« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
27.8.2021 5.9.2021
Tapahtumapaikka
Kangasalan kaupunki
Kangasala + Google Map
Tapahtuman tyyppi
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pyöräilyviikko Kangasalla

Valtakunnallinen pyöräilyviikko tuo pyöräilyn iloa syksyyn. Viikon ajan Kangasalan kaupunki jakaa pyöräilemään kannustavia vinkkejä ja haastaa kaikki kaupungissa pyöräilevät jakamaan kuvia omista reiteistään, fiiliksistään ja tavoistaan liikkua pyörällä kaikille avoimen valokuvakilpailun muodossa.

Osallistu valokuvakilpailuun ja jaa pyöräilyn iloa kaikille

Nauti vapaa-ajan, työ-, koulu-, treeni- tai vaikka kauppamatkoista pyöräillen, ota kuva matkaltasi ja lähetä kuva osaksi valokuvakilpailua. Kilpailun pääpalkintona on 100 euron ja kakkospalkintona 50 euron arvoinen lahjakortti Kangasalla sijaitsevaan Treeline Outdoors -retkeilyliikkeeseen.

Kilpailuun voi osallistua pyöräilyviikon teemapäivien mukaisella kuvalla, tai kuvalla aiheesta miksi liikun pyörällä. Viikon teemat ovat: perjantai 27.8. kaupunkipyöräpäivä, lauantai 28.8. pyörä kuntoon päivä, sunnuntai 29.8. perheen kanssa pyöräilemässä, maanantai 30.8. sähköpyöräpäivä, tiistai 31.8. pyörällä töihin, keskiviikko 1.9. pyörällä kouluun, torstai 2.9. pyörällä treeneihin, perjantai 3.9. pyörällä kauppaan, lauantai 4.9. pyörämatkailupäivä, sunnuntai 5.9. pyörällä kaiken ikää. Päivän kuvat ja pyöräilemään kannustavat vinkit julkaistaan pyöräilyviikon Facebook -tapahtumassa, sekä Kangasalan kaupungin Instagramissa. Kilpailun osallistuminen ei edellytä Facebookin tai Instagramin käyttöä.

 

Pyöräilyviikko Kangasalla, valokuvakilpailun säännöt

  1. Yleistä

Pyöräilyviikon valokuvakilpailun järjestää Kangasalan kaupunki ja se on tarkoitettu kaikille polkupyöräileville Kangasalalasille. Voittajan sekä toiseksi tulleen kuvan valitsee Kangasalan kaupungin henkilöstöstä koostuva raati.

Kilpailun aiheena ovat valtakunnallisen pyöräilyviikon päivittäiset teemat, sekä miksi liikun pyörällä. Kilpailuaika on 27.8. – 5.9.2021. Kaikki kilpailuun lähetetyt kuvat kisaavat samassa sarjassa. Sama henkilö voi osallistua kilpailuun enintään kahdella eri kuvalla.

 

  1. Kilpailuun lähetetyt kuvat

Kilpailuun lähetetyn kuvan tulee olla osallistujan itsensä ottama ja sen tulee olla otettu Kangasalla. Kuvien tulee olla digitaalisessa muodossa, joko JPEG, JPG tai PNG tiedostomuodossa. Kuvaajalla tulee olla kuvaan täydet käyttöoikeudet. Lisäksi kuvaajalla on oltava mahdollisesti kuvassa näkyvien henkilöiden lupa sen julkaisemiseen. Kuvan lähettäjä sitoutuu vastaaman tästä.

 

  1. Kilpailukuvien lähettäminen

Kuvat lähetetään ensisijaisesti WhatsApp -sovelluksella numeroon 044 481 3050, tai mikäli lähettäjällä ei ole sovellusta, niin sähköpostilla soitteeseen tapahtumat@kangasala.fi. Kuvan yhteyteen voi liittää lyhyen kuvauksen tilanteesta.

Lisäksi kuvan yhteydessä on oltava:

  • suostumus kuvan julkaisemiseen kaupungin verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa
  • lähettäjän nimi (ei julkaista)
  • lähettäjä puhelinnumero (ei julkaista)

 

  1. Kuvien käyttöoikeus

Järjestäjällä on oikeus julkaista kilpailuun lähetyt kuvat ilman erillistä korvausta verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissa. Kuvien luvaton luovuttaminen kolmannelle osapuolelle on kielletty.

Kilpailuun osallistuvien kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla. Järjestäjä voi julkaista kilpailuun osallistuneita kuvia kuvaesityksenä tai muissa yhteyksissä kuvaajan luvalla. Järjestäjä ei saa ilman kuvaajan lupaa muokata tai muuttaa kuvan sisältöä tai rajausta.

Pyöräilyviikon vinkit ja tapahtumat

Pyöräilyviikon teemapäivinä jaamme pyöräilyyn kannustavia vinkkejä Kangasalla ja jokaiseen päivään liittyy myös pyöräilyhaaste. Vinkit ja tapahtumat jaetaan Pyöräilyviikko Kangasalla -tapahtumassa Facebookissa.

Koko viikon

Pyöräilyviikon kunniaksi kannattaa piipahtaa Kangasalan kaupunki-infossa! Koko viikon 30.8.-5.9. kaupunki-infossa piipahtavat pyöräilykypäräpäiset asiakkaat ovat mukana arvonnassa, jossa jokainen arpa voittaa palkinnon!

