Ajankohtaiset tapahtumat

Kangasalan kaupungin järjestämien tapahtumien tiedot löydät helposti kaupungin tapahtumakalenterista. Lisäksi tältä sivulta löydät lisätietoja sekä nostoja kaupungissa järjestettävistä ajankohtaisista tapahtumista.

 

Tapahtumat 2021

 

Kuva: Kangasalan kaupunki

Vuonna 2021 Kangasalan kaupungin koululaitos täyttää 150-vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Kangasalan koululaitosta juhlitaan pitkin vuotta erilaisten tapahtumien merkeissä. Lisätietoja tapahtumista löydät näiltä sivuilta.

Tervetuloa kesäpäivän kulttuurikaupunkiin

Kangasalan kaupungissa tapahtumia aktiivisesti järjestävät mm. Kangasala-talo sekä Mobilian autokylä. Heidän järjestämiään tapahtumia pääset helpoiten seuraamaan oikeasta laidasta löytyvien tapahtumakalenterien kautta. Visit Kangasalan sivuilta löydät myös tietoa kaupungissa järjestettävistä tapahtumista. Visit Kangasalan tapahtumakalenteriin pääset myös oikeasta laidasta.

 

 

Heinäkuu 2021

 

Taideralli 15.7.2021

Taiderallin logo

Taideralli kutsuu vauhdikkaalle näyttelykierrokselle Kangasalan kesägallerioihin ja taidekohteisiin. Hyppää autoon ja kurvaa kiinnostaviin taidekohteisiin kohteisiin samana päivänä. Mukana tapahtumassa ovat Haaviston parvigalleria, TaideTalli, Taidetila Terra, Kuhmalahden taidepappila, Kesäpäivän galleria, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Mobilia, Kangasalan Kädentaitajien puoti ja Kangasalan Lepokoti.

Kierrä kaikki kohteet ja voit voittaa taideaiheisen palkinnon!

Taidekohteet, näyttelyt ja osallistumisohjeet sivulla: visitkangasala.fi/taideralli

Tapahtuman järjestävät Visit Kangasala yhteistyössä Kangasalan kaupungin kanssa.

Lue lisää: visitkangasala.fi/taideralli

 

Harjujazz 29.-31.7.2021


Masa Orpana Honk

 

Kangasalan ensimmäisessä Harjujazz- tapahtumassa nähdään monipuolinen kattaus suomijazzin huippuja.

Kirkkoharjun konserttiin on vapaa pääsy, muiden esitysten lippuja saa ennakkoon Lippu.fi:n kautta, osoitteesta lippu.fi. Liput kannattaa hankkia etukäteen, sillä paikkoja on rajoitetusti. Esitysten kesto väliaikoineen noin kaksi tuntia.

Järjestäjä: Kangasalan kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut

Konsertit:

To 29.7. klo 19 Reiska Laine Quartet
Lepokoti, Kangasala, Ruutanantie 26, 36200 Kangasala
Reiska Laine, rummut, Seppo Kantonen piano, Eero Koivistoinen  saksofoni, Ulf Krokfors, kontrabasso 

Legendaarinen rumpali Reiska Laine esiintyy kesäteatterin lavalla suomijazzin tähtinimistä koostuvan kvartettinsa kanssa. Laine on pitkän uransa aikana soittanut useissa kokoonpanoissa ympäri maailmaa, mutta varsinaista omaa yhtyettä hänellä ei aiemmin ole ollut. Nyt rumpali on vihdoin koonnut haaveidensa bändin, johon kuuluvat ihannekomppipari, kosketinsoittaja Seppo Kantonen ja kontrabasisti Ulf Krokfors sekä saksofonistilegenda Eero ”Koippa” Koivistoinen. Reiska Laine Quartetin jokainen yhtyeen jäsen on saanut Suomen Jazzliiton jakaman Yrjö-palkinnon.

Liput 12 € (+toim.maksut alk. 1 €), ennakko lippu.fi, ovelta tuntia ennen esitystä

 

Pe 30.7. klo 19 Jukka Perko Swingtet
Kirkkoharjun näkötorni, Kirkkoharjuntie 3, 36200 Kangasala
Jukka Perko, saksofoni, Olli Soikkeli, kitara, Tomi Kettunen, kitara, Eero Seppä basso

 Saksofonisti Jukka Perko ystävineen tarjoaa kuulijoilleen täyslaidallisen kenen tahansa jalan alle menevää perinteistä Amerikan jazzia. Yhtyeessä ovat mukana Django Reinhardtin henkeen taituroivat kitaristit Olli Soikkeli ja Tomi Kettunen. Swengin takaa mestarillinen Eero Seppä basson varressa. Jukan ja hänen iloluontoisten soittoniekkojensa loihtimat versiot ikivihreistä sävelmistä tempaavat kuulijansa mukaan musiikilliselle aikamatkalle 1930-40 -lukujen Ameriikkaan.

Vapaa pääsy. https://www.youtube.com/watch?v=Lq99VWhSHzQ

 

La 31.7. klo 19 Bossapoika, klo 20.30 Masa Orpana Honk
Lepokoti, Ruutanantie 26, 36200 Kangasala

Liput 20 € (+toim.maksut alk. 1€), ennakko lippu.fi, ovelta tuntia ennen esitystä

 

Bossapoika
Otto Ripatti, laulu / kitara, Markus Larjomaa, pasuuna / keys
Jukka Haavisto, basso, Markku Heikkilä, rummut / perc.

