Kangasala toimeenpanee Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suositukset


Kangasalan kaupunki noudattaa Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suosituksia kaikissa toiminnoissa 8.-28.3.2021. Yleisötilaisuuksissa noudatetaan suosituksen mukaista 6 henkilön rajaa. Myös yksityistilaisuuksissa suositellaan noudattamaan enintään 6 henkilön rajaa sekä käyttämään maskeja ja huolehtimaan turvaväleistä.

Opetuspalvelut

7.-9. luokat ja toisen asteen lukiokoulutus siirtyvät etäopetukseen 8.3.-28.3.2021 pois lukien erityisen tuen oppilaat.

Oppilas- ja opiskelijahuoltopalvelut ovat käytössä myös etäopetusaikana joko turvavälein tai etätapaamisena. Muuta tukea opiskeluun tarjotaan tarvittaessa etänä.

Ruoka-annosten jakelu perusopetuksen oppilaille aloitetaan maanantaina 8.3.

Oppilaita, opiskelijoita ja huoltajia tiedotetaan tarkemmin Wilma-järjestelmän kautta.

Abiturienteille suositellaan omaehtoista karanteenia 14 päivää ennen ensimmäistä ylioppilaskirjoituspäivää sekä kirjoitusten ajan. Tampereen seudun ammattiopisto Tredu tiedottaa omilla sivuillaan ammatillisesta koulutuksesta.

Varhaiskasvatus

Avoimen varhaiskasvatuksen perhekerhotoiminta keskeytetään 8.-28.3.2021 ajaksi. Muutoin varhaiskasvatustoiminta jatkuu ennallaan.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden toimintaa koskevat rajoitukset 8.-28.3.2021

 

Liikuntapalvelut

Aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa on keskeytetty.  

Lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa on mahdollista vuonna 2008 syntyneillä ja sitä nuoremmilla yleisiä turvaohjeita noudattaen niin, että harrastustoiminnassa pysytään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Vuosina 2007–2002 syntyneiden harrastustoiminta on sallittu, mikäli OKM:n / THL:n turvaohjeistusta 2.2.2021 voidaan noudattaa. Ohje lasten ja nuorten harrastustoiminnan järjestämisestä, rajoittamisesta ja keskeyttämisestä (minedu.fi). Lasten ja nuorten harrastusryhmän koko voi olla turvaohjeen mukaisesti enintään 10 henkilöä toimitilan koko kuitenkin huomioon ottaen. Kilpailuja, otteluja, konsertteja, näytöksiä, esityksiä tai mitään muita sellaisia toimintamuotoja, joissa ryhmä on kontaktissa muiden harrastusryhmien kanssa, ei voi järjestää. Vanhempien ja muiden ulkopuolisten henkilöiden oleskelua harrastus- tai pukeutumistiloissa ei sallita ja kaikki harrastusmuodot tulee toteuttaa siten, ettei lähikontakteja synny. Osallistujien välillä on oltava 2 metrin turvaväli yli 12 -vuotiaiden ryhmämuotoisessa harrastustoiminnassa ja heidät on ohjeistettava oikeanlaiseen käsi- ja yskimishygieniaan.  

Mahdollista on sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuva ammattilaisurheilu OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminta sekä olympiakomitean tukiurheilijoiden ja OKM:n apurahaurheilijoiden urheilu. 

Ulkoliikunta on sallittua. 

Yleiset saunatilat

Vesaniemen ja Kuhmalahden avantouintisaunatoiminta on keskeytetty.

Kulttuuripalvelut

Julkisia yleisötilaisuuksia ei toistaiseksi järjestetä.

Kirjastopalvelut

Kirjaston kokoelmatilat ovat suljettuja, mutta aineiston nopea lainaus ja palautus on mahdollista. Lehtienlukusalit ovat suljettuina. Omatoimiaukiolot eivät ole käytössä eikä kirjastoauto liikennöi. Pääkirjastossa sijaitseva Taidetila Terra on suljettu.

