Kauhujen Kangasala – hurja halloweenviikonloppu tulee jälleen


Hurja halloweenviikonloppu täyttää kaupungin tapahtumilla 29. —31.10.2021 

Viime vuodesta tuttu ​Kauhujen Kangasala – hurja halloweenviikonloppu on täynnä selkäpiitä karmivan hauskaa ohjelmaa koko perheelle. Luvassa on mm. lasten halloweendisko, valotyöpaja, pimeä konsertti ja hurjaakin hurjempi pukukilpailu. Jännittävät ​halloween-teemaiset kierrokset nostattavat niskakarvoja, eikä jännitystä puutu myöskään aikuisille suunnatulta osallistavasti kaupunkilaisten kanssa toteutetulta Kulkijat -kauhukierrokselta. 

  

Halloween-fanit pääsevät tänäkin vuonna esittelemään upeita kauhuasujaan kaikille kaupunkilaisille. Yhdessä Kangasalan Sanomien kanssa toteutettavassa pukukilpailussa etsitään kaupungin näyttävintä halloweentyyliä ja kuvat viikonlopun asukokonaisuuksista julkaistaan Kangasalan Sanomissa. Kuvia kilpailuun voi ottaa viikonlopun tapahtumissa, tai vaikkapa Kauhujen Kangasala tintamareskin edustalla tai Kangasalan kaupunki-infossa sijaitsevan nukketeatteri Hupilaisen nuken kanssa. 

 

Viikonloppuun kuuluu myös kulttuuria ja juhlia. Juhlatalo Kontulassa järjestettävässä kaikille avoimessa pimeässä konsertissa nautitaan musiikkia pimeässä salissa kuuloaistin ja mielikuvituksen herkistämänä. Lasten halloweendiskossa meno voi puolestaan äityä hurrrjan hauskaksi. Fire ladyn ja Piagrinan ledvalotyöpajassa kaikki yli 10-vuotiaat pääsevät tutustumaan erilaisiin ledvälineisiin ja niiden oikeaoppiseen käyttöön. 

  

Kirkkoharjun kammokellarissa vanhan näkötornin salaiseen kellariin on rakennettu hiuksia nostattava ja jännittävä halloween-asetelma. Lisäksi kuullaan noidan kummitustarinatuokioita. Tarinoita kerrotaan Kirkkoharjun näkötornin vanhassa kahvilasalissa. Kirkkoharjun Kahvilan halloweentunnelmaan kuuluvat myös hurjat ja herkut leivonnaiset, joita voi tilata myös etukäteen ilahduttamaan halloween-juhlia. 

  

Raudanmaan nuorisoseuran valopolku on suunnattu kaikenikäisille. Mukaan kannattaa kuitenkin ottaa taskulamppu, kun lähtee ihmettelemään, ​mitä kaikkea metsästä löytyy. Poniaglityakin on tiedossa. Uskallatko ohjastaa ponit noidan sillan yli? Halloweenin ajaksi lepakot ovat olleet liikkeellä ja valloittaneet kirjastoauton. Jos kirjastoauto ei kuitenkaan osu reitille niin hirwittävä halloween-ikkuna ihastuttaa Kangasalan pääkirjaston lastenosastolla. Kahvia ja seikkailuja on tarjolla metsäpolulla ​Haralanharjulla sekä Kangasalan kenties tunnetuimmassa kummitustalossa Lepokodissa. Talossa pidettävät ​non stop -kummituskierrokset ja kauhumusiikki takaavat, että kauhua on aikuisillekin luvassa. 

 

Kauhujen Kangasalaan kuuluu myös nuorille ja aikuisille suunnattu kauhukierros, jonka ikäraja on tänä vuonna K16. Kauhukierroksen kiertäjät lähtevät itsenäisesti matkaan Mobilian autokylän parkkipaikalta oppaanaan puhelin tai tabletti. Videoiden ja äänitiedostojen opastamalla kierroksella kulkija joutuu suorittamaan tehtäviä sekä selvittämään Kulkijat-kultin tarinaa. Mutta mitä selviää reitin varrella ja millainen loppu tarinalla on? Sen saa selville vain uskaltautumalla kierrokselle. 

 

Katso kaikki viikonlopun tapahtumat kaupungin verkkosivuilta 

kangasala.fi/ajankohtaisettapahtumat tai Facebookista Kauhujen Kangasala – hurja halloweenviikonloppu. 

 

Lisätietoja:  

 

Kauhujen Kangasala viikonlopun tapahtumat 

Anna Toiva p. +358 44 481 3020 anna.toiva@kangasala.fi  

 

Osallistavasti toteutettu Kauhujen Kangasala Kulkijat -Kauhukierros 

Isabella Rossi p. +358 44 481 3050 isabella.rossi@kangasala.fi