Ajankohtaiset tapahtumat

Kangasalan kaupungin järjestämien tapahtumien tiedot löydät helposti kaupungin tapahtumakalenterista. Lisäksi tältä sivulta löydät lisätietoja sekä nostoja kaupungissa järjestettävistä ajankohtaisista tapahtumista.

Jouluikkunagalleria

27.11.2020 –6.1.2021 ympäri Kangasalaa

Kuvassa pienet lapset katselevat jouluikkunaa.

 

Missä sijaitsee Kangasalan kaunein jouluikkuna? Kangasalan kaupungin jouluikkunagalleriassa nähdään mitä kuuluu keppihevosten jouluun, miltä näyttää rock henkinen joulu, sekä äänestetään kauneinta piparkakkutaloa. Ikkunoiden äärellä voi syventyä myös Nukketeatteri Hupilaisen joulukuunnelman äärelle, sekä keskittyä ihailemaan vaikkapa autoteemaista joulua tai perinteisempiä jouluaiheita. Kierrä kaikki jouluikkunat ja äänestä suosikkiasi. Kaupungin tunnelmallisimpien jouluikkunoiden tekijät palkitaan kunniamaininnoin kaupungin virallisina joulumielen tuottajina, eivätkä äänestäjätkään jää aivan tyhjin käsin. Kaupungin tontut ovat nimittäin laittaneet jouluisia palkintoja jakoon, ja niitä arvotaan kaikkien äänestäjien kesken.  

Jouluikkunat löydät seuraavista osoitteista: 

 1. Vehoniemen automuseo,Vehoniemenharjuntie 92
  Raikun koulun oppilaat ovat tehneet Vehoniemen automuseon ikkunoihin jouluikkunan, joka kertoo Vehoniemen joulusta. Ikkunaa ihastellessa kannattaa piipahtaa myös sisällä. Kahvilan keittiö on asettanut tarjolle jouluisia herkkuja ja pienoismallikaupasta löytyy varmasti joululahjoja joka autofanin kokoelmiin.
 2. Mobilian autokylä,Kustaa Kolmannen tie 75
  Mobilian autokylän jouluikkunaan liittyvät tietenkin menopelit tavalla jos toisella. Autokylän automuseo on avoinna ja lahjapuoti pullollaan ideoita pukin konttiin. Yksi hyvä idea on muistaa läheistä museokortilla, joka takaa matkoja lähelle ja kauas peräti vuoden päivät.
 3. Nukketeatteri Hupilainen Parvula, Laiska-Jaakontie 15
  Nukketeatteri Hupilaisen joulukuistilla seurataan Itämaan tietäjien matkaa. Katsoessa kuistia voi myös sulkea silmät ja kuunnella nukketeatterin joulukuunnelmaa. Joulukuunnelman pääset kuuntelemaan myös täältä.
 4. Skunktattoo, kuohunharjuntie 26
  Skuntattoon jouluikkunassa vietetään haisunäätien joulua. Violeteissa tunnelmissa tietenkin, eli liikkeen teemavärissä.
 5. Pajakauppa, Kuohuharjuntie 31
  Pajakaupan jouluikkunassa ihmetellään mitä kaikkea kuuluu keppihevosten jouluun.
 6. ViaDia-tori, Kuohunharjuntie 21
  Jouluikkunan teemana on hyvän mielen joulu ja ViaDiasta
  ostamalla teetkin hyvää, niin omaan, läheistesi kuin muiden
  jouluun. ViaDia paikallisen lähimmäistyön hyväksi!
 1. Kangasalan kaupunki, Kunnantie 1
  Kangasalan kaupungin jouluikkunasta kurkkaa tuttu tyyppi. Vaan kuka? Käy katsomassa.
 2. Kaunis Nelli, Keskusaukio 2
  Kaunis Nellin jouluikkuna tuo joulun rauhaa ja valoa kera ihanien joululahjaideoiden. Joulutunnelman aistit myös sisällä, poikkea kurkkaamaan.
 3. Kopinkulman Optiikka,Tampereentie 1
 4. SP-koti ja Säästöpankki,Onnikkatie 1
  Sp-Kodin ja Säästöpankin jouluikkunaa koristavat mm. jouluinen nukkekoti, joulumieltä tuova joulupukki sekä muut valoelementit pikkutaloista lintuihin.
 5. Kangasalan kirjasto,Keskusaukio 2
  Kirjasta on moneksi! Kirjaston jouluikkunaa koristaa kirjakuusi, joka on rakennettu poistokirjoista. Kuusen kirjat ja monet muut tulossa myyntiin 9.1., 11.11. ja 12.1. pääkirjaston poistomyynti -tapahtumassa.
 6. Kultasepänliike Tuomaskulta, Myllystenpohjantie 2
  Kaunis kuin kulta, Tuomaskullan jouluikkunassa on pieni näyte kaupan tuotteista ihanasti kimaltelevat pikkuesineet ovat varmasti monelle mieluisa lisä pukinkonttiin.
 7. Kangasalan seurakunta, varhaiskasvatus, Myllystenpohjantie 2
 8. Kangasalan Sanomat,Myllystenpohjantie 2
  Kangasalan Sanomat koostaa ikkunalleen mininäyttelyn kauneimmista joulukansista vuosikymmenten varrelta. Joukossa on tunnelmallisia valokuvia, iloisia piirustuksia ja taidokkaita taideteoksia. Käy ihailemassa upeita kansia ja äänestä omaa suosikkiasi. Kangasalan Sanomat arpoo äänestäneiden kesken pieniä palkintoja.
 1. Sipeta, Kangasalantie 1067
 2. Kangasalan kaupunki-info, (Prisman liikekeskus) Mäkirinteentie 10
  Kangasalan kaupunki-infon ikkunassa riittää ihmeteltävää. Ikkunan teemana on tietenkin Kangasala, mutta ikkunaan liittyy myös oma arvontansa. Anna äänesi ikkunan kauneimmalle piparkakkutalolle, tai poikkea sisälle infoon. Infossa voit tehdä myös hyvää osallistumalle esim. joululahjakeräykseen tai joulupostia ikäihmisille –kampanjaan.
 3. Kangasalan Putkilämpö Oy,Vällintie 2
  Oh ou! Putkilämmön päätyikkunassa ilkeä Grinch varastaa joulun.