Bossapoika on tarinankertoja, joka yhdistelee vaikutteita bossanovasta, suomalaisesta savikiekkoiskelmästä ja kosmisen ambientin sekä progen maailmoista.

Vuonna 2010 syntyi ajatus suomenkielisen bossanovan keksimisestä uudelleen. Tästä generoitui kymmeniä lauluja, ja ajan kuluessa kypsyivät synnyttäen Bossapojan alter egon, joka näki fyysisen olomuotonsa ensimmäisen kerran vuoden 2015 debyytti-EP:n muodossa. Nietzscheä mukaillen ”Tanssivat ihmiset ovat hulluja niiden mielestä, jotka eivät kuule musiikkia”. Bossapojan ilmaa kevyempi brasilialainen harmoniakäsitys ja slaavilaiset sävelkulut kannattelevat myös painavia ideoita ja raskaita tunteita, jotka kuulostavat elämältä itseltään. Synkimmässäkin tarinassa asuu toivo ja mahdollisuuksien valinta-avaruus. Bossapojalle laulaminen voittaa moninkertaisesti toivottomuuden murehtimisen. Valta on mahdollisuutta tulla kuulluksi, ja siihen auttaa äänentoisto.

Bossapojan taustalla vaikuttavat voimakkaasti erityisesti rumpali ja äänittäjä Niklas Ahlsved sekä basisti Jukka Haavisto, mutta myös iso liuta muita eri taustaisia musiikin ammattilaisia. Bossapojan keikkakokoonpano saattaakin kevyesti vaihdella soolokeikasta aina yksitoistahenkiseen ison soundin orkesteriin. Jokainen keikka on uniikki tapahtuma, joissa jokainen laulu keksitään uudelleen kuulijaa varten.

 

Masa Orpana Honk
Jonni Seppälä, kitara, laulu, Masa Orpana, tenorisaksofoni, Tuomas Heinonen, alttosaksofoni, Aino Heikkonen, baritonisaksofoni, Ville Vallila, basso, Juppo Paavola – rummut

Masa Orpana Honk tuo juurimusiikin riemun ja monipuoliset rytmit nykyaikaiseen jazz-ympäristöön. Yhtyeen valtti on kolmen saksofonin sektio, jota komppaa New Orleansin hengessä sykkivä rytmiryhmä. Bändin musiikissa yhdistyvät afroamerikkalainen juurimusiikki sekä jazzin kieli pitkälle vietyjen improvisaatioiden, omien sävellysten ja hiottujen sovitusten muodossa. Alunperin Honk on perustettu vuonna 2012, ja se on toiminut keikoilla enimmäkseen kvartettina Orpanan ollessa ainoa puhaltaja. Kahdella saksofonistilla vahvistettu kokoonpano on syntynyt ideasta soittaa keikoilla Orpanan useamman puhaltajan sovituksia. Laajennettu yhtye on esiintynyt mm. G Livelab Tampere -klubilla, Tampere Jazz Happeningissä ja Lahden Jazztorilla. Yhtye julkaisee Shakin’ -digi-EP:n 20.8.2021. Edellinen julkaisu The BigB ilmestyi 4.3.2021.

 

Elokuu 2021

 

Museoiden ilta 12.8.

 

Kuvassa Kangasalan Lepokoti.
Kuvassa Kangasalan Lepokoti.

Museoiden iltana Kangasalalaiset museot täyttyvät ohjelmasta ja pitävät ovensa avoinna myöhään iltaan. Musiikkiesityksiä, opastuksia ja paljon, paljon muuta ohjelmaa.  

Tapahtuman tarkka ohjelma päivittyy.

 

Kuhmalahti Pulling 27.-28.8.2021 

 

Traktori pullingilla tarkoitetaan moottoriurheilulajia, jossa traktorilla tai muulla raskaalla ajoneuvolla vedetään jarruvaunua mahdollisimman pitkä matka. Kuhmalahti Pulling on Kangasalan Kuhmalahdella vuosittain järjestettävä vakiotraktoreiden pulling –kilpailu, joka tarjoaa monenmoista ohjelmaa koko perheelle.

 

Perjantai 27.8.2021 klo 18-22 Pulling etkot

Klo 18 Pulling markkinatori aukeaa, pulling etkot

 

Lauantai 28.8.2021 klo 10-16

Klo 10 Etni Khan avaa tapahtuman ja työhevosnäytös

Klo 11 Vetokisa alkaa

Klo 13 Corvette Klubi

Klo 14 Vetokisa jatkuu

Klo 15.30 Palkintoseremonia

 

Lisäksi tapahtuma-alueella markkinatori, kahvio, ruokakojuja, ajelua työhevosilla, metsäkonesimulaattori ja esittelypisteitä.

 

Tapahtuman pääsymaksu on 10 € päivä per. henkilö kaikilta yli 12-vuotiailta.

Lisätietoja Kuhmalahti Pullingista voi lukea tapahtumajärjestäjän Facebook –sivuilta.

 

Kuhmalahden kirkolla, Kivisalmentie 1

 

Syyskuu 2021

 

Lamminrahkan Katufiesta 4.9.2021 klo 10-17

Kuvassa ihmisiä puistojuhlassa

 

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Lamminrahkan Katufiesta herättää eloon rakentuvan kaupungin. Tule tutustumaan alueen asuntotarjontaan ja elämään Lamminrahkassa! Luvassa kiinnostavaa ohjelmaa koko päivän.

