Koronarajoitukset jatkuvat Kangasalla ennallaan 8.2. asti


Kaupunki käynnistää 20.1. alkaen sellaisia kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluita, joista Pirkanmaan pandemiatyöryhmä on antanut erilliset ohjeet ja joita on suositusten mukaisesti mahdollista toteuttaa.

Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella aluehallintoviraston (Avi) päätöksen nojalla.

Enintään kymmenen hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Avi suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Avin uusin päätös on voimassa ajalla 18.1.‒ 8.2.2021.

Kangasalan kaupunki noudattaa aluehallintoviraston määräyksiä ja Pirkanmaan pandemiatyöryhmän suosituksia kaikissa toiminnoissa ja yleisötilaisuuksissa noudatetaan suosituksen mukaista 10 henkilön rajaa. Myös yksityistilaisuuksissa suositellaan noudattamaan enintään 10 henkilön rajaa sekä käyttämään maskeja ja huolehtimaan turvaväleistä.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut

Kulttuuri

Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa on kielletty.

Kangasala-talo

Kangasala-talon lipunmyynti ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo ovat avoinna. Museon yleisömäärä on rajattu 10 henkilöön kerrallaan.  Maskeja suositellaan yli 12-vuotiaille.

Kirjasto

Kangasalan kirjastoissa noudatetaan 10 henkilön kokoontumisrajoitusta ja kirjaston kokoelmatilat ovat käytettävissä nopeaan asiointiin. Lehtienlukusalit ovat suljettuina ja omatoimiaukiolot eivät ole käytössä. Kirjastoauto jatkaa toimintaa rajoitetun lainaustoiminnan puitteissa. Maskeja suositellaan yli 12-vuotiaille. Kirjastot ovat poikkeuksellisesti suljettuina lauantaina 23.1.

Pääkirjaston alakerrassa sijaitseva Taidetila Terra on avoinna. Yleisömäärä on rajattu 8 henkilöön kerrallaan.

Kahvila Novellia on avoinna normaalisti.  

Liikuntatilat

Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta on mahdollista kaikissa sisäliikuntatiloissa. Lasten ja nuorten sisäliikuntaryhmät voi toteuttaa korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä.

Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumat sisäliikuntatiloissa (ml. jäähallit) on toistaiseksi kielletty, ellei ole kyse sarjalisenssi- tai ammattilaisurheilusta. Ulkotiloissa voidaan järjestää lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumia, kun turvallisuussuunnitelma on tehty. Kilpailu- ja ottelutoiminnassa ei voi olla yleisöä Avin kokoontumisrajoituksen vuoksi sisällä eikä ulkona.

Lasten ja nuorten harjoitukset järjestetään niin, että joukkueet eivät kohtaa toisiaan muissa tiloissa kuin kentällä/salissa. Liikuntatilan koko ratkaisee, kuinka monta 10 henkilön ryhmää voi harjoitella kerrallaan samassa tilassa. Esimerkiksi jääkiekkokaukalossa voi harjoitella samanaikaisesti kaksi kymmenen henkilön ryhmää kaukalon eri päissä.

Lasten harrastuksissa vanhemmat eivät odota lapsiaan sisätiloissa. Joukkueiden mukana ovat vain välttämättömät toimihenkilöt. Hygieniaohjeita ja turvavälejä noudatetaan. Pukuhuoneiden käyttö minimoidaan. Maskin käyttöä suositellaan kaikissa tilanteissa liikuntasuorituksen ulkopuolella. Seurat vastaavat harjoitusten järjestelyistä ja turvallisuudesta.

Aikuisten sisällä tapahtuvaa harrastustoimintaa ei toistaiseksi suositella. Kangasalan kaupungin liikuntapalveluiden kaikki aikuisten ohjatut ryhmät on peruttu 8.2. saakka.

Nuorisotilat

Kangasalan kaupungin nuorisotilat ovat suljettuina 8.2 saakka, mutta liikkuvan nuorisotila Kyläkollin toiminta jatkuu turvallisuusohjeita noudattaen.

Nuoriso-ohjaajien päivystys yläkouluissa, lukiossa ja Tredulla jatkuu koulupäivien aikana normaaliin tapaan. Nuoriso-ohjaajat ovat tavattavissa yhteisöpalvelu Discordissa. Tarkemmat tiedot löytyvät Instagramista.

Valkeakoski-opisto

Valkeakoski-opistossa aikuisten lähiopetus on keskeytetty, osa aikuisten kursseista on siirtynyt etäopetukseen, alle 20-vuotiaiden opetus toteutetaan lähiopetuksena. Lähiopetuksessa noudatetaan maks. 10 henkilön ryhmäkokoa ja maskien käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille.

Taiteen perusopetus tiedottaa oppilaita omasta toiminnastaan.

Uimahalli

Uimahalli Kuohussa noudatetaan Pirkanmaan pandemiatyöryhmän ohjeita. Näin ollen uimahallissa sallitaan alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattu toiminta (ml. koululaisuinnit), eläkeläisten uinti sekä lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaiden (terapia-asiakkaat) uinti turvavälit huomioiden. Lisätietoja uimahallin verkkosivuilla.

Muut julkiset tilat

Kaupunki-info

Kangasalan Kaupunki-info Lentolan Prisma-keskuksessa pidetään auki asiointikäytössä, oleskelumahdollisuus kaupunki-infossa on suljettu 8.2. asti.

Opetuspalvelut

Toisen asteen opetus jatkuu Kangasalla lähiopetuksena.

Vierailukielto kaupunginsairaalassa

Kaupunginsairaalan vierailukielto on voimassa, kunnes vierailut voidaan toteuttaa turvallisesti, vähintään kuitenkin 28.2.2021 saakka.

Suositukset kasvomaskien käytöstä

Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä pysyvät voimassa.

Maskisuositus koskee myös kaikkia yli 12-vuotiaita (kuudesluokkalaiset ja sitä vanhemmat oppilaat) siihen asti, kun Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Maskeja suositellaan käytettäviksi myös koulukyydeissä, harrastustoiminnassa ja liikuttaessa ihmisjoukoissa, kuten busseissa ja kaupoissa. Alle ja yli 12-vuotiaista koostuvissa harrastusryhmissä voidaan harkita maskien käyttöä tapauskohtaisesti.

Kangasalan kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä kaupungin toimintayksiköissä vieraileville asiakkaille. Suositus koskee kaikkia kaupungin yksiköitä. Siten suositellaan, että esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa, terveysasemilla ja hallinnon toimipisteissä vierailevat asiakkaat ja huoltajat käyttävät maskeja.

Hallinnollisissa asiakasasioissa suosittelemme sähköisiä menettelytapoja ja puhelinkontakteja. Mikäli asia vaatii käyntiä virastolla, suosittelemme sopimaan käyntiajan.

Epidemian hallinnassa on edelleen tärkeää, että käsihygieniasta huolehditaan ja muistetaan pitää riittäviä turvavälejä. Tartuntojen ehkäisemiseksi on tärkeää, että hengitystieoireissa hakeudutaan matalalla kynnyksellä Covid-19-testiin. Testituloksen odotusajan on tärkeää pysyä kotona taudin leviämisen estämiseksi.

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)

Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa

Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, p. 040 133 6311
hyvinvointijohtaja Kati Halonen, p. 044 486 0470
opetuspäällikkö Merja Lehtonen, p. 050 550 9084
varhaiskasvatuksen johtaja Anni Aalto-Ropo, p. 050 406 1180
vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041
elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala, p. 044 430 9421
sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Lanne, p. p. 050 380 3340
kehitysjohtaja Patrik Marjamaa, p. 044 430 9657