 

Upeinta jouluikkunaa voit käydä äänestämässä täällä. Äänestys päättyy 20.12.2020 ja kauneimmat jouluikkunat julkistetaan 21.12.2020.

Jouluikkunat ilahduttavat ja somistavat Kangasalan kaupunkia aina 6.1.2021 saakka.

Joulukuun Kulttuurikuppila 3.12. Kangasalan kaupunki-infolla klo 14-16

Joulukuun Kulttuurikuppilassa luodaan joulumieltä askartelemalla joulukortteja Kangasalan kaupunki-infolla joulukuun ensimmäisenä torstaina 3.12. klo 14-16. Tule glögille ja piparille, keskustelemaan kulttuurista ja tapahtumista, sekä askartelemaan joulukortteja. Joulukortteja toivotaan erityisesti Siskojen ja Simojen muista ikäihmistä joulukortilla -kampanjaan.

Kulttuurikuppila on kaikille kulttuurista ja tapahtumista kiinnostuneille avoin ja vapaamuotoinen keskustelu- ja verkostoitumistilaisuus, joka järjestetään joka kuun ensimmäinen torstai. Vaihtuvin teemoin ja vaihtuvissa tiloissa pidettävä Kulttuurikuppila kiertää ympäri Kangasalaa. Kulttuurikuppilaan voi myös ehdottaa puhujia, ohjelmaa tai esiintyjiä. Kulttuurikuppilaan on aina vapaa pääsy.

Me tarjoamme askartelutarvikkeet ja tarjottavat, mutta tulethan vain terveenä, lisäksi suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Tervetuloa!

Tapahtuman löydät myös Facebookista.

