Valtakunnallinen pyöräilyviikko pistää pyörät pyörimään myös Kangasalla


Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 27.8. –5.9.2021. Kangasalan kaupunki on viikossa mukana pyöräilemään kannustavilla tempauksilla sekä valokuvakilpailulla.

Kuvassa Kangasala pyöriä

Pyöräilyviikko tuo pyöräilyn iloa syksyyn. Kangasalla sujuvan pyöräilyn edistämisen eteen tehdään jatkuvaa kehittämistyötä ja toimivan pyöräliikenteen helpottaminen on kaupungissa tärkeää. Pyöräilyviikon ajan kaupunki jakaa pyöräilemään kannustavia vinkkejä Kangasalla ja haastaa kaikki kaupungissa pyöräilevät jakamaan kuvia omista reiteistään, fiiliksistään ja tavoistaan liikkua polkupyörällä kaikille avoimen valokuvakilpailun muodossa.

Osallistuminen valokuvakilpailuun on helppoa. Nauti vapaa-ajan, työ-, koulu-, treeni- tai vaikka kauppamatkoista pyöräillen, ota kuva matkaltasi ja lähetä kuva osaksi valokuvakilpailua. Kilpailun pääpalkintona on 100 euron, sekä kakkospalkintona 50 euron arvoinen lahjakortti Kangasalla sijaitsevaan Treeline Outdoors -retkeilyliikkeeseen. Kilpailuun voi osallistua pyöräilyviikon teemapäivien mukaisella kuvalla, tai kuvalla aiheesta miksi liikun pyörällä, ja lähettämällä kuvan WhatsApp sovelluksella numeroon 044 481 3050. Kuvan liitteeksi voi lähettää lyhyen kuvauksen tilanteesta.

Päivän kuvat ja pyöräilemään kannustavat vinkit julkaistaan pyöräilyviikon Facebook -tapahtumassa, sekä Kangasalan kaupungin Instagramissa. Kilpailun osallistuminen ei edellytä Facebookin tai Instagramin käyttöä. Kilpailun voittaja valitaan pyöräilyviikon päätyttyä ja voittajan valitsee Kangasalan kaupungin henkilöstöstä koostuva raati. Voittajalle ja toiseksi tulleelle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Valokuvakilpailun säännöt löytyvät pyöräilyviikko Kangasalla Facebook-tapahtumasta, sekä Kangasalan kaupungin tapahtumakalenterista.

Pyöräilyviikon teemat ovat:

  • Perjantai 27.8. kaupunkipyöräpäivä
Hyvää pyöräilyviikkoa 2021! Tänään starttaavan valtakunnallisen pyöräilyviikon tarkoituksena on kannustaa ihmisiä pyöräilemään mahdollisimman monipuolisesti ja pohtimaan samalla omia liikkumisvalintojaan, lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennesuunnittelutyössä. Näitä teemoja tuodaan normaalisti pyöräilyviikolla näkyviksi erilaisten viikon teemapäiviin sidottujen tapahtumien kautta, mutta koronaviruksesta johtuen, keskitymme tänä vuonna nostamaan pyöräilyn hauskuutta ja monipuolisia hyötyjä viestinnällisin keinoin.
Tänään 27.8. päivän teemana ovat kaupunkipyörät, joita suomesta löytyy jo 24 eri paikkakunnalta. Kangasalla ei ole käytössä kaikille avoimia kaupunkipyöriä, mutta kaupunki on halunnut edistää koululaisten pyöräilyä kouluihin vuonna 2019 hankituilla 100 koulupyörällä. Koulupyörät on rahoitettu Fiksusti kouluun haastekilpailun voittorahoilla ja niiden tarkoituksena on ollut lisätä koululaisten aktiivista liikkumista sekä koulumatkoilla, että koulupäivien aikana. Koulupyörillä onkin liikuttu aktiivisesti eri toimipaikkoihin, kuten liikuntapaikoille ja luontokohteisiin.
Pyöräilyviikon ajan Kangasalan kaupunki kannustaa kaikkia kaupungissa pyörällä liikkuvia jakamaan omat pyörämatkansa valokuvien muodossa ja osallistumaan kuvilla samalla valokuvakilpailuun, jossa pääpalkintona on 100 € arvoinen lahjakortti Kangasalla sijaitsevaan Treeline Outdoors -retkeilyliikkeeseen. Miten sinä liikut kaupungissa pyörällä? Jaa kuvais meille ja olet mukana kilpailussa.
  • Lauantai 28.8. pyörä kuntoon päivä
  • Sunnuntai 29.8. perheen kanssa pyöräilemässä
  • Maanantai 30.8. sähköpyöräpäivä
  • Tiistai 31.8. pyörällä töihin
  • Keskiviikko 1.9. pyörällä kouluun
  • Torstai 2.9. pyörällä treeneihin
  • Perjantai 3.9. pyörällä kauppaan
  • Lauantai 4.9. pyörämatkailupäivä
  • Sunnuntai 5.9. pyörällä kaiken ikää

Kangasalan kaupunki kannustaa kaikki tarttumaan pyörää sarvista viikon kunniaksi ja ottamaan osaa viikkoon sen liikuttavien vinkkien kautta.

Katso lisää valtakunnallisesta pyöräilyviikosta pyorailyvuosi.fi/pyorailyviikko/.