Lamminrahkan Katufiesta ylitti järjestäjien odotukset


Lamminrahkan Katufiesta -juhlat täyttivät Lamminrahkan torialueen, liikuntapuiston ja koulukeskuksen lauantaina 2.9.

Kuva: Kangasalan kaupungin uudet tapahtumamökit olivat ensimmäistä kertaa käytössä Lamminrahkan Katufiestassa. / Janne Kähkönen

Tapahtumassa kuultiin musiikkiesityksiä ja lapset pääsivät kokeilemaan mm. kaivurikoeajoja sekä sirkustemppuja. Päivää vauhditti myös Taikuri Markon esitys ja yleisölle avattiin ovet uuteen koulukeskukseen. Koulukeskukseen pääsi tutustumaan myös opastettujen esittelykierrosten myötä. Tämän lisäksi tapahtuman kävijät pääsivät nauttimaan ilmaisista pikapyörähuolloista, retkeilyneuvonnasta, hattarasta ja glittertatuoinneista.

Tapahtuma veti puoleensa tänä vuonna yli tuhat kävijää, joista suurin osa oli lapsiperheitä. Aurinkoinen sää helli yleisöä aina iltapäivään asti, kunnes pääartisti asteli lavalle. Jukka Poikaa jäi silti kuulemaan moni sadetakkien ja sateenvarjojen suojista.

Jukka Poika villitsi yleisöä vesisateesta huolimatta.

Myös kaupunginjohtaja Oskari Auvinen piipahti paikalla.

– Lamminrahkan katufiesta sijoittui ensi kertaa alueen sydämenä toimivalle aukiolle koulukeskuksen edessä. Niin koulu kuin liikuntapuistokin saivat monet kävijät kommentoimaan niitä ihastuneeseen sävyyn. Olen todella tyytyväinen, että päätimme rakentaa ensin infran valmiiksi alueen tuleville asukkaille, saamani palaute vahvisti ratkaisun toimivuuden. Fiesta on tärkeä alueen identiteetin rakentajana, kooten yhteen uudet asukkaat, alueen rakentajat ja palvelujen tarjoajat. Odotan jo ensi vuoden tapahtumaa innolla, hän kertoo.

Torin sydämessä sijaitsee Pekka Jylhän taideteos, Peili.

Tapahtuma järjestetään jälleen ensi vuoden toukokuussa. Tapahtumakoordinaattori Jasmine Pajari sekä kulttuurituottaja Leo Van Aerschot ovat tyytyväisiä tapahtumaan.

– Katufiestan tunnelma ja suosio ylitti odotukseni. Olen erittäin tyytyväinen tapahtumaan ja itse tapahtuma-alueeseen. Oli hienoa tuottaa tapahtuma koulukeskuksen uudenkarheissa tiloissa ja vasta valmistuneilla ulko-alueilla. Koulukeskuksen ympäristö toimii tapahtuma-alueena hyvin ja onnistuimme välttämään väentungokset, kun tapahtuma-alue oli hajautettu. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään jo kolmannen kerran, joten nyt voidaan jo puhua Lamminrahkan omasta perinteestä, Pajari iloitsee.

Tapahtuman mahdollisti pääyhteistyökumppani OP Kangasala, Tampereen ja Kangasalan kaupungit sekä paikalla olleet rakennuttajat, jotka esittelivät alueen asuntotarjontaa. Rakennuttajakujalle lähti tänä vuonna mukaan Mangrove Asumisoikeus Oy, T2H Pirkanmaa Oy, Rakennus Kodix Oy, NCC Suomi Oy, Joo kodit, Hartela Pirkanmaa, Aito Säästöpankki & Sp-koti sekä Asuntosäätiö. Tapahtuman yhteistyökumppanina toimi myös Kangasalan Sanomat ja mukana menossa K-Rauta Kaukajärvi.

Rakennuttajakujalla kävi kuhina.
15 vuotta täyttänyt kirjastoauto, Kotikujan Konsta oli omalla pysäkillään koulukeskuksen kupeessa ja tarjosi perheen pienimmille satusuunnistusta ja poistokirjarunopajan.

 

Lisätiedot: 

Kangasalan kaupunki

Jasmine Pajari, tapahtumakoordinaattori

puh. 044 481 3050

jasmine.pajari@kangasala.fi