Aikuisten joukkuelajien harrastaminen ulkona vapaampaa


Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän mukaan Pirkanmaan koronatilanne on viime viikosta kehittynyt edelleen myönteisempään suuntaan, mutta Pirkanmaa on edelleen kiihtymisvaiheessa.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on sallittu ulkona korkeintaan 50 henkilön ryhmissä, mutta OKM/THL:n turvaohjetta ei tarvitse noudattaa ulkona. Myös turnaukset ulkona ovat nyt mahdollisia.  Sisätiloissa aikuisten ryhmäharrastustoiminta on edelleen suljettu, ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen aikuisten ammattilais- ja maajoukkueurheilu (ml. Olympiakomitean tukiurheilijat) on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden ryhmäharrastustoiminta sisällä on mahdollista OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla, mutta ryhmäkoko voi olla korkeintaan 20. Ulkona ohjatussa ryhmäliikunnassa 2002 ja myöhemmin syntyneet voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta. Kilpailu- ja turnaustoiminta on lapsille ja nuorille mahdollista ulkona.

Pirkanmaalla suositellaan pidettäväksi toistaiseksi suljettuna kylpylät, uimahallit ja yleiset saunat. Poikkeuksen muodostavat kuitenkin eläkeikäiset ja erityisuimakortin haltijat sekä koululaisryhmät, jotka voivat käydä uimahallissa turvaohjeita noudattamalla (myös puku- ja pesutiloissa). Nyt myös vauvauinti ja lasten uimakoulut ovat sallittuja. Kangasalan uimahalli Kuohu ohjeistaa asiakkaitaan omilla verkkosivuillaan. Kuhmalahden ja Vesaniemen avantosaunat ovat suljettuina toistaiseksi.

Nuorisotiloissa voi turvavälejä noudattamalla olla yhteensä enintään 18 henkilöä kerrallaan. Kyläkolli liikkuu edelleen ja tapaa nuoria auton ulkopuolella.

Kirjastoissa on pääsy kokoelmatiloihin ja Taidetila Terraan. Asiakasmäärää rajoitetaan tarvittaessa.

Yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa ovat edelleen kielletty 1.6. saakka. Yli 50 henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella toistaiseksi järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, etenkin, jos turvavälit eivät toteudu. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Kimmo Pyykkö –taidemuseo on avoinna, kuten myös Kangasala-talon asiakaspalvelupiste, jossa on mahdollista asioida Kangasalan matkailuneuvonnan ja tapahtumien lipunmyyntiin liittyvissä asioissa. Lisätietoja saa Kangasala-talosta.

Valkeakoski-opisto ja taiteen perusopetuksen oppilaitokset tiedottavat oppilaita omasta toiminnastaan.

Kangasalan kaupunki toimii pandemiaohjausryhmän linjauksen ja aluehallintoviraston määräysten mukaisesti.

Pandemiaohjausryhmä muistutti työikäisille, että valtakunnallinen etätyösuositus on Suomessa voimassa kesäkuun loppuun asti.

Lisätiedot:
vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041
hyvinvointijohtaja Kati Halonen, p. 044 486 0470

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet