Varatun aineiston noutopalvelu alkaa Kangasalan kirjastoissa 11.5.


Valtioneuvosto linjasi 4.5. koronavirusrajoitusten asteittaisesta purkamisesta ja antoi kirjastoille luvan fyysisten aineistojen lainaamiseen. Uloslainauksen salliminen mahdollistaa varatun aineiston noutopalvelun aloittamisen kirjastoissa. Myös palauttaminen kirjastojen palautusluukkuihin on mahdollista. 

Varauksia voi 11.5. alkaen saapumisilmoituksen saatuaan noutaa sekä pääkirjastosta että Kuhmalahden, Sahalahden ja Vatialan lähikirjastoista maanantaista perjantaihin klo 10–17. Kirjastoauton varaukset ovat noudettavissa pääkirjastosta. Varauksia voi tehdä PIKI-verkkokirjastossa (piki.verkkokirjasto.fi) tai soittamalla kirjaston asiakaspalveluun (p. 050 407 3903). 

Asiakkaita opastetaan kulkemaan tiettyä reittiä, noutamaan varauksensa ja lainaamaan ne itse automaatilla. Henkilökunta opastaa tarvittaessa. Kuhmalahden lähikirjastossa henkilökunta lainaa aineistot oven ulkopuolella odottavalle asiakkaalle. 

Kirjastotiloissa on rajattu alue, jota asiakkaat voivat käyttää. Esimerkiksi lehtisali tai tietokoneet eivät ole käytössä. Kirjaston henkilökunta huolehtii, ettei tiloissa ole samanaikaisesti niin paljon asiakkaita, että turvallisuus vaarantuu. Tarjolla on käsidesiä ja turvaväleistä pidetään huolta.  

Kirjastot avataan hallitusti ja asteittain ja kirjastoauto alkaa kulkea 1.6. alkaen Aluehallintoviraston linjausten mukaisesti.