Kangasalan kaupunki-info
Mäkirinteentie 10, 36220 Kangasala

Itsenäisyyspäivänjuhla 6.12.
Kangasalan kirkosssa

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan Kangasalan kirkossa sunnuntaina 6.12. klo 10-13.30.
Koko ohjelma on seurattavissa myös Kangasalan kaupungin YouTube-kanavalla, suora linkki tapahtumaan löytyy täältä. 

Juhlan ohjelma:

klo 10 Jumalanpalvelus
klo 11 Huomionosoitukset sankarihaudoilla
Klo 11.30-12 Glögitarjoilu kirkon edustalla, jonka aikana striimissä
kangasalalaisen sotaveteraanin haastattelu,
Kangasalan yhteisen joulukalenterin 6.luukku ja taukoa

Klo 12 alkaen juhla jatkuu kirkossa:

 • Duo Lehtinen & Lipasti: Jean Sibelius: Finlandia
 • Tervehdyssanat: Kaupunginhallituksen pj. Heikki Lyytinen
 • Duo Lehtinen & Lipasti: Jean Sibelius Mazurka Op. 81 Nro 1
 • Juhlapuhe: Kangasala-talon tj. Timo Kotilainen
 • Duo Lehtinen & Lipasti: Eppu Normaali: Joka päivä ja jokaikinen yö
 • Pro Kangasala mitalin jako
 • Kangasalan Balladipelimannit: Matti Kaarne: Karanteenipolska
 • Kangasalan Balladipelimannit: Gjermund Larsen: Fjigg, Leija
 • Kangasalan joulukalenterin 6.luukku
 • Kangasalan Balladipelimannit: Lautamaja: Vill du flyga.
 • Maamme-laulu, säestys Kangasalan balladipelimannit.

Tulethan juhlaan vain terveenä ja oireettomana muistaen hyvän käsihygienian ja 1-2 metrin turvavälin muihin kävijöihin ja kävijäseurueisiin. Lisäksi suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Juhla on kaikille avoin ja maksuton.

Tapahtuman löydät myös Facebookista.

Kangasalan kirkko, 
Ainontie 1, 36200 Kangasala

Joulun odotus alkaa Kangasalla marraskuussa 

 Kangasalan marraskuussa luodaan joulumieltä lähettämällä joulukortteja ikäihmisille sekä välittämällä joululahjoja. Joulun tunnelmaan koristaudutaan sytyttämällä kaupungin uudet jouluvalot sekä kiertämällä jouluikkunoita. Yrittäjien perinteinen joulunavaus sekä joulutori aloittavat joulun tunnelman ja kulttuuripalveluiden joulukalenteri luo valoin tunnelmaa kaupungin sydämeen. Uudenvuoden aattoon valoa ja loistoa luovat valaistut näkötornit. 

Tee joulumieli tekemällä hyvää 

Hyvän joulumielen välittämisen voi aloittaa Kangasalla jo marraskuussa. Kangasalan kaupunki on mukana luovan välittämisen yhteisön Siskojen ja Simojen järjestämässä Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa. Kampanjassa kerätään joulutervehdyksiä, joita voi lähettää kaupungin keräyspisteiden kautta ajalla 16.11.–11.12.2020. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Joulupostia ikäihmisille kampanjalla on kolme korttien keräyspistettä Kangasalla.

Yhtenä korttien keräyspisteenä toimii Kangasalan kaupunki-info, jossa voi osallistua myös kaupungin viralliseen joululahjakeräykseen. Joululahjakeräys toteutetaan yhteistyössä kaupungin perhetyön kanssa ja sen avulla jouluntunnelmaa välitetään Kangasalalaisille lapsille. Keräykseen voi osallistua aikavälillä 17.11.–12.12.2020. Osallistu keräykseen poimimalla kaupunki-infon joulupuusta kortti, josta löydät tiedot lahjansaajasta. Kaupunki-infon tontut ottavat lahjat vastaan ja kaupungin perhetyö hoitaa lahjat oikeisiin osoitteisiin. Lisätietoja Kaupunki-Infosta.