Musiikkia, ruokaa ja tekemistä

Esiintymislavalla lapsia ja aikuisia tanssitavat Mutaveijarit, Janne Laurila & Hot Heroes, Nieminen & Litmanen, sekä Jytäjyrsijät. Tapahtuman juontaa Janne Laurila.

Klo 10.30 Mutaveijarit
Klo 12 Janne Laurila & Hot Heroes
Klo 13 Nieminen & Litmanen
Klo 15.30 Jytäjyrsijät

Koko päivän tapahtumassa mukana Taitokeskus Kangasalan taidetyöpaja, kiipeä ohjaamoon Louhintahiekan kaivinkoneet, Arkkitehtuurikoulu Tiilen kaupunkirakennustyöpaja, Kirjastoauto Konstan sanasuunnistus, sekä keppihevosrata. Mukana myös partiolaisten luontoaiheista ohjelmaa, kisailuja ja visailuja.

Herkullisesta ruokatarjonnasta tapahtumassa vastaavat mm. Katukeittiö Leidi sekä Vehoniemen Automuseo, jolla tarjolla Tredun ammattiopiskelijoiden valmistamaa artesaanijäätelöä.

Ohjelma päivittyy pitkin kesää.

Tutustu Lamminrahkaan

Ohjattuja polkujuoksu- ja kävelylenkkejä Lamminrahkan metsissä, tapaa rakennuttajia ja tutustu alueen tulevaan asuntotarjontaan ja asuinympäristöön, Ojalassa ja Lamminrahkassa haettavana olevien tonttien esittelyjä.

 

Saapuminen

Tapahtuma järjestetään Lamminrahkan ensimmäisellä valmiilla katuosuudella, Mossin puistokadun eli pääkadun ensimmäisellä osuudella Lamminrahkan eritasoliittymältä Rissonkadun kiertoliittymään. Tapahtumapäivänä Lamminrahkaan pääset saapumaan bussilla, kävellen, jalan ja omalla autolla. Suosittelemme saapumista myös pyörällä tai kävellen.

 

Juhlan mahdollistavat

Kangasalan ja Tampereen kaupungit, sekä tapahtuman yhteistyökumppanit ja alueen rakennuttajat: Aito Säästöpankki, Sp-koti, Tampereen sähkölaitos, Kangasalan Sanomat, OP Kangasala, sekä NCC Suomi Oy, Rakennusliike J. Malm Oy, Hartela Länsi-Suomi Oy, Insinööritoimisto LaRa Oy, Rakennus Kodix Oy, T2H Pirkanmaa Oy, Pirkanmaan Vuokratilat Oy, PEAB Oy, Evesa Oy ja Visura Oy.

 

Katso lisää lamminrahka.fi/katufiesta

Tapahtuman löydät myös Facebookista. 

 

Euroopan liikkujan viikko 16.-22.9.2021

 

 

Tule kansamme liikuttamaan Kangasalaa. Teemaviikon tavoitteena on tutustua omaan kotikaupunkiin kävellen tai pyöräillen. Viikon ohjelmassa luvassa paljon erilaisia reittejä, retkiä ja liikuttavaa ohjelmaa kaiken ikäisille. Ohjelmaa viikon jokaiselle päivälle. 

Lisätietoja Euroopan liikkujan viikosta 2021 tulossa kevään ja kesän aikana. 

 

Lokakuu 2021

 

Kauhujen Kangasala 29.-31.10.2021

 

Kauhujen Kangasala

Kauhujen Kangasala, hurjaa halloween-viikonloppua vietetään Kangasalla 29. –31.10.2021. Jo toista kertaa järjestettävä halloweentapahtuma tuo halloween kulttuuria pimenevään lokakuuhun. 

Mitä kaikea tapahtuu tämän vuoden kauheimassa viikonlopussa selviää syksyllä 2021.

 

Marraskuu 2021

Porraspäivät 13.11.

 

Juoksija portaissa 2020.

Kangasalan liikuntapalveluiden vuosittaiset, kaikille avoimet porraspäivät. Tule koko perheen liikuntatapahtumaan kohentamaan kuntoa ja nauttimaan hyvästä fiiliksestä, tai ottamaan tosissaan mittaa siitä, kuka on Kangasalan uusien Sorolamportaiden nopein nousija. 

Lisätietoja vuoden 2021 Porraspäivistä tulossa syksyllä 2021.

 

Joulukuu 2021

 

Jouluikkunagalleria 26.11.2021 –6.1.2022 

 

Vehoniemen jouluikkuna.
Vehoniemen jouluikkuna äänestettiin vuoden 2020 kauneimmaksi.

Missä sijaitsee Kangasalan kaupungin kaunein jouluikkuna? Kangasalan kaupungin jouluikkunagalleriassa nähdään jälleen mitä tunnelmallisempia jouluikkunoita. Parhaaksi äänestettyjen jouluikkunoiden tekijät palkitaan kunniamaininnoin kaupungin virallisina joulumielen tuottajina, eivätkä äänestäjätkään jää aivan tyhjin käsin. Kaupungin tontut ovat nimittäin laittaneet jouluisia palkintoja jakoon, ja niitä arvotaan kaikkien äänestäjien kesken.  

