Ajankohtaiset tapahtumat

Kangasalan kaupungissa järjestettävien tapahtumien tiedot löydät helposti kaupungin tapahtumakalenterista sekä ajankohtaisista tapahtumista.

 

Toukokuu 2022

 

Kangasalan kulttuurikuppila 19.5.2022 klo 18-19.30

Kulttuurikuppila on kaikille kulttuurista ja tapahtumista kiinnostuneille avoin ja vapaamuotoinen keskustelu- ja verkostoitumistilaisuus. Vaihtuvin teemoin ja vaihtuvissa tiloissa pidettävään Kulttuurikuppilaan on aina vapaa pääsy. Vuoden 2022 toinen kulttuurikuppila järjestetään Kangasalan Lepokodilla: Ruutanantie 26, 36200 Kangasala. Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Päivän teemana: Museot ja galleriat.

  • Kulttuuri- ja taide virtaa -hankkeen esittely, projektipäällikkö Anna Szalay
  • Seutumuseohankkeen esittely, seutumuseotutkija Heli Hietamäki
  • Missä kaikkialla Kangasalla voi järjestää näyttelyn? Kulttuurikoordinaattori Anna Toiva.

 

kangasala.fi/tapahtuma/kangasalan-kulttuurikuppila/

 

 

 

Kevätpäivä Kangasalla Fest 20.-21.5.2022

Kangasalan yrittäjien kevätpäiviltä ei puutu menoa eikä meininkiä!

Perjantaina etkot Kulttuuriravintola Jalmarissa. Lauantaina Kulttuurikorttelin ja Kuohuharjuntie ympäristöön levittyvät katumarkkinat. Kangasala-talossa Esko Valtaojan tulevaisuus -luento ja Dump Stuff Band, Kulttuuriravintola Jalmarissa terassijamit ja anniskelualueavoinna koko lauantai päivän.

 

Perjantaina 20.3.

klo 21 Markus Salo, Kulttuuriravintola Jalmari

Lauantaina 21.3.

klo 9-16 Katumarkkinat, lähiruokatori & käsityöläisten myyntinäyttely, Kulttuurikortteli ja sen ympäristö

klo 9-11 Vehoniemen Automuseo & Tampereen Mobilistien Kevätkukka Cruising, Kangasalan tori

klo 13 Esko Valtaoja & tulevaisuus-tulevaisuusseminaari Kangasala-talo

klo 18-21 MM Kisastudio, Kulttuuriravintola Jalmari

klo 21-24 Dumb Stuff Band (K18), Kangasala-talo

 

Lisätietoja tapahtumasta Kangasalan Yrittäjien Facebookissa

 

Lentolan Kauppakarnevaali 26.-29.5.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Lentolan Kauppakarnevaali kutsuu mukaan iloiseen karnevaalihumuun ostoksille, tutustumaan alueen monipuoliseen yritystarjontaan ja pitämään hauskaa koko perheen voimin. Lentola täyttyy huipputarjouksista, runsaasta ohjelmasta ja iloisesta menosta toukokuussa helatorstaista sunnuntaihin 26.-29.5.2022.

Kierrä kartan kanssa seikkaillen, kerää leimoja, nauti neljä päivää monenlaisesta ohjelmasta, tutustu uusiin yrityksiin, tutki ja testaa uutuuksia, poimi vinkit asiantuntijoilta ja esityksistä, osallistu arvontoihin ja tee kevään parhaimmat kaupat. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja karnevaalitunnelmissa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.

Lisätietoja tapahtumasta lentolankauppakanevaali.com

 

Kesäkuu 2022

Kangasalan kulttuurikävely 1.6.2022

Kaikille avoin kävelykierros Kyötikkälästä harjua pitkin Kirkkoharjun näkötornille klo 17.30 alkaen. Kierroksen aikana tietoisku harjusta ja Suomen ensimmäisestiä funkkistornista. Lisäksi kahvihetki Kirkkoharjun kahvilassa.

