Sähköpotkulaudat saapuivat Kangasalle


Vuokrattavat sähköpotkulaudat ovat saapuneet Kangasalan katukuvaan. Käytettävissä on yhden toimijan potkulautoja, joita on tällä hetkellä keskustan alueella noin 40. Laudoissa on niiden käyttöön tarvittavien mobiilisovellusten lataus- ja käyttöohjeet. Kangasalan kaupunki ei ole mukana järjestämässä kulkuvälineiden vuokrausta, vaan on laatinut ohjeistuksen sähköpotkulautoja vuokraavan operaattoriyrityksen kanssa. Laadittuun ohjeistukseen voi tutustua kaupungin nettisivuilta (https://www.kangasala.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/liikenneturvallisuus/sahkopotkulaudat/).

Sähköpotkulautoja koskevat samat liikennesäännöt kuin polkupyöriäkin.

Kaupunki muistuttaa, että sähköpotkulauta on kevyt sähköajoneuvo, jonka käytössä on noudatettava polkupyöräilijän liikenne- ja väistämissääntöjä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ajaminen on sallittua pyörätiellä, mutta ei jalkakäytävällä. Lautailija ei törmäyksissä tai kaatumisissa ole suojattu, joten kypärän käyttö on ehdottoman suositeltavaa kaikille. Kypärä ei tavallisesti kuulu vuokralautaan valmiiksi, joten oma kannattaa kuljettaa mukana.

Kangasalla sähköpotkulaudoille on asetettu 20 km/h nopeusrajoitus. Lautoja ei saa pysäköidä niin, että pysäköinnistä voi aiheutua vaaraa tai merkittävää haittaa muille liikkujille. Sähköpotkulautojen pysäköintiä suositellaan esimerkiksi olemassa olevien pyörätelineiden läheisyyteen.

Vuokraushinnat, käyttöalueet ja lautojen sijainnit löytyvät toimijan mobiilisovelluksen kautta. Vuokraus ja potkulautojen hallinnointi on yrityksen omaa toimintaa.

 

Lisätietoja:

Miikka Vuorela, Rolan Oy, miikka.vuorela@rolan.fi, puh. 043 201 0631

Jonna Sillman-Sola, Kangasalan kaupunki, jonna.sillman-sola@kangasala.fi, puh. 050 364 6127

Jutta-Leea Ylönen, Kangasalan kaupunki, jutta-leea.ylonen@kangasala.fi, puh. 040 133 6764