 

 

Valotorin joulukalenteri 1. -26.12.2021

 

Valotorin joulukalenteri valaisee jälleen Kangasalan torin joulukuussa 2021. Kaupungin keskustaan heijastetaan pääkirjaston kelloseinän kokoinen elävä joulukalenteri. Kalnterin videot ovat nähtävissä myös kaupungin videoviestinnän kanavalla Kangasala-kanavalla.

Videolla nähtävillä Valotorin joulukalenteri 2020 luukku numero 24.

Kangasalan kulttuuripalvelut

 

Itsenäisyyspäivänjuhla 6.12.2021

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan maanantaina 6.12.2021. Juhlan tarkka ohjelma tarkentuu syksyllä 2021.

 

Uudenvuodenaatto 31.12.2021

Vuosi päättyy ja on aika juhlaan. Tarkemmat tiedot Kangasalan kaupungin uudenvuodenaaton juhlista tarkentuvat loppuvuodesta 2021. Videolla ote vuodenvaihteen juhlinnasta joulukuussa 2020.

 

 

Menneet tapahtumat 2020

 

Näkötornien valoshow 31.12.2020 klo 18-01

Kangasalan Kirkkoharjun- ja Vehoniemen näkötornit saavat värikkään ja räiskyvän ulkoasun uudenvuodenaattona 2020. Näkötornit valaistaan käyttäen liikkuvia lasereita, videoprojisointia ja tehokkaita led-valaisimia. Tänä poikkeuksellisena vuonna kantavana teemana ovat ilo ja toivo. Kangasala loistaa valon majakkana saatellen tämän vuoden hiljalleen päätökseensä.
Valaistukset syttyvät torneille klo 18 ja ovat päällä aina klo 01.00 saakka, joten niitä voi käydä katsomassa turvallisesti illan aikana. Tulethan näkötorneille vain terveenä ja oireettomana muistaen 1-2 metrin turvavälin muihin kävijöihin ja seurueisiin.
Valaistuksen toteuttavat mediataiteilija Niko Tiainen ja valo- ja ääniteknikko Mikko Kiviharju.
Näkötornien osoitteet:
Vehoniemen näkötorni: Vehoniemenharjuntie 78, 36570 Kaivanto
Kirkkoharjun näkötorni: Kirkkoharjuntie 3, 36200 Kangasala

Raikun koululaisten tekemä jouluikkuna äänestettiin kaupungin kauneimmaksi

Kangasalan kaunein jouluikkuna -äänestys päättyi sunnuntaina 20.12.2020. Ääniä äänestyksessä annettiin yhteensä 413 kappaletta ja tällä kertaa ylivoimaisen voiton vei Raikun koululaisten toteuttama Vehoniemen automuseolla sijaitseva jouluikkuna. Kakkossijalle sijoittui Skunktattoon violetti teemainen ikkuna ja kolmannen sijan kilpailussa nappasi Kangasalan Putkilämpö, jonka ikkunalla seikkailee jouluvoro Grinch. Kaikki kilpailuun osallistuneet ikkunat saivat paljon kiitosta osakseen ja perinnettä toivottiin jatkettavan myös tulevina vuosina. Jouluikkunagallerian ikkunat ovat ihailtavissa aina 6.1.2021 saakka.

Vehoniemen jouluikkuna.

Vehoniemen ikkunan tunnelmaa kehuttiin erityisesti hämärtyvissä illoissa.

Kangasalan kaupungissa on marraskuun lopulta 27.11. alkaen voinut ihastella tunnelmallisia jouluikkunoita. Yhteensä 19 yritystä, yhteisöä ja kaupungin toimijaa lähti mukaan tuomaan valoa ja lämpöä joulukuun pimeyteen. Kauneinta jouluikkunaa oli mahdollista äänestää 20.12. saakka ja ääniä kertyikin runsaat 413 kappaletta. Kauneimmaksi ikkunaksi äänestettiin tänä vuonna Raikun koulun oppilaiden toteuttama Vehoniemen jouluikkuna, joka sai ylivoimaisen yli 60% äänivyöryn annetuista äänistä. Kangasalan keskustassa sijaitsevan tatuointiliike Skunktattoon ikkuna ylti äänestyksessä toiseksi ja kolmannelle sijalle sijoittui Kangasalan Putkilämpö.

Kuvassa Vehoniemen jouluikkuna

Raikun koululaiset olivat sekä maalanneet että askarrelleet ikkunan koristeet.

Raikun koulun oppilaat ovat maalanneet ja askarrelleet Vehoniemen automuseon lasiterassin ikkunoiden jouluikkunan, joka kertoo Vehoniemen joulusta. Ikkunan lumisissa maisemissa seikkailee metsän eläimiä ja löytyy sieltä tietenkin myös näkötorni. Sisältä kajastava valo luo ikkunalle tunnelmallisen sävyn, jota on mukava ihastella erityisesti illan hämärtyessä. ”Jouluikkunakierros kaikkineen oli mukavan piristävä juttu tähän syksyiseen joulun aikaan kaikkine rajoituksineen. Erityisen tunnelmallinen oli kuitenkin Vehoniemen automuseon koululaisten tekemä iso ”taideteos”, jonka tunnelmaan saattoi kahvikupin ääressä istahtaa rauhoittumaan ja nautiskelemaan joulun odotuksesta. Sykähdytti.”