Valo tuo joulun talven pimeyteen  

Joulu on mielentila, joka syntyy sisimmässä. Vaikka ulkona onkin pääosin pimeää, voi joulun odotuksen tunnelmaan virittäytyä värien, valojen ja koristelujen kautta. Kangasalan kaupungin uudet jouluvalot syttyvät 27.11. jolloin kaupungissa vietetään myös Kangasalan yrittäjien perinteistä joulunavausta. Joulun avauksessa kaupungin yrittäjät tarjoavat joulupuuroa, lisäksi joulutori on avoinna ja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avoimet ovet klo 16-19. Joulunavaus päivänä aukeavat myös kaupungin sekä siellä toimivien yritysten ja yhteisöjen tunnelmalliset jouluikkunat, joita voi ihastella aina 6.1.2020 saakka. Kauneimpien jouluikkunoiden joukosta kaupunkilaiset pääsevät äänestämään suosikkejaan. Ikkunoista kauneimmat palkitaan kaupungin virallisina joulumielen tuottajina. Ikkunoita äänestäneiden kaupunkilaisten kesken arvotaan jouluisia palkintoja.

 

Jouluikkunagalleria luo valoa ja lämpöä joulukuun pimeyteen.

Valoa arkeen luo myös Kangasalan kulttuuripalveluiden tarjoama joulukalenteri, jossa Kangasalan pääkirjaston seinään heijastetaan päivittäin aukeava valoshow, joka tuo valoa ja iloa kaikille kangasalalaisille. Tämän vuoden joulukalenterin tekemiseen ovat osallistuneet Kangasalan varhaiskasvatuksen 0-5 –vuotiaat lapset. Lapset ovat syksyn aikana maalanneet, askarrelleet ja piirtäneet teemalla Talven ihmemaa. Joulukalenterissa on mukana niin lumiukkoja, jääkarhuja, lumihirviöitä kuin joulutonttujakin. Kalenterin animoinnin ja koostamisen on tehnyt mediataiteilija Niko Tiainen. Joulukalenteri pyörii joulukuun alusta aina tapaninpäivään saakka. Päivittäin vaihtuva animaatio kestää n. neljä minuuttia ja se pyörii Kangasalan keskustassa pääkirjaston kelloseinällä klo 7–10 ja 15–21.

 

Kangasalan Kulttuuripalveluiden joulukalenteri syttyy jälleen.

Nauti joulun tunnelmaa joulutapahtumissa  

Joulukuun Kulttuurikuppilassa luodaan joulumieltä askartelemalla joulukortteja Kangasalan kaupunki-infolla joulukuun ensimmäisenä torstaina 3.12. klo 14-16. Tuolloin Kulttuurikuppila valtaa Kangasalan kaupunki-infon ja kutsuu kaikki glögille ja piparille, sekä askartelemaan joulukortteja. Joulukortteja toivotaan lähetettävän erityisesti Siskojen ja Simojen muista ikäihmistä joulukortilla kampanjaan. Kulttuurikuppila on kaikille kulttuurista ja tapahtumista kiinnostuneille avoin ja vapaamuotoinen keskustelu- ja verkostoitumistilaisuus, joka järjestetään joka kuun ensimmäinen torstai. Vaihtuvin teemoin ja vaihtuvissa tiloissa pidettävä Kulttuurikuppila kiertää ympäri Kangasalaa.

Itsenäisyyspäivän 6.12. ohjelma alkaa jumalanpalveluksella Kangasalan kirkosta klo 10. Jumalanpalveluksen jälkeen luvassa on kunniakäynti sankarihaudoille sekä glögitarjoilu. Klo 12 ohjelmaa jatketaan itsenäisyyspäivän juhlallisuuksilla. Päivän ohjelma on katsottavissa Kangasalan kaupungin YouTube –kanavalta.

