Ajankohtaiset tapahtumat

Kangasalan kaupungin järjestämien tapahtumien tiedot löydät helposti kaupungin tapahtumakalenterista. Lisäksi tältä sivulta löydät lisätietoja sekä nostoja kaupungissa järjestettävistä ajankohtaisista tapahtumista.

 

Tapahtumat 2021

 

Kuva: Kangasalan kaupunki

Vuonna 2021 Kangasalan kaupungin koululaitos täyttää 150-vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Kangasalan koululaitosta juhlitaan pitkin vuotta erilaisten tapahtumien merkeissä. Lisätietoja tapahtumista löydät näiltä sivuilta.

Tervetuloa kesäpäivän kulttuurikaupunkiin

Kangasalan kaupungissa tapahtumia aktiivisesti järjestävät mm. Kangasala-talo sekä Mobilian autokylä. Heidän järjestämiään tapahtumia pääset helpoiten seuraamaan oikeasta laidasta löytyvien tapahtumakalenterien kautta. Visit Kangasalan sivuilta löydät myös tietoa kaupungissa järjestettävistä tapahtumista. Visit Kangasalan tapahtumakalenteriin pääset myös oikeasta laidasta.

 

Kesäkuu 2021

 

KYK – 100 vuotta yleissivistäviä opintoja Kangasalla,
Juhlavuosi, Kangasalan koululaitos 150-vuotta ja lukio 100-vuotta
1.6.-31.8.2021

 

KYK – 100 vuotta yleissivistäviä opintoja Kangasalla.

Kangasalan seniorit järjestävät Kangasalan kotiseutumuseossa juhlanäyttelyn Kangasalan 150-vuotiaan koululaitoksen ja 100-vuotiaan lukion kunniaksi. Näyttelyssä esitellään oppimateriaalia ja valokuvia eri vuosikymmeniltä.

Kangasalan Kotiseutumuseo ja näyttely ovat avoinna 1.6.-31.8.2021, museon on suljettuna maanantaisin ja juhannuksena.

Kangasalan kotiseutumuseoon pääset tutustumaan täältä.

Kangasalan kotiseutumuseo
Tapulintie 4, 30200 Kangasala

 

 

Pikonlinna Swimrun 12.6.2021 

 

Swimrunn 2020.

Pikonlinna Swimrun on Pirkanmaan ainut swimrun –tapahtuma. Ainutlaatuisessa luonto ja uinti tapahtumassa pääsee nauttimaan luontoliikunnasta parhaimmillaan.   

www.pedart.fi/pikonlinna-swimrun/ 

 

Kangasala Classic 18. —20.6.2021

Uusi kamarimusiikkifestivaali tuo alansa nuoria huippuja Kangasalle kesäkuussa 2021.
Konsertteja järjestetään Kangasala-talossa, Kangasalan ja Sahalahden kirkoissa sekä Kirkkoharjun näkötornilla. Festiaaliohjelmaan kuuluu
myös Pikku Kakkosesta tutun Siina Hirvosen Taikametsässä soi! -lastenkonsertti. Festivaalin järjestää Kangasalan Musiikinystävät ry.

 

Kuva: Kangasala Classic
Kuva: Kangasala Classic

Ensimmäistä kertaa järjestettävälle festivaalille on kutsuttu toistakymmentä upeaa esiintyjää, joista mainittakoon sekä Suomessa että ulkomailla mainetta niittänyt Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesteri, viimeisimmän Tampereen pianokilpailun voittaja Ossi Tanner, kapellimestarinakin tunnettu klarinetisti Taavi Oramo ja hiljattain Suomen Kansallisoopperan vierailevaksi solistiksi kiinnitetty sopraano Silja Aalto. Esiintyjäkaartiin kuuluvat myös Helsingin kaupunginorkesterin soolosellisti Lauri Kankkunen ja kilpailumenestystä niittänyt viulisti Kasmir Uusitupa. Ohjelma on
suunniteltu mahdollisimman monipuoliseksi: perinteisten kamarimusiikkiklassikoiden lomaan on haettu harvemmin kuultuja teoksia.

Osana festivaalia järjestettävä Taikametsässä soi! –lastenkonsertti laajentaa festivaalin ohjelmaa myös koko perheelle. Konsertti on Pikku Kakkosestakin tutun Siina Hirvosen vetämä
elämyksellinen ja hauska koko perheen musiikkisatu, jossa johdatellaan yleisö hurjiin ja hauskoihin seikkailuihin klassisen musiikin ja lastenlaulujen siivittämänä.

Festivaalin lippuja on saatavilla 1.3 lähtien lippupisteen verkkokaupasta, myyntipisteistä ja Rkioskeista kautta maan.