Skunktattoon ikkunassa väri oli violetti kuten liikkeessä sisälläkin.

Kuohunharjuntie 26 sijaitsevalla Skuntattoon ikkunalla puolestaan vietetään haisunäätien joulua rock henkisissä tunnelmissa ja violetin värin keskellä. Kiitosta ikkuna sai persoonallisuudesta, sekä oman teemavärin ja ilmeen tuomisesta jouluisiin tunnelmiin. Vällintiellä sijaitsevan Kangasalan Putkilämmön päätyikkunassa ilkeä Grinch varastaa joulun. Erityisesti pimeällä hyvin erottuva ikkuna tarjosi jouluista piristystä ohi ajaville. ”Ikkuna säväytti ja tarjosi jotakin uutta perinteisten jouluikkunoiden rinnalle.”

Kangasalan Putkilämmön Grinch erottuu erityisesti pimenevissä illoissa.

Jouluikkunagalleriaa kehuttiin hienoksi kokonaisuudeksi ja siitä toivottiin vuosittain toistuvaa uutta perinnettä Kangasalan kaupungin jouluihin. Kaikki ikkunat saivat runsaasti kehuja ja äänestyksessä korostui myös valinnan vaikeus. ”Kaikki nuo ovat kauniita. Minkä tahansa olisi voinut valita.” Ikkunoita äänestäneistä jouluiset yllätyspalkinnot voittivat Miia, Outi ja Jonna. Paljon onnea voittajille ja ihanaa joulun aikaa kaikille. Jouluikkunagalleria ilahduttaa kaupunkilaisia aina 6.1.2021 saakka.

 

Jouluikkunagalleria 27.11.-6.1.2021

www.kangasala.fi/tpahtumat

www.kangasala.fi/ajankohtaisettapahtumat

 

Jouluikkunagalleria 27.11.2020 –6.1.2021 ympäri Kangasalaa

Kuvassa pienet lapset katselevat jouluikkunaa.

 

Missä sijaitsee Kangasalan kaunein jouluikkuna? Kangasalan kaupungin jouluikkunagalleriassa nähdään mitä kuuluu keppihevosten jouluun, miltä näyttää rock henkinen joulu, sekä äänestetään kauneinta piparkakkutaloa. Ikkunoiden äärellä voi syventyä myös Nukketeatteri Hupilaisen joulukuunnelman äärelle, sekä keskittyä ihailemaan vaikkapa autoteemaista joulua tai perinteisempiä jouluaiheita. Kierrä kaikki jouluikkunat ja äänestä suosikkiasi. Kaupungin tunnelmallisimpien jouluikkunoiden tekijät palkitaan kunniamaininnoin kaupungin virallisina joulumielen tuottajina, eivätkä äänestäjätkään jää aivan tyhjin käsin. Kaupungin tontut ovat nimittäin laittaneet jouluisia palkintoja jakoon, ja niitä arvotaan kaikkien äänestäjien kesken.  

Jouluikkunat löydät seuraavista osoitteista: 

 1. Vehoniemen automuseo,Vehoniemenharjuntie 92
  Kuvassa Vehoniemen jouluikkuna
  Vehoniemen jouluikkuna


  Raikun koulun oppilaat ovat tehneet Vehoniemen automuseon ikkunoihin jouluikkunan, joka kertoo Vehoniemen joulusta. Ikkunaa ihastellessa kannattaa piipahtaa myös sisällä. Kahvilan keittiö on asettanut tarjolle jouluisia herkkuja ja pienoismallikaupasta löytyy varmasti joululahjoja joka autofanin kokoelmiin.

 2. Mobilian autokylä,Kustaa Kolmannen tie 75
  Kuvassa Mobilian jouluikkuna

  Mobilian autokylän jouluikkunassa metsäneläimet ovat villiintyneet huristelemaan moottoripyörällä. Joulun alla museovierailulla pääsee tonttujen jalanjäljille, ja lahjapuoti on pullollaan ideoita pukin konttiin. Yksi hyvä idea on muistaa läheistä Museokortilla, joka takaa matkoja lähelle ja kauas peräti vuoden päivät.

 3. Nukketeatteri Hupilainen Parvula, Laiska-Jaakontie 15
  Hupilaisen jouluterassi

  Nukketeatteri Hupilaisen joulukuistilla seurataan Itämaan tietäjien matkaa. Katsoessa kuistia voi myös sulkea silmät ja kuunnella nukketeatterin joulukuunnelmaa. Joulukuunnelman pääset kuuntelemaan myös täältä.

 4. Skunktattoo, kuohunharjuntie 26

  Skunktattoon ikkunassa väri on violetti ja asenne rock.

  Skuntattoon jouluikkunassa vietetään haisunäätien joulua. Violeteissa ja rock henkisissä tunnelmissa tietenkin, eli liikkeen teemavärissä.

 5. PajaKauppa, Kuohuharjuntie 31
  PajaKaupan jouluikkunassa hirnahtelevat keppihevoset

  PajaKaupan jouluikkunalla tapaat keppihevosemme Mantelin, Kanelin, Rusinan ja Ompun. Tule tutustumaan ja aistimaan kepparitallin joulu.

