Kaupungin keskeisin rakennuspaikka hakuun


Kangasalan kaupunki ja Business Kangasala Oy aloittavat kumppanihaun kaupungin keskeisimmälle paikalle keskustaan torin reunalle.

Ns. Kauppahallin rakennuspaikkana tunnetulle alueelle etsitään innostunutta toimijaa, joka rakentaisi alueelle vähintään 400 neliön ja enintään 1900 neliön liikekeskuksen. Tarkoitus on saada lisää kaupan tiloja sekä kahvila/ravintolapalveluita keskeiselle paikalle. Kaupunkilaisten olohuoneena tila toimii parhaiten siten, että siellä on kaupallisten palvelujen lisäksi tilaa viipymiselle ja viihtymiselle.

Kangasalan kaupungin kasvu on jatkunut voimakkaana ja keskustan alueelle kaivataan lisää toimijoita.

– Ihmiset muistelevat edelleen hyviä aikoja, kun meillä oli esimerkiksi Tiimari, ja nyt Suomeen on rantautunut useitakin uusia ketjuja, jotka voisivat tuon tyhjiön täyttää. Lisäksi varsinkin lounasaikaan keskustan ruokapaikat ovat varsin täynnä ja uudelle ravintolalle olisi tilausta. Kahvilatarjontaan on saatu jo nyt muutamia erinomaisia ratkaisuja, mutta kyllä meille mahtuisi niin kahvila kuin hampurilaispaikkakin. Nuoret ja myös muut asiakkaat kaipaavat enemmän ja pidempään avoinna olevia palveluita, toteaa Business Kangasala Oy:n toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara.

– Paikka on keskeisin, mitä Kangasalta löytyy. Rakennuksen tulee sopia muuhun kaupunkiympäristön kokonaisuuteen ja olla itsessään jo nähtävyys ja tuoda lisää toiminnallisuutta keskustaan. Liikekeskuksen pysäköinti on osoitettu valmiina olevaan pysäköintihalliin, sanoo Kangasalan kaupungin elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala.

– Asemakaavan mukaan torille saa rakentaa 1900 neliöisen liikekeskuksen, mutta mikäli idea ja suunnitelmat ovat hyvät, kaupunki voi hyväksyä minimissään 400 neliöisen rakennuksen, jota voi tarpeen mukaan laajentaa myöhemmin. Rakennelma voi tuoda tullessaan katetun torivaihtoehdon tai muita mielenkiintoisia ja innovatiivisia ratkaisua, jotka sopivat tulevaan torin uudistukseen, lisää Malviala.

Joulukuun alussa aukeava kumppanihaku kestää kolme kuukautta. Rakennuspaikka vuokrataan maltillisella vuokralla. Haun toiveena on saada monipuolisia ehdotuksia torin uudeksi rakennukseksi.

Hakuasiakirja: Kumppanihaku 2023_2024

 

Lisätietoja:

Kangasalan kaupunki
elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala
sirkku.malviala@kangasala.fi

Business Kangasala Oy
toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara
paivi.kuusivaara@businesskangasala.fi

Tiedotteen kuva: Jooel Hildén