Festivaalin yhteistyökumppaneina toimivat Visit Kangasala, Kangasalan seurakunnat, Kangasalatalo, Kangasalan Osuuspankki, Kaurilan Sauna ja Tam-Silk.

Tutustu tapahtumaan ja tapahtuman ohjelmaan täällä.

Kangasala Classic logo

Lasten Löytöretkiviikko 26.6.-3.7.2021 

Lasten Löytöretki on viikon mittainen seikkailu Kangasalla, joka käsittää tapahtumia pitkin viikkoa koko perheelle.  

Lisätietoja vuoden 2021 Löytöretkiviikosta tulossa kevään aikana.

www.lastenloytoretki.fi 

 

Heinäkuu 2021

 

Lasten omat festarit, 1.7.2021

Lasten omat festarit valtaavat Kangasalan kesäteatterin torstaina 1.7.2021. Lasten Löytöretkiviikon päätapahtumassa paljon ohjelmaa perheen pikkuväelle. Lisätietoja tulossa kevään 2021 aikana.

Lasten omat festarit
Kangasalan kesäteatteri

 

AutoGlym ralli 40-vuotta juhlaralli 3.7.2021

Kuva: Jarno Saari

Tamperelainen autourheiluseura PR-Racing juhlii 40-vuotiasta seuratoimintavuottaan Kangasalla kesällä 2021. 40-vuotiasta autourheiluseuraa juhlitaan tietenkin rallin merkeissä, heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestävällä testikilpailulla Suomen MM-ralliin tuleville kilpailijoille sekä kotimaisille rallin harrastajille. Kilpailu koostuu testipätkästä sekä seitsemästä erikoiskokeesta, jotka ajetaan Kangasalan ja Pälkäneen kauniissa kansallismaisemissa, tieosuuksilla, joita on aiemmin käytetty myös Suomen MM-rallissa. Kilpailun lähtö ja maali sijaitsevat Mobilian automuseolla.

www.pr-racing.fi

 

Kangasala Triathlon 10. -11.7.2021

Kuvassa Kangasala Triathlonin osallistujia 2019
Kuva: Mari Hillo

Triathlon Kangasalan keskustassa ja Vesaniemen uimarannalla.  

www.kangasalatriathlon.fi

 

Elokuu 2021

 

Museoiden ilta 12.8.

 

Kuvassa Kangasalan Lepokoti.
Kuvassa Kangasalan Lepokoti.

Museoiden iltana Kangasalalaiset museot täyttyvät ohjelmasta ja pitävät ovensa avoinna myöhään iltaan. Musiikkiesityksiä, opastuksia ja paljon, paljon muuta ohjelmaa.  

Tapahtuman tarkka ohjelma päivittyy keväällä 2021.

 

Raikku rokkaa ja rakastaa 20.-21.8.2021

 

Country rock –festivaali Raikku Rokkaa ja Rakastaa, järjestetään Kangasalan Raikussa 20.-21.8.2021. Festivaalialue sijaitsee Peltolan tilan pihamaalla, kauniissa maalaismaisemassa järven rannalla. Alun perin bänditreeneistä alkunsa saanut R3-festival on nykyään yksi kotimaan merkittävimmistä country rock –tapahtumista.

Tapahtuman ikäraja on 18v.

www.r3festival.fi

 

Kuhmalahti Pulling 27.-28.8.2021 

 

Kuva: Kuhmalahti Pulling

Traktori pullingilla tarkoitetaan moottoriurheilulajia, jossa traktorilla tai muulla raskaalla ajoneuvolla vedetään jarruvaunua mahdollisimman pitkä matka. Kuhmalahti Pulling on Kangasalan Kuhmalahdella vuosittain järjestettävä pulling –kilpailu, joka tarjoaa monenmoista ohjelmaa koko perheelle. Vuoden 2021 tarkempi ohjelma julkistetaan kesällä 2021.

Lisätietoja Kuhmalahti Pullingista voi lukea tapahtumajärjestäjän Facebook –sivuilta.

 

Syyskuu 2021

 

Euroopan liikkujan viikko 16.-22.9.2021

 

 

Tule kansamme liikuttamaan Kangasalaa. Teemaviikon tavoitteena on tutustua omaan kotikaupunkiin kävellen tai pyöräillen. Viikon ohjelmassa luvassa paljon erilaisia reittejä, retkiä ja liikuttavaa ohjelmaa kaiken ikäisille. Ohjelmaa viikon jokaiselle päivälle. 

Lisätietoja Euroopan liikkujan viikosta 2021 tulossa kevään ja kesän aikana. 

 

Lokakuu 2021

 

Kauhujen Kangasala 29.-31.10.2021

 

Kauhujen Kangasala

Kauhujen Kangasala, hurjaa halloween-viikonloppua vietetään Kangasalla 29. –31.10.2021. Jo toista kertaa järjestettävä halloweentapahtuma tuo halloween kulttuuria pimenevään lokakuuhun. 