Lue lisää kangasala.fi/tapahtuma/kangasalan-kulttuurikavelyt-2/

 

 

Kangasalan kesänavaus 4.6.2022 klo 11-13

Perinteinen kesänavaus -tapahtuma Kangasalan Pirtillä. Arvovaltaisen kunniavieraan avaamassa juhlassa ylioppilaiden puheita ja yhteislaulu Kesäpäivä Kangasalla.

Kangasalan Pirtti, Tapulitie
Lue lisää kangasala.fi/tapahtuma/kangasalan-kesan-avaus-2022

 

 

Kangasalan kesäteatterin avajaiset 4.6.2022

Kaikille avoimessa tapahtumassa maistiaisia kesän teatteritajonnasta, avajaisten kunniaksi lipputarjouksia, hyvää ruokaa ja juomaa. Tervetuloa nauttimaan!

Kangasalan kesäteatteri, Kummelinkuja 36270 Kangasala
Lue lisää kangasalankesateatteri.fi

 

 

Vaimoni on toista maata 8.-19.6.2022

Kesäteatterin esityskauden avaa Ranskalaisen Gilles Dyrekin käsikirjoittama ja Mikko Kivisen ohjaama Vaimoni on toista maata. Kyseessä on hulvaton ja vauhdikas komedia, jossa kotijuhlat muuttuvat kaaokseksi pienen väärinkäsityksen kasvaessa valtaviin mittasuhteisiin.

Esityksen kesto noin 1 tuntia 40 min sis. väliaika
Näyttelijät: Vuokko Hovatta, Maija Siljander, Iikka Forss ja Antti Peltola

Näytökset:
ke 8.6. klo 18 ensi-ilta
to 9.6. klo 18
pe 10.6. klo 18
ti 14.6. klo 18
ke 15.6. klo 14 ja 18
to 16.6. klo 18
pe 17.6. klo 18
la 18.6. klo 14
su 19.6. klo 14

Kangasalan kesäteatteri
Kummelinkuja, 36270 Kangasala

Osta liput tästä
Lisätietoja: kangasalankesateatteri.fi/ohjelmisto-2022/#vaimoni-on-toista-maata

 

Pikonlinna SwimRun 11.6.2022

Kuva: Swimrunn 2020.

Pikonlinna SwimRun järjestetään jälleen kesäkuussa Kangasalan Pikonlinassa.

Swimrun, eli uintijuoksu, on moniosuuksinen kilpailu, jossa osallistujat juoksevat maastossa ja uivat avovedessä merkittyä reittiä pitkin vaihtaen useasti juoksuosuudelta uintiin ja päinvastoin. Laji on saanut alkunsa 2000-luvulla Ruotsissa.

Yleisesti swimrunissa kilpaillaan turvallisuussyistä pidemmillä matkoilla kaksihenkisin joukkuein. Kangasalla järjestetään myös yksilökisa, koska matkat ovat lyhyet.

Swimrunille on omaleimaista että sitä harrastetaan aina ulkona ja avovedessä. Tavoitteena on edetä lähtöpisteestä maaliin määrättyä reittiä pitkin. Swimrun on moniosuuksinen eli lajien välillä vaihdetaan useita kertoja. Kaikki välineet on kuljetettava omin voimin mukana lähdöstä maaliin. Kelluntavälineet on sallittu, kooltaan kuitenkin enintään 100 cm × 60 cm.

Katso lisää pikonlinnaswimrun.fi.

 

 

Kurvaa Kangasalle

Kuvassa autoja, Vehoniemen automuseo.
Kuva: Vehoniemen automuseo

Kurvaa Kangasalle -teemaviikon päätapahtuma Mobiliassa ja Vehoniemen automuseolla museoajoneuvopäivänä. Tapahtuma kokoaa alan harrastajat mukavaan yhteisen kesäpäivän viettoon ja tuo esille kalustoa laidasta laitaan. Suomen linja-autohistoriallisen seuran vanhat linja-autot liikennöivät museoiden välillä! Lisäksi Valtakunnallinen pienoismallipäivä perinteiseen tapaan Vehoniemen automuseolla ja Tampereen seudun Mobilistien Näsijärviajo päättyy iltapäivästä Mobiliaan.

Lisätietoja:

Mobilian automuseon verkkosivuilla mobilia.fi/tapahtuma/kurvaa-kangasalle

Vehoniemen automuseo https://automuseo.com/

 

 

Kangasalan Kesäteatterin keikkakesä 2022: Jarkko Martikainen & Luotetut miehet 11.6.2022

Kangasalan Kesäteatterin keikkakesän 2022 avaa Jarkko Martikainen & Luotetut miehet. Martikainen & Luotetut miehet rokkaavat kesäteatterilla 11.6. klo 19 alken.

Liput: 25 € / Lippu.fi

Osta liput tästä
Lisätietoja: kangasalankesateatteri.fi

 

 

Kangasala Classic 16.-19.06.2022

 

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty kamarimusiikkifestivaali Kangasala Classic saa jatkoa. Viikkoa ennen juhannusta 16.-19.6.2022 järjestettävä Kangasala Classic tuo jälleen Kangasalle konsertoimaan joukon klassisen musiikin huippuammattilaisia. Konsertteja järjestetään Kangasalatalossa, Kirkkoharjun näkötornilla sekä Kangasalan, Sahalahden ja Kuhmalahden kirkoissa. Festivaaliohjelmaan kuuluu Pikku Kakkosestakin tutun Pikku Papun Orkesterin lastenkonsertti. Festivaalin järjestää Kangasalan Musiikinystävät ry.’

 

Festivaalin tulevan kesän teema on ystävyys. Esiintymään on kutsuttu toistakymmentä hienoa kamarimuusikkoa, joista mainittakoon sekä Suomessa että ulkomailla mainetta niittänyt Kamus-kvartetti, Turun sellokilpailujen voittaja ja arvostettu kamarimuusikko Senja Rummukainen, Helsingin kaupunginorkesterin solistinakin hiljattain soittanut soolosellisti Lauri Kankkunen, Radion sinfoniaorkesterin sooloalttoviulisti Jakob Dingstad, ulkomaisillakin lavoilla mainetta niittänyt pianisti Johannes Piirto ja yksi maamme monipuolisimmista nuorista viulisteista Kasmir Uusitupa. Festivaalin avaa pitkäaikainen ja menestyksekäs lied-duo Aarne Pelkonen ja Juho Alakärppä levynjulkistamiskonsertillaan. Festivaalin ohjelma on kokonaisuutena monipuolinen ja korkeatasoinen. Perinteisiin kamarimusiikkiteoksiin on yhdistetty elokuvaa, kansanmusiikkia ja tanssitaidetta. Tanssitaiteen osuudesta vastaa Tanssiteatteri MD:n tanssija-koreografi Samuli Roininen.

 

Osana festivaalia järjestettävä Pikku Papun Orkesterin lastenkonsertti laajentaa festivaalin ohjelmaa koko perheelle. Pikku Papun Orkesterin konsertissa perheen pienimmätkin pääsevät mukaan lauluihin ja leikkeihin. Myös riemunkiljahtelu ja tanssiminen on sallittua – jopa toivottavaa!

 

Festivaalin lippuja on saatavilla 14.2.2022 lähtien Lippupisteen verkkokaupasta Lippu.fi, myyntipisteistä ja R-kioskeista kautta maan.

 

Festivaalin yhteistyökumppaneina toimivat Kangasala-talo, Kangasalan seurakunta, Visit Kangasala, Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelut, Kangasalan Osuuspankki ja HRK Konevuokraamot.

Kangasalan Musiikinystävät ry
Lisätietoja tapahtumasta kangasalaclassic.fi sekä festivaalin Facebook- ja Instagram- kanavilta.

