Valonkantajien kulkue valaisee Kangasalaa 7.10!


Kangasalla järjestetään lauantaina 7.10.2023 Guerrilla Lighting -valotempaus. Kaikille avoin valotapahtuma kestää kaikkinensa noin kaksi tuntia ja sen aikana nähdään asukkaille tuttuja kohteita uudessa valossa ja tehdään valomaalausta yhdessä. Asialla ovat mustiin pukeutuneet ja ketterästi etenevät valonkantajat, jotka valaisevat kohteet, mutta vain hetkellisesti.

Valokulkue lähtee liikkeelle Kangasalan Kotiseutumuseolta klo 19.15, osoitteesta Tapulintie 4. Kulkueen reitti ja valaistavat kohteet paljastuvat vasta paikan päällä. Reitin varrella tehdään myös valomaalausta, jonka tulokset nähdään tapahtumasta julkaistujen kuvien joukossa.

Tapahtuma on ilmainen ja soveltuu kaikenikäisille. Reitti on noin yhden kilometrin mittainen ja sen varrella on portaita.

Guerrilla Lighting -valotempaus on englantilaisen valaistussuunnittelija Martin Luptonin kehittämä tapa ottaa kaupunkitila valolla haltuun nopeasti ja tehokkaasti. Tapahtuman taustalla on ajatus iloita valon leikistä sekä myös herättää keskustelua valaistuksesta ympäristössämme – onko valo laadukasta, onko sitä liikaa tai väärissä paikoissa? Valonkantajat tulevat, valaisevat ja poistuvat jälkiä jättämättä.

Guerrilla Lighting –tapahtumia on järjestetty eri puolilla Suomea vuodesta 2008 lähtien. Vapaaehtoiset valonkantajat ovat tärkeä osa tapahtumaa ja heille kokemus on ikimuistoinen. Yleisö taas pääsee näkemään tutut paikat uudessa valossa. Tampereen lähikunnissa järjestetään tänä syksynä kaikkiaan kolme Guerrilla Lighting -valotempausta, Kangasalla, Pirkkalassa sekä Valkeakoskella.

Tapahtuma on osa Operaatio Pirkanmaa -hanketta, joka on Tampereen kulttuuripääkaupunkihaun jatkohanke vuosille 2022-2024. Suunnittelijana ja tapahtuman tuottajana toimii valaistussuunnittelija Annukka Larsen WSP Finland Oy:stä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kangasalan kaupungin kanssa.

Tule mukaan nauttimaan erityisestä valotapahtumasta!

 

Ilmoittaudu Guerrilla Lighting -valotempaukseen valonkantajaksi

Voit myös tulla kokemaan tapahtuman valonkantajana. Valonkantajat toimivat valokulkueessa ryhmänjohtajien opastuksella. Kaikki suunnitelmat on etukäteen laadittu ja testattu. Valonkantajille tarjotaan iltapala Lepokodilla. Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä:

Ilmoittaudun Guerrilla Lighting -valotempaukseen valonkantajaksi (office.com)

 

Lisätiedot Guerrilla lighting:

Annukka Larsen, 

Valaistussuunnittelija, WSP Finland Oy

annukka.larsen@wsp.com

+358 40 7404717

 

Ilmoittautuminen valonkantajaksi: 

Maiju Paajanen,

Osallisuuskoordinaattori, Kangasalan kaupunki

maiju.paajanen@kangasala.fi

+358 40 1286420