Mitä kaikea tapahtuu tämän vuoden kauheimassa viikonlopussa selviää syksyllä 2021.

 

Marraskuu 2021

Porraspäivät 13.11.

 

Juoksija portaissa 2020.

Kangasalan liikuntapalveluiden vuosittaiset, kaikille avoimet porraspäivät. Tule koko perheen liikuntatapahtumaan kohentamaan kuntoa ja nauttimaan hyvästä fiiliksestä, tai ottamaan tosissaan mittaa siitä, kuka on Kangasalan uusien Sorolamportaiden nopein nousija. 

Lisätietoja vuoden 2021 Porraspäivistä tulossa syksyllä 2021.

 

Joulukuu 2021

 

Jouluikkunagalleria 26.11.2021 –6.1.2022 

 

Vehoniemen jouluikkuna.
Vehoniemen jouluikkuna äänestettiin vuoden 2020 kauneimmaksi.

Missä sijaitsee Kangasalan kaupungin kaunein jouluikkuna? Kangasalan kaupungin jouluikkunagalleriassa nähdään jälleen mitä tunnelmallisempia jouluikkunoita. Parhaaksi äänestettyjen jouluikkunoiden tekijät palkitaan kunniamaininnoin kaupungin virallisina joulumielen tuottajina, eivätkä äänestäjätkään jää aivan tyhjin käsin. Kaupungin tontut ovat nimittäin laittaneet jouluisia palkintoja jakoon, ja niitä arvotaan kaikkien äänestäjien kesken.  

 

 

Valotorin joulukalenteri 1. -26.12.2021

 

Valotorin joulukalenteri valaisee jälleen Kangasalan torin joulukuussa 2021. Kaupungin keskustaan heijastetaan pääkirjaston kelloseinän kokoinen elävä joulukalenteri. Kalnterin videot ovat nähtävissä myös kaupungin videoviestinnän kanavalla Kangasala-kanavalla.

Videolla nähtävillä Valotorin joulukalenteri 2020 luukku numero 24.

Kangasalan kulttuuripalvelut

 

Itsenäisyyspäivänjuhla 6.12.2021

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan maanantaina 6.12.2021. Juhlan tarkka ohjelma tarkentuu syksyllä 2021.

 

Uudenvuodenaatto 31.12.2021

Vuosi päättyy ja on aika juhlaan. Tarkemmat tiedot Kangasalan kaupungin uudenvuodenaaton juhlista tarkentuvat loppuvuodesta 2021. Videolla ote vuodenvaihteen juhlinnasta joulukuussa 2020.

 

 

Menneet tapahtumat 2020

 

Näkötornien valoshow 31.12.2020 klo 18-01

Kangasalan Kirkkoharjun- ja Vehoniemen näkötornit saavat värikkään ja räiskyvän ulkoasun uudenvuodenaattona 2020. Näkötornit valaistaan käyttäen liikkuvia lasereita, videoprojisointia ja tehokkaita led-valaisimia. Tänä poikkeuksellisena vuonna kantavana teemana ovat ilo ja toivo. Kangasala loistaa valon majakkana saatellen tämän vuoden hiljalleen päätökseensä.
Valaistukset syttyvät torneille klo 18 ja ovat päällä aina klo 01.00 saakka, joten niitä voi käydä katsomassa turvallisesti illan aikana. Tulethan näkötorneille vain terveenä ja oireettomana muistaen 1-2 metrin turvavälin muihin kävijöihin ja seurueisiin.
Valaistuksen toteuttavat mediataiteilija Niko Tiainen ja valo- ja ääniteknikko Mikko Kiviharju.
Näkötornien osoitteet:
Vehoniemen näkötorni: Vehoniemenharjuntie 78, 36570 Kaivanto
Kirkkoharjun näkötorni: Kirkkoharjuntie 3, 36200 Kangasala

Raikun koululaisten tekemä jouluikkuna äänestettiin kaupungin kauneimmaksi

Kangasalan kaunein jouluikkuna -äänestys päättyi sunnuntaina 20.12.2020. Ääniä äänestyksessä annettiin yhteensä 413 kappaletta ja tällä kertaa ylivoimaisen voiton vei Raikun koululaisten toteuttama Vehoniemen automuseolla sijaitseva jouluikkuna. Kakkossijalle sijoittui Skunktattoon violetti teemainen ikkuna ja kolmannen sijan kilpailussa nappasi Kangasalan Putkilämpö, jonka ikkunalla seikkailee jouluvoro Grinch. Kaikki kilpailuun osallistuneet ikkunat saivat paljon kiitosta osakseen ja perinnettä toivottiin jatkettavan myös tulevina vuosina. Jouluikkunagallerian ikkunat ovat ihailtavissa aina 6.1.2021 saakka.

