokat, lisäopetus ja toisen asteen opetus palaavat lähiopetukseen keskiviikkona 7.4.

Aikuisten liikuntaharrastukset kaupungin sisätiloissa pidetään tauolla toistaiseksi. Myöskään muuta aikuisten ryhmäharrastustoimintaa ei pidetä kaupungin sisätiloissa 18.4.2021 asti. OKM:n määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu (ml. Olympiakomitean tukiurheilijat) on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta voimassa olevia turvallisuusohjeita noudattaen.

Kaikessa ulkoliikunnassa noudatetaan OKM/THL turvaohjeistusta. Huoltajat eivät kokoonnu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa ulkona yli kuuden henkilön ryhmiin ja noudattavat kaikissa tilanteissa turvavälejä.

Kuhmalahden ja Vesaniemen avantosaunat ovat suljettuina 18.4. asti.

Kirjastot ja museot pidetään pandemiaohjausryhmän ohjeistuksen mukaisesti suljettuina 18.4. saakka pois lukien kirjaston nopea materiaalin nouto ja palautus. Lehtienlukusalit ovat suljettuina. Omatoimiaukiolot eivät ole käytössä eikä kirjastoauto liikennöi. Pääkirjaston alakerrassa sijaitseva Taidetila Terra on suljettu.

Kangasalan kaupungin nuorisotilatoiminta on keskeytetty 18.4. saakka, myös Kyläkollin toiminta on tauolla.

Valkeakoski-opisto ja taiteen perusopetuksen oppilaitokset tiedottavat oppilaita omasta toiminnastaan.

Kuuden henkilön kokoontumisrajoitus jatkuu 18.4. asti. Myös yksityistilaisuuksiin suositellaan edelleen kuuden henkilön rajoitusta. Kangasala noudattaa toiminnoissaan kaikkia AVIn määräämiä kokoontumisrajoituksia.

Lisätiedot:
hyvinvointijohtaja Kati Halonen, p. 044 486 0470
opetuspäällikkö Merja Lehtonen, p. 050 550 9084
vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet