Poimi roskat reitiltäsi – Kangasala on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa


Huhtikuussa käynnistyvään kampanjaan on ilmoittautunut jo 145 kuntaa ja kaupunkia. Tavoitteena on innostaa suomalaisia keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Nyt on Kangasalan vuoro lähteä mukaan talkoisiin siistimmän ympäristön puolesta. Kampanja on käynnissä 13.4.–14.6.2023 ja sen suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio. Yle TV1:ssä nähdään suorana lähetyksenä Miljoona roskapussia -starttiohjelma 13.4. klo 20–20.30 ja kampanjan päätöslähetys 14.6. klo 20–20.30.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Tutustu Ylen kampanjaan tästä

Tule kuulemaan tarkemmat tiedot Miljoona roskapussia -kampanjasta Kangasalan Kulttuuri- ja hyvinvointitorille

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla lauantaina 15.4. klo 10 alkaen paikalla on Ekokumppanit Oy:n viestintäasiantuntija, Retkeilyluotsi Kirsi Viertola, jolta saat myös kaiken tarvittavan tiedon roskattomasta retkeilystä, oman roskapussin sekä ohjeita ja kannustusta roskien keräämiseen. Tietenkin kannustamme keräämään roskia ympäristöstä ihan aina!

Lisätietoja: Ekokumppanit Oy, Kirsi Viertola kirsi.viertola@tampere.fi p. 040 8007235

Näin osallistut kampanjaan:

  1. Ota mukaan mahdolliset roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Laskuri aukeaa torstaina 13.4.
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Käyttäkää somessa tunnistetta #miljoonaroskapussia #kangasala

Lähtekää porukalla mukaan talkoisiin siistimmän ympäristön puolesta

Kampanjaan osallistumaan haastetaan mukaan Kangasalan kouluja ja yhdistyksiä. Olisiko teidän yhdistyksellänne tai yhteisöllänne mahdollisuus järjestää omat talkoot siistimmän ympäristön puolesta? Kangasalan kaupungilta on mahdollista saada roskapusseja talkoisiinne. Voimme myös sopia ajan ja paikan, josta kerätyt roskapussit tullaan noutamaan.

Ota yhteyttä ja sovi järjestelyistä:

työnjohtaja Veli-Matti Mytty, p. 040 133 6790, veli-matti.mytty@kangasala.fi tai liikuntapaikkamestari Petri Elo, p. 044 481 3225, petri.elo@kangasala.fi

Lisätietoja

Heini Tanskanen, ympäristötarkastaja, etunimi.sukunimi@kangasala.fi, p. 050 550 9069