Vehoniemen jouluikkuna.

Vehoniemen ikkunan tunnelmaa kehuttiin erityisesti hämärtyvissä illoissa.

Kangasalan kaupungissa on marraskuun lopulta 27.11. alkaen voinut ihastella tunnelmallisia jouluikkunoita. Yhteensä 19 yritystä, yhteisöä ja kaupungin toimijaa lähti mukaan tuomaan valoa ja lämpöä joulukuun pimeyteen. Kauneinta jouluikkunaa oli mahdollista äänestää 20.12. saakka ja ääniä kertyikin runsaat 413 kappaletta. Kauneimmaksi ikkunaksi äänestettiin tänä vuonna Raikun koulun oppilaiden toteuttama Vehoniemen jouluikkuna, joka sai ylivoimaisen yli 60% äänivyöryn annetuista äänistä. Kangasalan keskustassa sijaitsevan tatuointiliike Skunktattoon ikkuna ylti äänestyksessä toiseksi ja kolmannelle sijalle sijoittui Kangasalan Putkilämpö.

Kuvassa Vehoniemen jouluikkuna

Raikun koululaiset olivat sekä maalanneet että askarrelleet ikkunan koristeet.

Raikun koulun oppilaat ovat maalanneet ja askarrelleet Vehoniemen automuseon lasiterassin ikkunoiden jouluikkunan, joka kertoo Vehoniemen joulusta. Ikkunan lumisissa maisemissa seikkailee metsän eläimiä ja löytyy sieltä tietenkin myös näkötorni. Sisältä kajastava valo luo ikkunalle tunnelmallisen sävyn, jota on mukava ihastella erityisesti illan hämärtyessä. ”Jouluikkunakierros kaikkineen oli mukavan piristävä juttu tähän syksyiseen joulun aikaan kaikkine rajoituksineen. Erityisen tunnelmallinen oli kuitenkin Vehoniemen automuseon koululaisten tekemä iso ”taideteos”, jonka tunnelmaan saattoi kahvikupin ääressä istahtaa rauhoittumaan ja nautiskelemaan joulun odotuksesta. Sykähdytti.”

Skunktattoon ikkunassa väri oli violetti kuten liikkeessä sisälläkin.

Kuohunharjuntie 26 sijaitsevalla Skuntattoon ikkunalla puolestaan vietetään haisunäätien joulua rock henkisissä tunnelmissa ja violetin värin keskellä. Kiitosta ikkuna sai persoonallisuudesta, sekä oman teemavärin ja ilmeen tuomisesta jouluisiin tunnelmiin. Vällintiellä sijaitsevan Kangasalan Putkilämmön päätyikkunassa ilkeä Grinch varastaa joulun. Erityisesti pimeällä hyvin erottuva ikkuna tarjosi jouluista piristystä ohi ajaville. ”Ikkuna säväytti ja tarjosi jotakin uutta perinteisten jouluikkunoiden rinnalle.”

Kangasalan Putkilämmön Grinch erottuu erityisesti pimenevissä illoissa.

Jouluikkunagalleriaa kehuttiin hienoksi kokonaisuudeksi ja siitä toivottiin vuosittain toistuvaa uutta perinnettä Kangasalan kaupungin jouluihin. Kaikki ikkunat saivat runsaasti kehuja ja äänestyksessä korostui myös valinnan vaikeus. ”Kaikki nuo ovat kauniita. Minkä tahansa olisi voinut valita.” Ikkunoita äänestäneistä jouluiset yllätyspalkinnot voittivat Miia, Outi ja Jonna. Paljon onnea voittajille ja ihanaa joulun aikaa kaikille. Jouluikkunagalleria ilahduttaa kaupunkilaisia aina 6.1.2021 saakka.

 

Jouluikkunagalleria 27.11.-6.1.2021

www.kangasala.fi/tpahtumat

www.kangasala.fi/ajankohtaisettapahtumat

 

Jouluikkunagalleria 27.11.2020 –6.1.2021 ympäri Kangasalaa

Kuvassa pienet lapset katselevat jouluikkunaa.