 

 

Ruisleipähölkkä 18.6.2022

Ruisleipähölkkä on Kuntosudet Ry:n järjestämä hyväntekeväisyystapahtuma, jonka avulla tuetaan lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Kangasalla Kyötikkälässä kesäkuussa 2022 järjestettävä juoksutapahtuma juostaan Kirkkoharjun ylväissä maisemissa ja maalissa palaudutaan ruisleivän voimalla.

Kaikki matkat starttaavat klo 14 yhteislähtönä.
Miehet 7 km/14 km
Naiset 7 km/14 km
Sauvakävely-/kävelysarja 7km (ilman ajanottoa)
Miniruisleipäjuoksu 800 m (ilman ajanottoa)

Kyötikkälä
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan https://www.kuntosudet.fi/ruisleipaholkka/

 

 

 

Kangasalan Kesäteatterin keikkakesä 2022: Tiisu 18.6.2022

Tiisu on tarttuvaa ja värikästä suomirockia soittava yhtye, joka on loistavan livebändin maineessa.Tiisu esiintyy Kangasalan kesäteatterilla 18.6.2022 klo 19 alkaen.

Yhtyeen uusin albumi ”III” ilmestyi tammikuussa 2022 ja sai hyvän vastaanoton. Bändi on tunnettu mm. kappaleistaan ”Elämältä turpiin sain” sekä ”Tänään sä musta hullaannut”, jotka molemmat ovat nousseet suomalaisten radiokanavien viidentoista soitetuimman kappaleen joukkoon.

Liput: peruslippu 20 €, alle 18 -vuotiaat 10 €

Osta liput tästä
Lisätietoja: kangasalankesateatteri.fi

 

 

 

Kangasalan Kesäteatterin keikkakesä 2022: Pauli Hanhiniemi MAD 23.6.2022

Legendaarisen suomirock- konkarin Pauli Hanhiniemen, sekä basisti Ville Rauhalan melko akustinen duo esiintyy Kangasalan kesäteatterilla 23.6.2022 klo 19 alkaen. Duo esittää Paulin eri yhtyeiden kappaleita vuosien varrelta.

Liput: 20 €

Osta liput tästä
Lisätietoja: kangasalankesateatteri.fi

 

 

 

Lasten Löytöretkiviikko 27.6.-3.7.2022

Lasten Löytöretkiviikkoa vietetään 27.6.-3.7.2022 ympäri Kangasalaa. Tapahtumaviikko tarjoaa lapsille ja lapsiperheille monipuolisesti hauskaa tekemistä, näkemistä ja kokemista. Paikalliset toimijat järjestävät viikon ohjelman.

Lasten Löytöretkiviikon päätapahtumana järjestetään Lasten festarit 30.6. Mobilian ja kesäteatterin pihapiirissä. Tapahtuma on suunnattu lapsille ja lapsiperheille, ja tapahtuma on maksuton.

Löytöretkiviikon koko ohjelman löydät lastenloytoretki.fi
Lue lisää kangasala.fi/tapahtuma/lasten-loytoretkiviikko-2022/ 

 

 

 

Tuhkimo 30.6.-10.7.2022

Tervetuloa katsomaan rakastettua klassikkotarinaa Kangasalan kesäteatteriin!

Tuhkimo on kokenut kovia ankarassa perheessä ilman omaa äitiään ja on kovin surullinen. Kun Tuhkimo jälleen kerran raataa kotitöitä, antaa hyvä haltijatar hänelle yllättävän lahjan. Taian voimalla Tuhkimon tie käy unen kaltaisiin näyttäviin tanssiaisiin. Haltijattaren taika raukeaa keskiyöllä, ja miten käykään, kun Tuhkimo kiirehtii linnasta kotiin. Hänen jälkeensä jää vain mystinen taikakenkä, jonka prinssi löytää.

Kesto: 1,5 tuntia väliajan kanssa. Sopii kaiken ikäisille.
Esittäjinä Kangasalan Pikkuteatterin 7-13-vuotiaat lapset.

