Kangasalan kaupungin suositukset tiukentuneisiin koronarajoituksiin


Pirkanmaan kiihtyvästä koronatilanteesta johtuen Kangasalan kaupunki pitää Covid-19-epidemian leviämistä ennalta ehkäiseviä käytäntöjä tärkeinä.

Kaupunki suosittelee asiakkaille maskeja ja etäasiointia

Kangasalan kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä kaupungin toimintayksiköissä vieraileville asiakkaille. Suositus koskee kaikkia kaupungin yksiköitä. Siten suositellaan, että esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa, terveysasemilla ja hallinnon toimipisteissä vierailevat asiakkaat ja huoltajat käyttävät maskeja.

Myös Kangasalan lukion opiskelijoille on voimassa vahva maskisuositus ja kaupungin henkilöstö käyttää työtilanteissa suojaimia, mikäli turvavälejä ei voida pitää. Lisäksi henkilöstöä on siirtynyt etätyöhön Pirkanmaan ja valtakunnallisten suositusten mukaisesti.

Hallinnollisissa asiakasasioissa suosittelemme sähköisiä menettelytapoja ja puhelinkontakteja. Mikäli asia vaatii käyntiä virastolla, suosittelemme sopimaan käyntiajan.

Kangasalan kaupungin liikunta- ja vapaa-aikapalveluissa toimintaa sopeutettiin koronatilanteeseen jo alkusyksystä mm. ryhmäkokoja pienentämällä ja turvavälit huomioimalla. Lisäksi maskien käyttö laajenee ja myös kaikki ohjaajat käyttävät maskeja. Kaupungin ohjatut ryhmät jatkavat toimintaansa koronaturvallisesti. Uimahallin kävijämäärää rajoitetaan siten, että kerralla uimahallissa voi asioida vain puolet normaalista kävijämäärästä. Kangasala-talossa koronaturvalliset tapahtumat jatkuvat jo syksyllä luodun, koronasuositusten mukaisen käytännön mukaisesti.

Epidemian hallinnassa on edelleen tärkeää, että käsihygieniasta huolehditaan ja muistetaan pitää riittäviä turvavälejä.Tartuntojen ehkäisemiseksi on tärkeää, että hengitystieoireissa hakeudutaan matalalla kynnyksellä Covid-19-testiin. Testituloksen odotusajan on tärkeää pysyä kotona taudin leviämisen estämiseksi.

Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa

Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet

 

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, p. 044 133 6311
hyvinvointijohtaja Kati Halonen, p. 044 486 0470
opetuspäällikkö Merja Lehtonen, p. 050 550 9084
varhaiskasvatuksen johtaja Anni Aalto-Ropo, p. 050 406 1180
vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041