Osallistuvalla budjetoinnilla toteutetaan palloilutapahtuma, Harjufest ja 3 Kaarinaa – festari


Kangasalan kaupungin osallistuvalla budjetoinnilla toteutetaan FC Kangasalan järjestämä matalan kynnyksen palloilutapahtuma la 8.7. Harjufest 28-29.7. ja 3 Kaarinan festarit la 26.8.

Kuvassa 3 Kaarinaa -festarilla esiintyvä Aliisa Syrjä. 

Osallistuva budjetointi on käytössä Kangasalan kaupungilla nyt neljättä vuotta. Kaupunkilaisten ideoista ja ehdotuksista valittiin äänestykseen ne, joiden toteuttaminen on mahdollista kaupungin resurssien puitteissa. Valituista tapahtumista kaupunkilaiset äänestivät toteutettaviksi FC Kangasalan palloilutapahtuman, 3 Kaarinaa -festarin sekä Harjufestin.

Rentoa jalkapallon pelailua sisältävä matalan kynnyksen palloilutapahtuma on ohjattu ja maksuton. Ilmoittautuminen on 30.6. mennessä ja mukaan voi tulla joko yksin, kavereiden kanssa, perheenä, tai omalla joukkueella. Tapahtuma järjestetään Kangasalan Kyötikkälän urheilukeskuksessa (Lätsä-Pekan tie 21).

Kangasalan Raudanmaan kyläyhdistyksen järjestämä 3 Kaarinaa – festarin pääesiintyjinä nähdään Pete Parkkonen ja Aliisa Syrjä. Idolsin kautta suosioon noussut Pete Parkkonen on julkaissut uransa aikana 4 menestyksekästä albumia, joista viimeisin ylitti platinarajan. Kantria soittavan duon Lili & Luna muodostavat Leena Tirronen ja Sanni Savolainen. Yhtyeen esikoisalbumi Kolme kaljaa ja kaupunkiin julkaistiin 2022. Festivaalin Early Bird -liput ovat nyt myynnissä alennettuun hintaan. Tapahtuma järjestetään Raudanmaan kylässä (Ponsantie 1269).

Harjufestissa nähdään perjantaina kaksi 90-luvun tanssi- ja popmusiikin isointa nimeä, Aikakone ja Movetron. Lauantaina lavalle nousee kansanmusiikkia, jazzia ja progea yhdistelevä Piirpauke, jonka jälkeen yleisöä tanssittaa rhythm and bluesin ja soulin tahdissa Gilbert K Triologik. Illan päättää viime vuonna debyyttialbuminsa julkaissut yhtye Mary Ann Hawkins, joka sekoittaa perinteistä rautalankamusiikkia instrumentaaliseen surf rockiin. Vapaa pääsy.

Lisätietoja:

Kulttuuripalvelut, kulttuurituottaja Leo Van Aerschot, p. 040 610 9492, leo.van.aerschot@kangasala.fi

Päivitys 7.7.: 3 Kaarinaa -festarilla Lili & Lunan sijaan esiintyy Aliisa Syrjä.