 6. ViaDia-tori, Kuohunharjuntie 21
  ViaDian jouluikkunalla tehdään hyvää

  Jouluikkunan teemana on hyvän mielen joulu ja ViaDiasta
  ostamalla teetkin hyvää, niin omaan, läheistesi kuin muiden
  jouluun. ViaDia paikallisen lähimmäistyön hyväksi!

 1. Kangasalan kaupunki, Kunnantie 1
  Kangasalan jouluikkunasta kurkkaa tuttu tyyppi.

  Kangasalan kaupungin jouluikkunasta kurkkaa tuttu tyyppi. Vaan kuka? Käy katsomassa.

 2. Kaunis Nelli, Keskusaukio 2
  Kaunis Nellin jouluikkuna

  Kaunis Nellin jouluikkuna tuo joulun rauhaa ja valoa kera ihanien joululahjaideoiden. Joulutunnelman aistit myös sisällä, poikkea kurkkaamaan.

 3. Kopinkulman Optiikka,Tampereentie 1
  Kopinkulman optiikan ikkunassa tonttujoukko kurkkii katsojaa.

  Kirkasta joulusi ja näe joulun tunnelma. Kopinkulman optiikka toivottaa mitä ihaninta joulun odotusta kaikille.

 4. SP-koti ja Säästöpankki,Onnikkatie 1
  SP-kodin ja Säästöpnakin ikkunassa komeilee upea nukketalo.

  Sp-Kodin ja Säästöpankin jouluikkunaa koristavat mm. jouluinen nukkekoti, joulumieltä tuovat joulupukki sekä muut valoelementit pikkutaloista lintuihin.

 5. Kangasalan kirjasto,Keskusaukio 2
  Kirjaston jouluikkuna.

  Kirjasta on moneksi! Kirjaston jouluikkunaa koristaa kirjakuusi, joka on rakennettu poistokirjoista. Kuusen kirjat ja monet muut tulossa myyntiin 9.1., 11.11. ja 12.1. pääkirjaston poistomyynti -tapahtumassa.

 6. Kultasepänliike Tuomaskulta, Myllystenpohjantie 2
  Tuomaskullan jouluikkuna.

  Kaunis kuin kulta, Tuomaskullan jouluikkunassa on pieni näyte kaupan tuotteista ihanasti kimaltelevat pikkuesineet ovat varmasti monelle mieluisa lisä pukinkonttiin.

 7. Kangasalan seurakunta, varhaiskasvatus, Myllystenpohjantie 2
 8. Kangasalan Sanomat,Myllystenpohjantie 2
  Kangasalan Sanomat koostaa ikkunalleen mininäyttelyn kauneimmista joulukansista vuosikymmenten varrelta. Joukossa on tunnelmallisia valokuvia, iloisia piirustuksia ja taidokkaita taideteoksia. Käy ihailemassa upeita kansia ja äänestä omaa suosikkiasi. Kangasalan Sanomat arpoo äänestäneiden kesken pieniä palkintoja.
 1. Sipeta, Kangasalantie 1067
 2. Kangasalan kaupunki-info, (Prisman liikekeskus) Mäkirinteentie 10

  Kangasalan kaupunki-infon ikkunassa riittää ihmeteltävää. Ikkunan teemana on tietenkin Kangasala, mutta ikkunaan liittyy myös oma arvontansa. Anna äänesi ikkunan kauneimmalle piparkakkutalolle, tai poikkea sisälle infoon. Infossa voit tehdä myös hyvää osallistumalla joululahjakeräykseen tai joulupostia ikäihmisille –kampanjaan.
 3. Kangasalan Putkilämpö Oy,Vällintie 2

  Oh ou! Putkilämmön päätyikkunassa ilkeä Grinch varastaa joulun.
 4. Sahalahden kirjasto, Kurviksenkuja 2
  Ja niin Joulu joutui…  Valkeakoski-opiston Sahalahden valokuvaajien näyttely kirjaston näyteikkunoilla.
 5. Jalkojenhoitopalvelu Tiina Maria, Kuohuharjuntie 26
  Kolme tonttua ovat tulleet tutustumaan hemmottelevan joulun tarjontaan.
  Löydätkö ne ?

 

Upeinta jouluikkunaa voit käydä äänestämässä täällä. Äänestys päättyy 20.12.2020 ja kauneimmat jouluikkunat julkistetaan 21.12.2020.

Jouluikkunat ilahduttavat ja somistavat Kangasalan kaupunkia aina 6.1.2021 saakka.

Valotorin Joulukalenteri 1.12.2020-26.12.2020

Joulukalenteri käynnistyi Vatialan esiopetuksen vuorolla.

Joulukuussa kangasalalaiset saavat jälleen lisää valoa arkeensa, kun Kangasalan keskustaan heijastetaan pääkirjaston kelloseinän kokoinen joulukalenteri.

Tämän vuoden Joulukalenterin tekemiseen ovat osallistuneet Kangasalan varhaiskasvatuksen 0-6 –vuotiaat lapset.  Lapset ovat syksyn aikana maalanneet, askarrelleet ja piirtäneet teemalla Talven ihmemaa. Joulukalenterissa on mukana niin lumiukkoja, jääkarhuja, lumihirviöitä kuin joulutonttujakin.

Joulukalenterin tuottaa Kangasalan kulttuuripalvelut, ja sen animoinnin ja koostamisen on tehnyt mediataiteilija Niko Tiainen.

Joulukalenterin luukut pyörivät kelloseinällä joulukuun alusta aina tapaninpäivään saakka. Päivittäin vaihtuva animaatio kestää n. neljä minuuttia ja se pyörii Kangasalan keskustassa pääkirjaston kelloseinällä 1.12.-26.12. klo 7–10 ja 15–21. Valotorin joulukalenterin luukkuja pääset katsomaan myös virtuaalisesti Kangasala-kanavalla. Suora linkki kanavalle löytyy täältä.

Joulukalenterin luukut:

1.12. Vatialan esiopetus
2.12. Vatialan päiväkoti
3.12. Liutun päiväkoti
4.12. Suoraman esiopetus
5.12. Harjunsalon päiväkoti
6.12. Pikkolan päiväkoti ja Rikun päiväkoti
7.12. Omenatarhan päiväkoti
8.12. Liuksialan päiväkoti
9.12. Perhepäivähoito kaupunki
10.12. Koivurinteen päiväkoti
11.12. Ruutanan esiopetus
12.12. Huutijärven esiopetus
13.12. Huutijärven päiväkoti
14.12. Sahalahden päiväkoti
15.12. Kangasala Touhula päiväkoti
16.12. Vesaniemen päiväkoti
17.12. Pilke Enkku
18.12. Pilke Kiuru
19.12. Touhula Freesia
20.12. Ruutanan päiväkoti
21.12. Suoraman päiväkoti
22.12. Pikkututkija
23.12. Perhepäivähoito Lastentalo Tähtiranta
24.12. Tursolan päiväkoti

Keskusaukio 2, Kangasala

Itsenäisyyspäivänjuhla 6.12.
Kangasalan kaupungin youtube-kanavalla

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan Kangasalan kirkossa sunnuntaina 6.12. klo 10-13.30.
Koko ohjelma Kangasalan kaupungin YouTube-kanavalla, suora linkki tapahtumaan löytyy täältä. 

Juhlan ohjelma:

klo 10 Jumalanpalvelus
klo 11 Huomionosoitukset sankarihaudoilla
30mion tauko

Klo 12 alkaen juhla jatkuu kirkossa:

 • Duo Lehtinen & Lipasti: Jean Sibelius: Finlandia
 • Tervehdyssanat: Kaupunginhallituksen pj. Heikki Lyytinen
 • Duo Lehtinen & Lipasti: Jean Sibelius Mazurka Op. 81 Nro 1
 • Juhlapuhe: Kangasala-talon tj. Timo Kotilainen
 • Duo Lehtinen & Lipasti: Eppu Normaali: Joka päivä ja jokaikinen yö
 • Pro Kangasala mitalin jako
 • Kangasalan Balladipelimannit: Matti Kaarne: Karanteenipolska
 • Kangasalan Balladipelimannit: Gjermund Larsen: Fjigg, Leija
 • Kangasalan joulukalenterin 6.luukku
 • Kangasalan Balladipelimannit: Lautamaja: Vill du flyga.
 • Maamme-laulu, säestys Kangasalan balladipelimannit.

 

Tapahtuman löydät myös Facebookista.

Joulun odotus alkaa Kangasalla marraskuussa 

 Kangasalan marraskuussa luodaan joulumieltä lähettämällä joulukortteja ikäihmisille sekä välittämällä joululahjoja. Joulun tunnelmaan koristaudutaan sytyttämällä kaupungin uudet jouluvalot sekä kiertämällä jouluikkunoita. Yrittäjien perinteinen joulunavaus sekä joulutori aloittavat joulun tunnelman ja kulttuuripalveluiden joulukalenteri luo valoin tunnelmaa kaupungin sydämeen. Uudenvuoden aattoon valoa ja loistoa luovat valaistut näkötornit. 

Tee joulumieli tekemällä hyvää 

Hyvän joulumielen välittämisen voi aloittaa Kangasalla jo marraskuussa. Kangasalan kaupunki on mukana luovan välittämisen yhteisön Siskojen ja Simojen järjestämässä Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa. Kampanjassa kerätään joulutervehdyksiä, joita voi lähettää kaupungin keräyspisteiden kautta ajalla 16.11.–11.12.2020. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Joulupostia ikäihmisille kampanjalla on kolme korttien keräyspistettä Kangasalla.

Yhtenä korttien keräyspisteenä toimii Kangasalan kaupunki-info, jossa voi osallistua myös kaupungin viralliseen joululahjakeräykseen. Joululahjakeräys toteutetaan yhteistyössä kaupungin perhetyön kanssa ja sen avulla jouluntunnelmaa välitetään Kangasalalaisille lapsille. Keräykseen voi osallistua aikavälillä 17.11.–12.12.2020. Osallistu keräykseen poimimalla kaupunki-infon joulupuusta kortti, josta löydät tiedot lahjansaajasta. Kaupunki-infon tontut ottavat lahjat vastaan ja kaupungin perhetyö hoitaa lahjat oikeisiin osoitteisiin. Lisätietoja Kaupunki-Infosta.

Valo tuo joulun talven pimeyteen  

Joulu on mielentila, joka syntyy sisimmässä. Vaikka ulkona onkin pääosin pimeää, voi joulun odotuksen tunnelmaan virittäytyä värien, valojen ja koristelujen kautta. Kangasalan kaupungin uudet jouluvalot syttyvät 27.11. jolloin kaupungissa vietetään myös Kangasalan yrittäjien perinteistä joulunavausta. Joulun avauksessa kaupungin yrittäjät tarjoavat joulupuuroa, lisäksi joulutori on avoinna ja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avoimet ovet klo 16-19. Joulunavaus päivänä aukeavat myös kaupungin sekä siellä toimivien yritysten ja yhteisöjen tunnelmalliset jouluikkunat, joita voi ihastella aina 6.1.2020 saakka. Kauneimpien jouluikkunoiden joukosta kaupunkilaiset pääsevät äänestämään suosikkejaan. Ikkunoista kauneimmat palkitaan kaupungin virallisina joulumielen tuottajina. Ikkunoita äänestäneiden kaupunkilaisten kesken arvotaan jouluisia palkintoja.

 

Jouluikkunagalleria luo valoa ja lämpöä joulukuun pimeyteen.

Valoa arkeen luo myös Kangasalan kulttuuripalveluiden tarjoama joulukalenteri, jossa Kangasalan pääkirjaston seinään heijastetaan päivittäin aukeava valoshow, joka tuo valoa ja iloa kaikille kangasalalaisille. Tämän vuoden joulukalenterin tekemiseen ovat osallistuneet Kangasalan varhaiskasvatuksen 0-5 –vuotiaat lapset. Lapset ovat syksyn aikana maalanneet, askarrelleet ja piirtäneet teemalla Talven ihmemaa. Joulukalenterissa on mukana niin lumiukkoja, jääkarhuja, lumihirviöitä kuin joulutonttujakin. Kalenterin animoinnin ja koostamisen on tehnyt mediataiteilija Niko Tiainen. Joulukalenteri pyörii joulukuun alusta aina tapaninpäivään saakka. Päivittäin vaihtuva animaatio kestää n. neljä minuuttia ja se pyörii Kangasalan keskustassa pääkirjaston kelloseinällä klo 7–10 ja 15–21.

 

Kangasalan Kulttuuripalveluiden joulukalenteri syttyy jälleen.

Nauti joulun tunnelmaa joulutapahtumissa  

Joulukuun Kulttuurikuppilassa luodaan joulumieltä askartelemalla joulukortteja Kangasalan kaupunki-infolla joulukuun ensimmäisenä torstaina 3.12. klo 14-16. Tuolloin Kulttuurikuppila valtaa Kangasalan kaupunki-infon ja kutsuu kaikki glögille ja piparille, sekä askartelemaan joulukortteja. Joulukortteja toivotaan lähetettävän erityisesti Siskojen ja Simojen muista ikäihmistä joulukortilla kampanjaan. Kulttuurikuppila on kaikille kulttuurista ja tapahtumista kiinnostuneille avoin ja vapaamuotoinen keskustelu- ja verkostoitumistilaisuus, joka järjestetään joka kuun ensimmäinen torstai. Vaihtuvin teemoin ja vaihtuvissa tiloissa pidettävä Kulttuurikuppila kiertää ympäri Kangasalaa.

Itsenäisyyspäivän 6.12. ohjelma alkaa jumalanpalveluksella Kangasalan kirkosta klo 10. Jumalanpalveluksen jälkeen luvassa on kunniakäynti sankarihaudoille sekä glögitarjoilu. Klo 12 ohjelmaa jatketaan itsenäisyyspäivän juhlallisuuksilla. Päivän ohjelma on katsottavissa Kangasalan kaupungin YouTube –kanavalta.

Uudenvuoden aattona ihaillaan näkötorneja

Kangasalan kaupungin järjestämät uuden vuoden suuret juhlallisuudet vaihtuvat tänä vuonna valaistujen näkötornien ihailuun. Kangasalan kaksi maamerkkiä Vehoniemen sekä Kirkkoharjun näkötornit valaistaan juhla-asuun uudenvuoden aattona klo 18-01.

Kangasalan joulutapahtumia
marras-/joulukuussa 2020

Siskot ja Simot Joulupostia ikäihmisille –kampanja
16.11.–11.12.2020

Keräyspisteet Kangasalla Kangasalan kaupunki-info, Kuhmalahden kauppa ja Luopioisten K-kauppa.

Kangasalan Joululahjakeräys 17.11.–12.12.2020
Kangasalan kaupunki-info p. 044 481 3022 kaupunki-info@kangasala.fi

Kangasalan Yrittäjien joulunavaus 27.11.2020 klo 16-19
Kangasalan yrittäjät kangasalan@yrittajat.fi

Kangasalan jouluikkunagalleria 27.11-6.1.2020
Tapahtumakoordinaattori Isabella Rossi p. 044 481 3050 isabella.rossi@kangasala.fi

Joulukuun Kulttuurikuppila 3.12.2020
Tapahtumakoordinaattori Isabella Rossi p. 044 481 3050 isabella.rossi@kangasala.fi

Itsenäisyyspäivä 6.12.2020
Kulttuurisuunnittelija Anna Toiva p. 044 481 3020 anna.toiva@kangasala.fi

Kulttuuripalveluiden Joulukalenteri 1.12.2020-26.12.2020
Kulttuurisuunnittelija Anna Toiva p. 044 481 3020 anna.toiva@kangasala.fi

Uudenvuoden aatto 31.12.2020
Kulttuurisuunnittelija Anna Toiva p. 044 481 3020 anna.toiva@kangasala.fi