Kangasalan kaupunki esittelee Pohjan kylän osayleiskaavaa ja rakentamismahdollisuuksia kylätilaisuudessa torstaina 8.6.2023


Kangasalan kaupunki järjestää Kuhmalahden Pohjassa kylätilaisuuden torstaina 8.6. klo 17.30-19. Tilaisuus pidetään Kuhmalahden kirjastolla osoitteessa Rautajärventie 26.

Kylätilaisuudessa esitellään äskettäin voimaan tullutta Pohjan kylän osayleiskaavaa ja kaavan tarjoamia rakentamismahdollisuuksia. Tämän lisäksi keskustellaan lähipalveluista Pohjassa ja Kuhmalahdella. Osayleiskaavan esittelee suunnitteluarkkitehti Jenni Joensuu-Partanen. Paikalla ovat myös kaupunginjohtaja Oskari Auvinen sekä elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala. Tilaisuuteen on mahdollista lähettää ennakkokysymyksiä 6.6. mennessä osoitteessa: bit.ly/kylatilaisuus.

Pohjan kylän osayleiskaava tuli osittaisena voimaan 10.5.2023. Kyläyleiskaavassa on 48 uutta omakotitalotonttia Pohjan kylälle. Tonteista 45 sijoittuu yksityisten maanomistajien maalle ja 3 tonttia kaupungin maalle. Kaksi kaupungin tonttia sijoittuu entisen Pohjan koulun länsipuolelle ja niille on mahdollista rakentaa omakotitalon lisäksi yritystoimintaa palveleva rakennus tai rakennuksia.

Yksityisten maille sijoittuvia tontteja on eri puolilla Pohjan kylää sekä Tervaniemen suunnassa Pohjan länsipuolella. Uusia tontteja sijoittuu muun muassa Ämmätsäntien varteen urheilukentän läheisyyteen, Kangasala-Kuhmoinen maantien pohjoispuolelle Kaanaantien ja Kuhmajärven väliselle alueelle sekä Tervaniemen työväentalon läheisyyteen. Kuhmajärven rannassa 15 loma-asuntoa on mahdollista muuttaa vakituisiksi asunnoiksi. Kaupunki pyrkii tarjoamaan myös yksityisille maanomistajille mahdollisuuden ilmoittaa myynnissä olevista tonteista kaupungin verkkosivuille sijoittuvan ilmoituskanavan kautta.

Tervetuloa tilaisuuteen keskustelemaan Pohjan kylän kehittämisestä sekä asumisen, yrittämisen ja vapaa-ajan mahdollisuuksista! Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Lisätiedot:

suunnitteluarkkitehti Jenni Joensuu-Partanen,

jenni.joensuu-partanen@kangasala.fi, puh. 040 133 6469