Näytökset:
To 30.6 klo 18 ensi-ilta
Pe 1.7   klo 15
La 2.7   klo 18
Su 3.7   klo 15
Ti 5.7    klo 18
Ke 6.7  klo 15
To 7.7   klo 18
Pe 8.7   klo 15
La 9.7   klo 18
Su 10.7 klo 15

Liput 10 €

 

Osta liput tästä

Lisätietoja: kangasalankesateatteri.fi/ohjelmisto-2022/#tuhkimo

Heinäkuu 2022

Kesäjuhlat 9.7.

Kuva: Juuli Mikkola/Kangasalan kaupunki

Majaalahden kyläyhdistyksen perinteiset kesäjuhlat järjestetään lauantaina 9.7. Majaalahden kylätalolla klo 18 alkaen.

Majaalahden kyläyhdistys järjestää toimintaa ja tapahtumia ympäri vuoden. Tapahtumat ovat avoimia kaikille – oletpa sitten vakituinen asukas, mökkiläinen tai muualta matkaava. Kevät- ja syyskokoukset ovat suunnattu jäsenillemme.

Majaalahden kylätalo, Kalajankuja 1, 36270 Kangasala
Lisätietoja majaalahti.fi

 

Kangasala Fest – Wine, Food & Music 15.–16.7.2022

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Kangasala Fest – Wine, Food & Music -tapahtuma kutsuu nauttimaan hyvästä ruoasta, juomasta ja musiikista Kangasalan kesäteatterin kauniiseen ympäristöön 15.–16.7.2022. Tapahtuman keskiössä ovat hyvä ruoka, mielenkiintoiset juomat sekä rento tunnelma musiikin kera. Ruokaherkkuja lautaselle tapahtumassa loihtivat Tampereella toimivat Sasor Restaurant & Winebar sekä Sorella Dining & Cellar Club, joita vetää kangasalalainen yrittäjä Sari Sorri.

Tunnelmaa alueelle luovat mm. Suomen eturivin artistit Mamba, Ilta ja Mikko Harju. Lisää esiintyjäjulkistuksia on luvassa myöhemmin. Tapahtuman juontaa stand up -koomikko Jussi Simola.

Liput tapahtumaan löydät Tiketistä https://www.tiketti.fi/kangasala-fest-wine-food-music-kangasalan-kesateatteri-lippuja/79074

Kahden päivän lippu 89€

Kahden päivän VIP -lippu 169€

Yhden päivän liput tulevat myyntiin keväällä 2022.

Kangasalan kesäteatteri, Kummelinkuja 36270 Kangasala
Lisätietoja sorella.fi

 

 

 

Keskustan toritanssit 20.-21.7.2022

 

 

 

Kangasalan Kesäteatterin keikkakesä 2022: Ressu Redford 23.7.2022

Karismaattinen Ressu Redford hurmaa Kangasalan Kesäteatterilla 23.7. klo 19 alkaen!

Liput: peruslippu 27,50€, eläkeläinen, opiskelija 24€

 

Osta liput tästä
Lisätietoja: kangasalankesateatteri.fi

 

 

 

Kunnolla katettu 27.-30.7.2022

Kunnolla katettu edustaa tyypillistä brittiläistä farssikomediaa. Sen hulvattomien käänteiden suolaa ovat väärinkäsitykset ja absurdit tilanteet, jotka eskaloituvat loppua kohden mitä hullummaksi, ratkiriemukkaaksi vyyhdeksi.

Toisessa miespääosassa nähdään kangasalalainen Timo Saari.
Ohjaus: Anu Hälvä

Näytökset:
ke 27.7. klo 18
to 28.7. klo 18
pe 29.7. klo 18
la 30.7. klo 14 ja 18

Kangasalan kesäteatteri
Kummelinkuja, 36270 Kangasala

 

Osta liput tästä
Lisätietoja:
kangasalankesateatteri.fi/ohjelmisto-2022/#kunnolla-katettu

 

 

 

Harjujazz 30.7.2022

 

 

 

Kaunis Veera 31.7.2022

Suuren yleisösuosion saanut esitys vierailee toiveuusintana uudelleen Kangasalla.