 

Missä sijaitsee Kangasalan kaunein jouluikkuna? Kangasalan kaupungin jouluikkunagalleriassa nähdään mitä kuuluu keppihevosten jouluun, miltä näyttää rock henkinen joulu, sekä äänestetään kauneinta piparkakkutaloa. Ikkunoiden äärellä voi syventyä myös Nukketeatteri Hupilaisen joulukuunnelman äärelle, sekä keskittyä ihailemaan vaikkapa autoteemaista joulua tai perinteisempiä jouluaiheita. Kierrä kaikki jouluikkunat ja äänestä suosikkiasi. Kaupungin tunnelmallisimpien jouluikkunoiden tekijät palkitaan kunniamaininnoin kaupungin virallisina joulumielen tuottajina, eivätkä äänestäjätkään jää aivan tyhjin käsin. Kaupungin tontut ovat nimittäin laittaneet jouluisia palkintoja jakoon, ja niitä arvotaan kaikkien äänestäjien kesken.  

Jouluikkunat löydät seuraavista osoitteista: 

 1. Vehoniemen automuseo,Vehoniemenharjuntie 92
  Kuvassa Vehoniemen jouluikkuna
  Vehoniemen jouluikkuna


  Raikun koulun oppilaat ovat tehneet Vehoniemen automuseon ikkunoihin jouluikkunan, joka kertoo Vehoniemen joulusta. Ikkunaa ihastellessa kannattaa piipahtaa myös sisällä. Kahvilan keittiö on asettanut tarjolle jouluisia herkkuja ja pienoismallikaupasta löytyy varmasti joululahjoja joka autofanin kokoelmiin.

 2. Mobilian autokylä,Kustaa Kolmannen tie 75
  Kuvassa Mobilian jouluikkuna

  Mobilian autokylän jouluikkunassa metsäneläimet ovat villiintyneet huristelemaan moottoripyörällä. Joulun alla museovierailulla pääsee tonttujen jalanjäljille, ja lahjapuoti on pullollaan ideoita pukin konttiin. Yksi hyvä idea on muistaa läheistä Museokortilla, joka takaa matkoja lähelle ja kauas peräti vuoden päivät.

 3. Nukketeatteri Hupilainen Parvula, Laiska-Jaakontie 15
  Hupilaisen jouluterassi

  Nukketeatteri Hupilaisen joulukuistilla seurataan Itämaan tietäjien matkaa. Katsoessa kuistia voi myös sulkea silmät ja kuunnella nukketeatterin joulukuunnelmaa. Joulukuunnelman pääset kuuntelemaan myös täältä.

 4. Skunktattoo, kuohunharjuntie 26

  Skunktattoon ikkunassa väri on violetti ja asenne rock.

  Skuntattoon jouluikkunassa vietetään haisunäätien joulua. Violeteissa ja rock henkisissä tunnelmissa tietenkin, eli liikkeen teemavärissä.

 5. PajaKauppa, Kuohuharjuntie 31
  PajaKaupan jouluikkunassa hirnahtelevat keppihevoset

  PajaKaupan jouluikkunalla tapaat keppihevosemme Mantelin, Kanelin, Rusinan ja Ompun. Tule tutustumaan ja aistimaan kepparitallin joulu.

 6. ViaDia-tori, Kuohunharjuntie 21
  ViaDian jouluikkunalla tehdään hyvää

  Jouluikkunan teemana on hyvän mielen joulu ja ViaDiasta
  ostamalla teetkin hyvää, niin omaan, läheistesi kuin muiden
  jouluun. ViaDia paikallisen lähimmäistyön hyväksi!

 1. Kangasalan kaupunki, Kunnantie 1
  Kangasalan jouluikkunasta kurkkaa tuttu tyyppi.

  Kangasalan kaupungin jouluikkunasta kurkkaa tuttu tyyppi. Vaan kuka? Käy katsomassa.

 2. Kaunis Nelli, Keskusaukio 2
  Kaunis Nellin jouluikkuna

  Kaunis Nellin jouluikkuna tuo joulun rauhaa ja valoa kera ihanien joululahjaideoiden. Joulutunnelman aistit myös sisällä, poikkea kurkkaamaan.

 3. Kopinkulman Optiikka,Tampereentie 1
  Kopinkulman optiikan ikkunassa tonttujoukko kurkkii katsojaa.

  Kirkasta joulusi ja näe joulun tunnelma. Kopinkulman optiikka toivottaa mitä ihaninta joulun odotusta kaikille.

 4. SP-koti ja Säästöpankki,Onnikkatie 1
  SP-kodin ja Säästöpnakin ikkunassa komeilee upea nukketalo.

  Sp-Kodin ja Säästöpankin jouluikkunaa koristavat mm. jouluinen nukkekoti, joulumieltä tuovat joulupukki sekä muut valoelementit pikkutaloista lintuihin.

 5. Kangasalan kirjasto,Keskusaukio 2
  Kirjaston jouluikkuna.

  Kirjasta on moneksi! Kirjaston jouluikkunaa koristaa kirjakuusi, joka on rakennettu poistokirjoista. Kuusen kirjat ja monet muut tulossa myyntiin 9.1., 11.11. ja 12.1. pääkirjaston poistomyynti -tapahtumassa.