Kangasalan kaupunki-info
Kuva: Kangasalan kaupunki

Perjantai 27.8.2021

Hyvää pyöräilyviikkoa 2021! Tänään starttaavan valtakunnallisen pyöräilyviikon tarkoituksena on kannustaa ihmisiä pyöräilemään mahdollisimman monipuolisesti ja lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennesuunnittelutyössä. Normaalisti pyöräilyviikkoa vietetään teemapäivien mukaisten tapahtumien merkeissä, mutta tänä vuonna keskitymme nostamaan pyöräilyn hauskuutta ja monipuolisia hyötyjä viestinnällisin keinoin.

Tänään 27.8. päivän teemana ovat kaupunkipyörät, joita suomesta löytyy jo 24 eri paikkakunnalta. Kangasalla ei ole käytössä kaikille avoimia kaupunkipyöriä, mutta kaupunki on halunnut edistää koululaisten pyöräilyä kouluihin vuonna 2019 hankituilla 100 koulupyörällä. Koulupyörät on rahoitettu Fiksusti kouluun haastekilpailun voittorahoilla ja niiden tarkoituksena on ollut lisätä koululaisten aktiivista liikkumista sekä koulumatkoilla, että koulupäivien aikana. Koulupyörillä onkin liikuttu aktiivisesti eri toimipaikkoihin, kuten liikuntapaikoille ja luontokohteisiin.

Pyöräilyviikon ajan Kangasalan kaupunki kannustaa kaikkia kaupungissa pyörällä liikkuvia jakamaan omat pyörämatkansa valokuvien muodossa ja osallistumaan kuvilla samalla valokuvakilpailuun, jossa pääpalkintona on 100 € arvoinen lahjakortti Kangasalla sijaitsevaan Treeline Outdoors -retkeilyliikkeeseen.

Lauantai 28.8.2021

Tänään lauantaina 28.8. vietetään pyöräilyviikolla pyörä kuntoon päivää! Oletko jo huomannut, että kesän aikana Kangasalan keskustaan torin kylkeen ilmestyi kaupungin toimesta polkupyörän huoltopiste, jossa pyörän saa näppärästi kuntoon, vaikka kaikkia työkaluja ei löytyisikään omasta takaa. Pisteeltä löytyvät sekä työkalut, että pumppu ja pyörän saa kätevästi ripustettua telineeseen toimenpiteiden ajaksi.

Pyöräilyviikon ajan Kangasalan kaupunki kannustaa kaikkia kaupungissa pyörällä liikkuvia jakamaan omat pyörämatkansa valokuvien muodossa ja osallistumaan kuvilla samalla valokuvakilpailuun, jossa pääpalkintona on 100 € arvoinen lahjakortti Kangasalla sijaitsevaan Treeline Outdoors -retkeilyliikkeeseen. Käsitteleekö sinun kuvasi pyöränhuoltoa, vai kenties jotakin muuta pyöräilyyn Kangasalla liittyvää?

Pyörän korjausteline, kuvitus. Pyörän korjausteline, kuvitus.

Sunnuntai 28.9.2021

Sunnuntai 28.9. on pyöräilyviikolla perheen kanssa pyöräilemään kannustava päivä. Pyöräily onkin hyvä harrastus koko perheelle. Aivan pienet matkalaiset kulkevat kätevästi, vaikka pyörään kiinnitettävässä peräkäryssä, mutta jo pienikin lapsi oppii nopeasti pyöräilemään ilman apupyöriä potkupyörän avulla. Potkupyöräilyä on hyvä harjoitella myös temppuradoilla tai pump track radalla. Kangasalta pump track rata löytyy mm. Vatialan skeittipuiston vierestä.

Pyörällä tutustuu myös kotikaupunkiinsa täysin uudesta vinkkelistä. Oletteko esimerkiksi koskaan pyöräilleet Kirkkoharjulta lähtevää latupohjaa pitkin Niihaman majalle?

Lähtekää perheen kanssa yhteiselle pyöräretkelle ja suunnatkaa johonkin kiinnostavaan lähikohteeseen. Suosittelemme myös tutustumaan Vatialan skeittipuistossa sijaitsevaan pump trackiin erityisesti pienempien potkupyöräilijöiden kanssa. Jaa kuva teidän perheenne tavasta pyöräillä WhatsAppilla numeroon 044 481 3050 ja olette mukana pyöräilyviikon valokuvakilpailussa.

Maanantai 30.8. sähköpyöräpäivä

Maanantai 30.8. on pyöräilyviikolla omistettu sähköpyörille, jotka ovat viime vuosina yleistyneet Suomessa kovaa vauhtia. Sähköpyörä onkin loistava kulkupeli, joka mahdollistaa entistä pidemmät pyörämatkat entistä vaivattomammin, niin maanteillä kuin maastossa. Sähköavusteisuus myös helpottaa matkan tekoa, ja tarjoaa pyöräilyn mahdollisuuksia entistä suuremmalle joukolle ihmisiä.

Kangasalla sähköavusteisen maastopyörän selässä on hyvä tutustua vaikkapa upeisiin harjumaastoihin ja niillä risteileviin polkuihin tai taittaa pidempikin työmatka vaivattomasti. Jaa kuvat omilta sähköpyöräretkiltäsi ja olet mukana pyöräilyviikon valokuvakilpailussa.

 

 

 

Kartta