Nuorisopalvelut

Kangasalan kaupungin nuorisotilatoiminta on keskeytetty 8.- 28.3. välisenä aikana, myös Kyläkollin toiminta on tauolla. Nuoriso-ohjaajat ovat tavattavissa yhteisöpalvelu Discordissa. Tarkemmat tiedot löytyvät Instagramista.

Valkeakoski-opisto

Valkeakoski-opistossa aikuisten lähiopetus on keskeytetty tai opetuksessa on siirrytty etäopetukseen. Lasten ja nuorten opetuksessa tulee ikäryhmien mukaisesti noudattaa yleisiä tai OKM/THL:n turvaohjeita.

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus tiedottaa oppilaita omasta toiminnastaan.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kimmo Pyykkö -taidemuseo on suljettuna 8.-28.3.

Kangasala-talo

Kangasala-talo tiedottaa 8.- 28.3. välisen ajan toiminnastaan verkkosivuillaan.

Uimahalli

Kangasalan uimahalli Kuohu on suljettu 8.- 28.3. pois lukien ammattimainen urheilu OKM:n määritelmän mukaisesti ja lääkinnällinen / vastaava kuntouttava toiminta turvaohjein sekä ohjattu seurojen ryhmäharrastustoiminta 2007–2002 syntyneille OKM:n /THL:n turvaohjein 2.2.2021.

Uimahalli ohjeistaa asiakkaitaan omilla verkkosivuillaan.

Kaupunginsairaala ja sosiaali- ja terveyskeskuksen ryhmätoiminta

Kaupunginsairaalan vierailukielto on voimassa, kunnes vierailut voidaan toteuttaa turvallisesti, vähintään kuitenkin 28.3.2021 saakka.

Lääkinnällisen kuntoutuksen ja työ- ja päivätoiminnan ryhmissä voi kerrallaan olla enintään kuusi (6) osallistujaa ajalla 8.-28.3. Näiden ryhmien asiakkaisiin ollaan yhteydessä käytännön järjestelyiden osalta.

Kaupunki-info

Kangasalan Kaupunki-info Lentolan Prisma-keskuksessa pidetään auki asiointikäytössä, oleskelumahdollisuus kaupunki-infossa on suljettu 28.3. asti.

Suositukset kasvomaskien käytöstä

Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä pysyvät voimassa.

Maskisuositus koskee myös kaikkia yli 12-vuotiaita (kuudesluokkalaiset ja sitä vanhemmat oppilaat). Maskeja suositellaan käytettäviksi myös koulukyydeissä, harrastustoiminnassa ja liikuttaessa ihmisjoukoissa, kuten busseissa ja kaupoissa. Alle ja yli 12-vuotiaista koostuvissa harrastusryhmissä voidaan harkita maskien käyttöä tapauskohtaisesti.

Kangasalan kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä kaupungin toimintayksiköissä vieraileville asiakkaille. Suositus koskee kaikkia kaupungin yksiköitä. Siten suositellaan, että esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa, terveysasemilla ja hallinnon toimipisteissä vierailevat asiakkaat ja huoltajat käyttävät maskeja.

Hallinnollisissa asiakasasioissa suosittelemme sähköisiä menettelytapoja ja puhelinkontakteja. Mikäli asia vaatii käyntiä virastolla, suosittelemme sopimaan käyntiajan.

Epidemian hallinnassa on edelleen tärkeää, että käsihygieniasta huolehditaan ja muistetaan pitää riittäviä turvavälejä. Tartuntojen ehkäisemiseksi on tärkeää, että hengitystieoireissa hakeudutaan matalalla kynnyksellä Covid-19-testiin. Testituloksen odotusajan on tärkeää pysyä kotona taudin leviämisen estämiseksi.

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)

Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa

Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, p. 040 133 6311
hyvinvointijohtaja Kati Halonen, p. 044 486 0470
opetuspäällikkö Merja Lehtonen, p. 050 550 9084
varhaiskasvatuksen johtaja Anni Aalto-Ropo, p. 050 406 1180
vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041
elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala, p. 044 430 9421
sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Lanne, p. 050 380 3340