 6. Kultasepänliike Tuomaskulta, Myllystenpohjantie 2
  Tuomaskullan jouluikkuna.

  Kaunis kuin kulta, Tuomaskullan jouluikkunassa on pieni näyte kaupan tuotteista ihanasti kimaltelevat pikkuesineet ovat varmasti monelle mieluisa lisä pukinkonttiin.

 7. Kangasalan seurakunta, varhaiskasvatus, Myllystenpohjantie 2
 8. Kangasalan Sanomat,Myllystenpohjantie 2
  Kangasalan Sanomat koostaa ikkunalleen mininäyttelyn kauneimmista joulukansista vuosikymmenten varrelta. Joukossa on tunnelmallisia valokuvia, iloisia piirustuksia ja taidokkaita taideteoksia. Käy ihailemassa upeita kansia ja äänestä omaa suosikkiasi. Kangasalan Sanomat arpoo äänestäneiden kesken pieniä palkintoja.
 1. Sipeta, Kangasalantie 1067
 2. Kangasalan kaupunki-info, (Prisman liikekeskus) Mäkirinteentie 10

  Kangasalan kaupunki-infon ikkunassa riittää ihmeteltävää. Ikkunan teemana on tietenkin Kangasala, mutta ikkunaan liittyy myös oma arvontansa. Anna äänesi ikkunan kauneimmalle piparkakkutalolle, tai poikkea sisälle infoon. Infossa voit tehdä myös hyvää osallistumalla joululahjakeräykseen tai joulupostia ikäihmisille –kampanjaan.
 3. Kangasalan Putkilämpö Oy,Vällintie 2

  Oh ou! Putkilämmön päätyikkunassa ilkeä Grinch varastaa joulun.
 4. Sahalahden kirjasto, Kurviksenkuja 2
  Ja niin Joulu joutui…  Valkeakoski-opiston Sahalahden valokuvaajien näyttely kirjaston näyteikkunoilla.
 5. Jalkojenhoitopalvelu Tiina Maria, Kuohuharjuntie 26
  Kolme tonttua ovat tulleet tutustumaan hemmottelevan joulun tarjontaan.
  Löydätkö ne ?

 

Upeinta jouluikkunaa voit käydä äänestämässä täällä. Äänestys päättyy 20.12.2020 ja kauneimmat jouluikkunat julkistetaan 21.12.2020.

Jouluikkunat ilahduttavat ja somistavat Kangasalan kaupunkia aina 6.1.2021 saakka.

Valotorin Joulukalenteri 1.12.2020-26.12.2020

Joulukalenteri käynnistyi Vatialan esiopetuksen vuorolla.

Joulukuussa kangasalalaiset saavat jälleen lisää valoa arkeensa, kun Kangasalan keskustaan heijastetaan pääkirjaston kelloseinän kokoinen joulukalenteri.

Tämän vuoden Joulukalenterin tekemiseen ovat osallistuneet Kangasalan varhaiskasvatuksen 0-6 –vuotiaat lapset.  Lapset ovat syksyn aikana maalanneet, askarrelleet ja piirtäneet teemalla Talven ihmemaa. Joulukalenterissa on mukana niin lumiukkoja, jääkarhuja, lumihirviöitä kuin joulutonttujakin.

Joulukalenterin tuottaa Kangasalan kulttuuripalvelut, ja sen animoinnin ja koostamisen on tehnyt mediataiteilija Niko Tiainen.

Joulukalenterin luukut pyörivät kelloseinällä joulukuun alusta aina tapaninpäivään saakka. Päivittäin vaihtuva animaatio kestää n. neljä minuuttia ja se pyörii Kangasalan keskustassa pääkirjaston kelloseinällä 1.12.-26.12. klo 7–10 ja 15–21. Valotorin joulukalenterin luukkuja pääset katsomaan myös virtuaalisesti Kangasala-kanavalla. Suora linkki kanavalle löytyy täältä.

Joulukalenterin luukut:

1.12. Vatialan esiopetus
2.12. Vatialan päiväkoti
3.12. Liutun päiväkoti
4.12. Suoraman esiopetus
5.12. Harjunsalon päiväkoti
6.12. Pikkolan päiväkoti ja Rikun päiväkoti
7.12. Omenatarhan päiväkoti
8.12. Liuksialan päiväkoti
9.12. Perhepäivähoito kaupunki
10.12. Koivurinteen päiväkoti
11.12. Ruutanan esiopetus
12.12. Huutijärven esiopetus
13.12. Huutijärven päiväkoti
14.12. Sahalahden päiväkoti
15.12. Kangasala Touhula päiväkoti
16.12. Vesaniemen päiväkoti
17.12. Pilke Enkku
18.12. Pilke Kiuru
19.12. Touhula Freesia
20.12. Ruutanan päiväkoti
21.12. Suoraman päiväkoti
22.12. Pikkututkija
23.12. Perhepäivähoito Lastentalo Tähtiranta
24.12. Tursolan päiväkoti

Keskusaukio 2, Kangasala

Itsenäisyyspäivänjuhla 6.12.
Kangasalan kaupungin youtube-kanavalla

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan Kangasalan kirkossa sunnuntaina 6.12. klo 10-13.30.
Koko ohjelma Kangasalan kaupungin YouTube-kanavalla, suora linkki tapahtumaan löytyy täältä. 