Uudenvuoden aattona ihaillaan näkötorneja

Kangasalan kaupungin järjestämät uuden vuoden suuret juhlallisuudet vaihtuvat tänä vuonna valaistujen näkötornien ihailuun. Kangasalan kolme maamerkkiä Haralan harjun, Vehoniemen sekä Kirkkoharjun näkötornit valaistaan juhla-asuun uudenvuoden aattona klo 18-01.

Kangasalan joulutapahtumia
marras-/joulukuussa 2020

Siskot ja Simot Joulupostia ikäihmisille –kampanja
16.11.–11.12.2020

Keräyspisteet Kangasalla Kangasalan kaupunki-info, Kuhmalahden kauppa ja Luopioisten K-kauppa.

Kangasalan Joululahjakeräys 17.11.–12.12.2020
Kangasalan kaupunki-info p. 044 481 3022 kaupunki-info@kangasala.fi

Kangasalan Yrittäjien joulunavaus 27.11.2020 klo 16-19
Kangasalan yrittäjät kangasalan@yrittajat.fi

Kangasalan jouluikkunagalleria 27.11-6.1.2020
Tapahtumakoordinaattori Isabella Rossi p. 044 481 3050 isabella.rossi@kangasala.fi

Joulukuun Kulttuurikuppila 3.12.2020
Tapahtumakoordinaattori Isabella Rossi p. 044 481 3050 isabella.rossi@kangasala.fi

Itsenäisyyspäivä 6.12.2020
Kulttuurisuunnittelija Anna Toiva p. 044 481 3020 anna.toiva@kangasala.fi

Kulttuuripalveluiden Joulukalenteri 1.12.2020-26.12.2020
Kulttuurisuunnittelija Anna Toiva p. 044 481 3020 anna.toiva@kangasala.fi

Uudenvuoden aatto 31.12.2020
Kulttuurisuunnittelija Anna Toiva p. 044 481 3020 anna.toiva@kangasala.fi

Missä sijaitsee Kangasalan kaunein jouluikkuna?

Kuvassa pienet lapset katselevat jouluikkunaa.

Joulu on mielentila, joka syntyy sisimmässä. Vaikka ulkona onkin pääosin pimeää, voi joulun odotuksen tunnelmaan virittäytyä värien, valojen ja koristelujen kautta. Kangasalan kaupunki tahtoo innostaa kaikki kaupungissa toimivat yritykset, yhteisöt ja muut organisaatiot osaksi tunnelmallisen joulukaupungin luomista ja rakentamaan näyte-/liikeikkunoihinsa jouluikkunoita kaupungissa liikkuvien iloksi.

Mukaan ilmoitetuista jouluikkunoista kootaan ”ikkunagalleria” ja kaikki ilmoitetut ikkunat kootaan yhdeksi kartaksi, jonka avulla kaupunkilaiset löytävät kaikki ikkunat ja saavat äänestää niistä mielestään kauneinta kokonaisuutta. Kolme kauneinta ikkunaa palkitaan kunniamaininnoin kaupungin virallisina joulumielen tuojina.

Jouluikkunat avataan Kangasalan kaupungin uusien jouluvalojen syttyessä 27.11. jolloin kaupungissa vietetään myös Kangasalan yrittäjien perinteistä joulun avausta. Kaikkien mukaan ilmoitettujen ikkunoiden tulisi siis olla tuolloin valmiina. Jouluikkunat toivotaan pidettävän esillä aina 6.1.2021 saakka ja kaunein jouluikkuna äänestys on avoinna 27.11.-20.12.2020. Jouluikkunat voi ilmoittaa osoitteeseen tapahtumat@kangasala.fi ja oman ikkunansa voi ilmoittaa mukaan aina 24.11.2020 asti. Kerro ilmoituksen yhteydessä ikkunan osoite, ilmoittajan nimi ja ikkunan mahdollinen teema. Osa ikkunoista kuvataan ja niiden tarinoita nostetaan kaupungin sosiaalisessa mediassa joulukuun 2020 aikana. Mikäli ikkunaan liittyy tarina tai video, kerro siitä ilmoittamisen yhteydessä ja liitetään se osaksi ikkunagalleriaa.