Lamminrahkan liikuntapuistolle myönnettiin valtionavustusta


Kangasalan kaupungille on myönnetty liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta Lamminrahkan liikuntapuiston rakentamiseen. Avustuksen suuruus on 100 000 euroa ja avustuksen myöntäjänä on Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Kuva: Kangasalan kaupunki, Jari Mäki

Lamminrahkan liikuntapuistolle myönnetty liikuntapaikkarakentamisen avustus on aluehallintovirastolta veikkausvoittovaroista myönnettyä valtionavustusta. Liikuntapuisto sai valtionavustusta myös viime vuonna. Hankealue sijaitsee Kangasalan uudessa, rakentuvassa Lamminrahkan kaupunginosassa. Liikuntapuisto rakennetaan aivan Lamminrahkan asuinalueen keskustaan, tärkeimpien kulkureittien risteykseen, torin ja koulukeskuksen viereen.

Hankkeen tavoitteet ja rakentaminen

Alueen toteutus tukee Kangasalan kaupungin kaupunkistrategiaa luomalla ja kehittämällä uusia liikunta- ja harrastuspaikkoja kaupunkilaisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tueksi. Lamminrahkan suunnittelussa on pyritty edistämään monin keinoin liikunnallista elämäntapaa ja liikuntapuisto on yksi osa tätä tavoitetta. Hankkeen tavoitteena on luoda Lamminrahkaan monipuolinen liikuntapuisto, joka palvelee ympäri vuoden laajoja käyttäjäryhmiä sekä viereisen koulukeskuksen oppilaita ja päiväkotilapsia.

Lamminrahkan liikuntapuisto tulee olemaan keskeinen osa Lamminrahkan ulkoilu- ja virkistysverkostoa, jonka ulkoilu- ja liikuntareitit ovat myös osa Tampereen seudun reitistö- ja liikuntapaikkakokonaisuutta. Liikuntapuisto tuleekin palvelemaan laajemmin koko kaupunkiseudun asukkaita.

Liikuntapuistoon on tulossa tekonurmipintainen pelikenttä, monitoimiareena, padel-kenttä, ulkokuntosali sekä juoksusuora ja pituushyppypaikka. Kaikista pelikentistä tehdään aidattuja. Puiston pinta-alaltaan suurin toiminto on tekonurmipintainen pelikenttä, jonka mitoitus mahdollistaa täysimittaisen jalkapallon pelaamisen tai kentän jakamisen rinnakkaisille poikittaisille peleille. Kentällä voi pelata myös koululais- tai harrastetason pesäpalloa. Talvella tekonurmikenttä jäädytetään luistelua ja mailapelejä varten.

Liikuntapuiston pohjoispäätyyn rakentuu parhaillaan huoltorakennus, joka toteutetaan erillisenä hankkeena. Liikuntatoimintojen lisäksi liikuntapuiston alueelle asennetaan myös penkkejä, pyörätelineitä ja roska-astioita. Liikuntapuiston toiminnallisten alueiden yhteyteen istutetaan puita ja pensaita elävöittämään maisemaa. Pintamateriaaleina alueella käytetään monipuolisesti erilaisia, laadukkaita materiaaleja käyttötarkoitus huomioiden. Alueen valaistuksessa on huomioitu sekä pelikenttien edellyttämät vaatimukset että oleskelualueiden viihtyisyys.

Liikuntapuisto rakentuu parhaillaan alueella ja sen on tarkoitus valmistua elokuussa 2023.

 

Lisätietoja:

Jari Järvinen, kaupunginpuutarhuri

p. 050 550 9079, jari.jarvinen(at)kangasala.fi

 

Milla Santalehto, suunnittelija/ ulkoalueet

p. 044 481 3009, milla.santalehto(at)kangasala.fi