Juhlan ohjelma:

klo 10 Jumalanpalvelus
klo 11 Huomionosoitukset sankarihaudoilla
30mion tauko

Klo 12 alkaen juhla jatkuu kirkossa:

 • Duo Lehtinen & Lipasti: Jean Sibelius: Finlandia
 • Tervehdyssanat: Kaupunginhallituksen pj. Heikki Lyytinen
 • Duo Lehtinen & Lipasti: Jean Sibelius Mazurka Op. 81 Nro 1
 • Juhlapuhe: Kangasala-talon tj. Timo Kotilainen
 • Duo Lehtinen & Lipasti: Eppu Normaali: Joka päivä ja jokaikinen yö
 • Pro Kangasala mitalin jako
 • Kangasalan Balladipelimannit: Matti Kaarne: Karanteenipolska
 • Kangasalan Balladipelimannit: Gjermund Larsen: Fjigg, Leija
 • Kangasalan joulukalenterin 6.luukku
 • Kangasalan Balladipelimannit: Lautamaja: Vill du flyga.
 • Maamme-laulu, säestys Kangasalan balladipelimannit.

 

Tapahtuman löydät myös Facebookista.

Joulun odotus alkaa Kangasalla marraskuussa 

 Kangasalan marraskuussa luodaan joulumieltä lähettämällä joulukortteja ikäihmisille sekä välittämällä joululahjoja. Joulun tunnelmaan koristaudutaan sytyttämällä kaupungin uudet jouluvalot sekä kiertämällä jouluikkunoita. Yrittäjien perinteinen joulunavaus sekä joulutori aloittavat joulun tunnelman ja kulttuuripalveluiden joulukalenteri luo valoin tunnelmaa kaupungin sydämeen. Uudenvuoden aattoon valoa ja loistoa luovat valaistut näkötornit. 

Tee joulumieli tekemällä hyvää 

Hyvän joulumielen välittämisen voi aloittaa Kangasalla jo marraskuussa. Kangasalan kaupunki on mukana luovan välittämisen yhteisön Siskojen ja Simojen järjestämässä Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa. Kampanjassa kerätään joulutervehdyksiä, joita voi lähettää kaupungin keräyspisteiden kautta ajalla 16.11.–11.12.2020. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Joulupostia ikäihmisille kampanjalla on kolme korttien keräyspistettä Kangasalla.

Yhtenä korttien keräyspisteenä toimii Kangasalan kaupunki-info, jossa voi osallistua myös kaupungin viralliseen joululahjakeräykseen. Joululahjakeräys toteutetaan yhteistyössä kaupungin perhetyön kanssa ja sen avulla jouluntunnelmaa välitetään Kangasalalaisille lapsille. Keräykseen voi osallistua aikavälillä 17.11.–12.12.2020. Osallistu keräykseen poimimalla kaupunki-infon joulupuusta kortti, josta löydät tiedot lahjansaajasta. Kaupunki-infon tontut ottavat lahjat vastaan ja kaupungin perhetyö hoitaa lahjat oikeisiin osoitteisiin. Lisätietoja Kaupunki-Infosta.

Valo tuo joulun talven pimeyteen  

Joulu on mielentila, joka syntyy sisimmässä. Vaikka ulkona onkin pääosin pimeää, voi joulun odotuksen tunnelmaan virittäytyä värien, valojen ja koristelujen kautta. Kangasalan kaupungin uudet jouluvalot syttyvät 27.11. jolloin kaupungissa vietetään myös Kangasalan yrittäjien perinteistä joulunavausta. Joulun avauksessa kaupungin yrittäjät tarjoavat joulupuuroa, lisäksi joulutori on avoinna ja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avoimet ovet klo 16-19. Joulunavaus päivänä aukeavat myös kaupungin sekä siellä toimivien yritysten ja yhteisöjen tunnelmalliset jouluikkunat, joita voi ihastella aina 6.1.2020 saakka. Kauneimpien jouluikkunoiden joukosta kaupunkilaiset pääsevät äänestämään suosikkejaan. Ikkunoista kauneimmat palkitaan kaupungin virallisina joulumielen tuottajina. Ikkunoita äänestäneiden kaupunkilaisten kesken arvotaan jouluisia palkintoja.