Tervahöyry Prinsessa Armada seilaa jälleen romanttisissa tunnelmissa! Perinteinen Balladi Saimaalta ”pienillä” twisteillä ja upeilla lauluilla höystettynä, ammattilaulajien esittämänä versiona.

HUOM! Vain kaksi esitystä:
SU 31.7. klo 14.00 ja 18.00

Kangasalan kesäteatteri
Kummelinkuja, 36270 Kangasala

 

Osta liput tästä
Lisätietoja: kangasalankesateatteri.fi/ohjelmisto-2022/#kaunis-veera

 

Yhteislaulutilaisuus 31.7.

Kuva: Juuli Mikkola/Kangasalan kaupunki

Majaalahden kyläyhdistys järjestää yhteislaulutilaisuuden Majaalahden kylätalolla sunnuntaina 31.7. klo 13 alkaen.

Majaalahden kyläyhdistys järjestää toimintaa ja tapahtumia ympäri vuoden. Tapahtumat ovat avoimia kaikille – oletpa sitten vakituinen asukas, mökkiläinen tai muualta matkaava. Kevät- ja syyskokoukset ovat suunnattu jäsenillemme.

Majaalahden kylätalo, Kalajankuja 1, 36270 Kangasala
Lisätietoja majaalahti.fi

 

Elokuu 2022

Viidestoista yö -musikaali 2.-20.8.2022

Kangasalan kesäteatterissa uusi musikaali Juice Leskisestä!
Musikaalissa tehdään huikea aikamatka Juicen ja hänen ystäviensä maailmaan. Juicen suurimpien klassikoiden lisäksi kuulemme Mikko Alatalon tuotantoa, Manserockin parhaita paloja, unohtamatta Tuuliajolla risteilyn hulvattomia yhtyeitä.

Esityksen kesto: 2 tuntia ja 40 minuuttia

Näytökset:
Ti 2.8. klo 18 (ensi-ilta)
Ke 3.8. klo 14 ja 18
Pe 5.8. klo 14 ja 18
La 6.8. klo 15
Su 7.8. klo 15
Ke 10.8. klo 18
To 11.8. klo 14 ja 18
Pe 12.8. klo 18
La 13.8. klo 15
La 20.8. klo 15

Kangasalan kesäteatteri
Kummelinkuja, 36270 Kangasala

 

Osta liput tästä
Lisätietoja: kangasalankesateatteri.fi/ohjelmisto-2022/#viidestoista-yo

 

 

Museoiden ilta 11.8.2022

 

 

 

Laula kanssain -yhteislaulumatinea 19.8.2022 klo 18

Laula kanssain on tunnin mittainen yhteislaulumatinea Kangasalan kesäteatterilla, jossa lauletaan lauluvihkosta kaiken kansan tuntemia ja rakastamia ikivihreitä sävelmiä aina Kotkan ruususta Dingon hitteihin.

Laulattajana ja seremoniamestarina toimii TV:stäkin tuttu kapellimestari/pianisti JARI PUHAKKA ( mm. Bumtsibum ja Tuttu Juttu-Show)

Vapaa pääsy! Lauluvihko 10 €

 

Kangasalan kesäteatteri
Kummelinkuja, 36270 Kangasala

 

kangasalankesateatteri.fi/ohjelmisto-2022/#laula-kanssain-yhteislaulumatinea

 

Lokakuu 2022

 

Kauhujen Kangasala – hurja halloween viikonloppu

Vuoden hirvittävin viikonloppu on Kangasalan kaupungissa täynnä halloween-teemaista ohjelmaa. Tarjolla paikallisten yhdistysten ja yritysten järjestämiä Kauhukävelyitä ja valopolkuja, kammokellareita ja kaiken kruunaa halloween-tori.

Tapahtumia ympäri Kangasalan kaupunkia

Joulukuu 2022

Joulu alkaa Kangasalla 26.11.2022

Jouluparaati ja joulutori avaavat Kangasalan joulun.