PIKI-kirjastoille uusi visuaalinen ilme 21.9.


PIKI-päivänä 21.9. otettiin käyttöön PIKI-kirjastojen uusi visuaalinen ilme. Kangasalan kirjasto kuuluu PIKI- eli Pirkanmaan kirjastojen kirjastokimppaan.

PIKI-päivänä 21.9. otettiin käyttöön PIKI-kirjastojen uusi visuaalinen ilme. Logossa tutun punaisen PIKI-pallon sisällä kirjapino korvautuu PIKI-tekstillä. Värimaailman tutut punainen ja sininen saavat seurakseen uusia, raikkaita värejä. Kirjakehä-elementti ja veikeät hahmot toistuvat eri puolilla PIKI-materiaaleissa.

Samalla otettiin käyttöön uudet kirjastokortit: jatkossa asiakas voi valita joko PIKI-kuosilla tai -hahmolla kuvitetun kortin. Aiemmat kortit toimivat kuitenkin edelleen, eikä niitä tarvitse vaihtaa uusiin.

Kirjastokortti on avain kirjaston palveluihin. Kirjastokortilla voi esimerkiksi lainata kirjoja, lehtiä ja musiikkia, käyttää e-aineistopalveluita, varata kirjaston tietokoneita ja harrastustiloja tai avata omatoimikirjaston ovet. Kirjautumalla kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla PIKI-verkkokirjastoon voit muun muassa tehdä varauksia, uusia lainojasi, maksaa kirjastomaksujasi tai käyttää sähköistä kirjastokorttia.

Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Kadonneen kortin tilalle saa uuden 2 eurolla. Kirjastokorttihakemuksen voi täyttää kätevästi verkossa piki.fi/kirjastokortti.

Uuteen ilmeeseen voi tutustua myös PIKI-verkkokirjaston sivuilla piki.fi.