 

Jouluikkunagalleria luo valoa ja lämpöä joulukuun pimeyteen.

Valoa arkeen luo myös Kangasalan kulttuuripalveluiden tarjoama joulukalenteri, jossa Kangasalan pääkirjaston seinään heijastetaan päivittäin aukeava valoshow, joka tuo valoa ja iloa kaikille kangasalalaisille. Tämän vuoden joulukalenterin tekemiseen ovat osallistuneet Kangasalan varhaiskasvatuksen 0-5 –vuotiaat lapset. Lapset ovat syksyn aikana maalanneet, askarrelleet ja piirtäneet teemalla Talven ihmemaa. Joulukalenterissa on mukana niin lumiukkoja, jääkarhuja, lumihirviöitä kuin joulutonttujakin. Kalenterin animoinnin ja koostamisen on tehnyt mediataiteilija Niko Tiainen. Joulukalenteri pyörii joulukuun alusta aina tapaninpäivään saakka. Päivittäin vaihtuva animaatio kestää n. neljä minuuttia ja se pyörii Kangasalan keskustassa pääkirjaston kelloseinällä klo 7–10 ja 15–21.

 

Kangasalan Kulttuuripalveluiden joulukalenteri syttyy jälleen.

Nauti joulun tunnelmaa joulutapahtumissa  

Joulukuun Kulttuurikuppilassa luodaan joulumieltä askartelemalla joulukortteja Kangasalan kaupunki-infolla joulukuun ensimmäisenä torstaina 3.12. klo 14-16. Tuolloin Kulttuurikuppila valtaa Kangasalan kaupunki-infon ja kutsuu kaikki glögille ja piparille, sekä askartelemaan joulukortteja. Joulukortteja toivotaan lähetettävän erityisesti Siskojen ja Simojen muista ikäihmistä joulukortilla kampanjaan. Kulttuurikuppila on kaikille kulttuurista ja tapahtumista kiinnostuneille avoin ja vapaamuotoinen keskustelu- ja verkostoitumistilaisuus, joka järjestetään joka kuun ensimmäinen torstai. Vaihtuvin teemoin ja vaihtuvissa tiloissa pidettävä Kulttuurikuppila kiertää ympäri Kangasalaa.

Itsenäisyyspäivän 6.12. ohjelma alkaa jumalanpalveluksella Kangasalan kirkosta klo 10. Jumalanpalveluksen jälkeen luvassa on kunniakäynti sankarihaudoille sekä glögitarjoilu. Klo 12 ohjelmaa jatketaan itsenäisyyspäivän juhlallisuuksilla. Päivän ohjelma on katsottavissa Kangasalan kaupungin YouTube –kanavalta.

Uudenvuoden aattona ihaillaan näkötorneja

Kangasalan kaupungin järjestämät uuden vuoden suuret juhlallisuudet vaihtuvat tänä vuonna valaistujen näkötornien ihailuun. Kangasalan kaksi maamerkkiä Vehoniemen sekä Kirkkoharjun näkötornit valaistaan juhla-asuun uudenvuoden aattona klo 18-01.

Kangasalan joulutapahtumia
marras-/joulukuussa 2020

Siskot ja Simot Joulupostia ikäihmisille –kampanja
16.11.–11.12.2020

Keräyspisteet Kangasalla Kangasalan kaupunki-info, Kuhmalahden kauppa ja Luopioisten K-kauppa.

Kangasalan Joululahjakeräys 17.11.–12.12.2020
Kangasalan kaupunki-info p. 044 481 3022 kaupunki-info@kangasala.fi

Kangasalan Yrittäjien joulunavaus 27.11.2020 klo 16-19
Kangasalan yrittäjät kangasalan@yrittajat.fi

Kangasalan jouluikkunagalleria 27.11-6.1.2020
Tapahtumakoordinaattori Isabella Rossi p. 044 481 3050 isabella.rossi@kangasala.fi

Joulukuun Kulttuurikuppila 3.12.2020
Tapahtumakoordinaattori Isabella Rossi p. 044 481 3050 isabella.rossi@kangasala.fi

Itsenäisyyspäivä 6.12.2020
Kulttuurisuunnittelija Anna Toiva p. 044 481 3020 anna.toiva@kangasala.fi

Kulttuuripalveluiden Joulukalenteri 1.12.2020-26.12.2020
Kulttuurisuunnittelija Anna Toiva p. 044 481 3020 anna.toiva@kangasala.fi

Uudenvuoden aatto 31.12.2020
Kulttuurisuunnittelija Anna Toiva p. 044 481 3020 anna.toiva@kangasala.fi