Ajankohtaiset tapahtumat

Kangasalan kaupungissa järjestettävien tapahtumien tiedot löydät helposti kaupungin tapahtumakalenterista sekä ajankohtaisista tapahtumista.

 

Tammikuu 2022

Kangasalan Kisan perinteiset hiihtocupit, ensimmäinen kilpailu 25.1.2022

Kuva: Rami Valonen

Mikäli korona- ja lumitilanne sallivat järjestetään Kangasalan Kisan perinteiset hiihtocupit iltakisoina klo 18 alkaen. Ensimmäinen kilpailu tiistaina 25.1.2022. Ilmoittautuminen verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta KS Cup | Kangasalan Kisa Hiihtojaosto.

Kaikille avoimia kilpailuja 25.1., 8.2. ja 8.3. klo 18 alkaen.

Kyötikkälä/Sorolan monttu
Lisätietoja Kangasalan kisan hiihtokilpailuista hiihto.kangasalankisa.fi. 

 

Helmikuu 2022

 

Lasten Pirkkaset 1.-28.2.2022

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurikuukausi, jonka aikana lastenkulttuuri näkyy ja kuuluu erityisen paljon ympäri Pirkanmaata. Ohjelmaa on tarjolla 0–12-vuotiaille lapsille sekä heidän perheilleen.

Yhteisellä lastenkulttuurifestivaalilla tuodaan esiin Pirkanmaan eri kunnissa toteutettavaa lastenkulttuurityötä. Suurin osa ohjelmasta on maksutonta.

Lisätietoja Lasten Pirkkasista www.tampere.fi/lastenpirkkaset

 

 

Kangasalan Kisan perinteiset hiihtocupit, 8.2.2022

Kuva: Rami Valonen

Mikäli korona- ja lumitilanne sallivat järjestetään Kangasalan Kisan perinteiset hiihtocupit iltakisoina klo 18 alkaen. Kauden toinen kilpailu tiistaina 08.02.2022. Ilmoittautuminen verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta KS Cup | Kangasalan Kisa Hiihtojaosto.

Kaikille avoimia kilpailuja 25.1., 8.2. ja 8.3. klo 18 alkaen.

Kyötikkälä/Sorolan monttu
Lisätietoja Kangasalan kisan hiihtokilpailuista hiihto.kangasalankisa.fi. 

Kangasalan Jääravit – koko perheen talvitapahtuma 26.2.2022

Kuva: Jouni Valkeeniemi

Kangasalan jääravit -koko perheen talvitapahtuma Sahalahden Pakkalanjärvellä järjestetään lauantaina 26.2.2022 klo 12 alkaen. Tapahtumassa ponilähtö, montelähtö, vikellysnäytös, hiihtoratsastuskilpailu, rekiajelua. Paikalla myös Kari Vepsä ja paljon muuta.

Sisäänpääsy 10€ ja tarjoilut tapahtumassa vain käteisellä!

Alle 16-vuotiaat maksutta.

Sahalahden Pakkalanjärvi, Kauppilantie 36430 Kangasala

 

Maaliskuu 2022

Kangasalan Kisan perinteiset hiihtocupit, 8.3.2022

Kuva: Rami Valonen

Mikäli korona- ja lumitilanne sallivat järjestetään Kangasalan Kisan perinteiset hiihtocupit iltakisoina klo 18 alkaen. Kauden kolmas kilpailu tiistaina 08.03.2022. Ilmoittautuminen verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta KS Cup | Kangasalan Kisa Hiihtojaosto.

Kaikille avoimia kilpailuja 25.1., 8.2. ja 8.3. klo 18 alkaen.

Kyötikkälä/Sorolan monttu
Lisätietoja Kangasalan kisan hiihtokilpailuista hiihto.kangasalankisa.fi. 

 

Huhtikuu 2022

Kulttuuri- ja hyvinvointitori 9.4.2022

Kangasalan Kulttuuri- ja hyvinvointitori järjestetään lauantaina 9.4.2022 Kangasalan kulttuurikorttelissa. Vuosittain järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen laajan kattauksen paikallisten kulttuuri- ja hyvinvointipalvelujen tuottajien, kolmannen sektorin ja kaupunkiorganisaation osaamista.

Tapahtumassa pääset tutustumaan Kangasalla tarjolla oleviin vapaa-ajan vietto mahdollisuuksiin ja harrastuksiin. Ohjelmassa paneelikeskusteluja, työpajoja ja näytöksiä, sekä mahdollisuus tutustua kymmeniin kaupungissa toimiviin kolmannen sektorin toimijoihin.

Kangasalan Kulttuurikortteli,

Lisätietoja tapahtumasta kangasala.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/tapahtumien-jarjestaminen/kulttuuri-ja-hyvinvointitori/

 

Urkupäivät Kangasalla 21.-24.4.2022

 

Uusi urkutapahtuma Kangasalan Urkupäivät järjestetään huhtikuussa 2022. Kangasalan kirkossa tapahtuvassa tapahtumassa tarjolla paljon kaikille avoimia ja maksuttomia konsertteja ja taiteilijaesittelyitä.

Konsertit Kangasalan kirkossa:

To 21.4. klo 19 Kadri Toomoja

Pe 22.4. klo 19 Markku Mäkinen

La 23.4. klo 13 Mestarikurssilaisten konsertti

La 23.4. klo 19 Hämäläis-Osakunnan laulajat & Hiski Wallenius

Su 24.4. klo 16 Päätöskonsertti Olli Porthan & sopraano Kristiina Nietula

Lisätietoja tapahtumasta ja sen esiintyjistä www.urkupaivatkangasalla.fi.

Kangasalan kirkko, Ainontie 1 36200 Kangasala
Lisätietoja tapahtumasta www.urkupaivatkangasalla.fi.

 

Toukokuu 2022

 

Lamminrahkan Katufiesta 14.5.2021

Kuvassa ihmisiä puistojuhlassa

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Lamminrahkan Katufiesta herättää eloon rakentuvan kaupungin. Tule tutustumaan alueen asuntotarjontaan ja elämään Lamminrahkassa! Kaikille avoimessa tapahtumassa luvassa kiinnostavaa ohjelmaa koko päivän.

Lamminrahka
Lisätietoja tapahtumasta lamminrahka.fi

 

Kesäkuu 2022

Pikonlinna SwimRun 11.6.2022

Kuva: Swimrunn 2020.

Pikonlinna SwimRun järjestetään jälleen kesäkuussa Kangasalan Pikonlinassa.

Swimrun, eli uintijuoksu, on moniosuuksinen kilpailu, jossa osallistujat juoksevat maastossa ja uivat avovedessä merkittyä reittiä pitkin vaihtaen useasti juoksuosuudelta uintiin ja päinvastoin. Laji on saanut alkunsa 2000-luvulla Ruotsissa.

Yleisesti swimrunissa kilpaillaan turvallisuussyistä pidemmillä matkoilla kaksihenkisin joukkuein. Kangasalla järjestetään myös yksilökisa, koska matkat ovat lyhyet.

Swimrunille on omaleimaista että sitä harrastetaan aina ulkona ja avovedessä. Tavoitteena on edetä lähtöpisteestä maaliin määrättyä reittiä pitkin. Swimrun on moniosuuksinen eli lajien välillä vaihdetaan useita kertoja. Kaikki välineet on kuljetettava omin voimin mukana lähdöstä maaliin. Kelluntavälineet on sallittu, kooltaan kuitenkin enintään 100 cm × 60 cm.

Katso lisää pikonlinnaswimrun.fi.

 

Kangasala Classic 16.-19.06.2022

Kuva: Kangasala Classic
Kuva: Nikolaj Lund

Kangasala Classic järjestetään tulevana kesänä jo toista kertaa. 16.-19.06.2022 järjestettävälle festivaalille on kutsuttu jälleen Suomen eturivin nuoria kamarimuusikkoja. Neljän päivän aikana kuullaan 6 kamarimusiikkikonserttia, sekä lastenkonsertti. Konserttipaikkoina Kangasala-talo, sekä Sahalahden, Kuhmalahden ja Kangasalan kirkot. Luvassa monipuolinen kattaus kamarimusiikkia, mukana myös elokuvaa ja tanssitaidetta! Lippukauppa aukeaa ja ohjelma julkaistaan helmikuussa 2022.

Lisätietoja tapahtumasta kangasalaclassic.fi.

 

Heinäkuu 2022

Kangasala Fest – Wine, Food & Music 15.–16.7.2022

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Kangasala Fest – Wine, Food & Music -tapahtuma kutsuu nauttimaan hyvästä ruoasta, juomasta ja musiikista Kangasalan kesäteatterin kauniiseen ympäristöön 15.–16.7.2022. Tapahtuman keskiössä ovat hyvä ruoka, mielenkiintoiset juomat sekä rento tunnelma musiikin kera. Ruokaherkkuja lautaselle tapahtumassa loihtivat Tampereella toimivat Sasor Restaurant & Winebar sekä Sorella Dining & Cellar Club, joita vetää kangasalalainen yrittäjä Sari Sorri.

Tunnelmaa alueelle luovat mm. Suomen eturivin artistit Mamba, Ilta ja Mikko Harju. Lisää esiintyjäjulkistuksia on luvassa myöhemmin. Tapahtuman juontaa stand up -koomikko Jussi Simola.

Liput tapahtumaan löydät Tiketistä https://www.tiketti.fi/kangasala-fest-wine-food-music-kangasalan-kesateatteri-lippuja/79074

Kahden päivän lippu 89€

Kahden päivän VIP -lippu 169€

Yhden päivän liput tulevat myyntiin keväällä 2022.

Kangasalan kesäteatteri, Kummelinkuja 36270 Kangasala
Lisätietoja sorella.fi

 

 

Lokakuu 2022

 

Kauhujen Kangasala – hurja halloween viikonloppu

Vuoden hirvittävin viikonloppu on Kangasalan kaupungissa täynnä halloween-teemaista ohjelmaa. Tarjolla paikallisten yhdistysten ja yritysten järjestämiä Kauhukävelyitä ja valopolkuja, kammokellareita ja kaiken kruunaa halloween-tori.

Tapahtumia ympäri Kangasalan kaupunkia

Joulukuu 2022

Joulu alkaa Kangasalla 26.11.2022

Jouluparaati ja joulutori avaavat Kangasalan joulun.