Lainaa ja liiku – kirjaston liikuntavälinevalikoima laajenee


Nainen pyörittää hulavannetta ja pitää kasvojensa edessä kirjaa

Kangasalan kirjastoista on kesäkuusta lähtien voinut lainata hulavanteita ja frisbeegolf-settejä. Liikuntavälineiden lainaus on osoittautunut hyvin suosituksi.

Kysyimme asiakkailta, mitä liikuntavälineitä he toivoivat lainattavaksi. Kyselylomake oli tarjolla sekä paperimuotoisena kaikissa toimipisteissä että verkossa kesäkuun lopulta elokuun loppuun asti.

Saimme kaupungin liikuntapalveluista vinkkejä kirjastokäyttöön sopiviksi liikuntavälineiksi, joista vastaajat saivat valita suosikkinsa. Valikoimaa olikin kuminauhasta sirkusvälinesettiin ja hyppynarusta potkulautaan.

Hiukan yllättäen kesähelteiden keskellä ylivoimaisesti hartaimmin toivottiin lumikenkiä – ja mieluummin useampaa paria, ettei yksin tarvitse lähteä. Kahvakuula oli hyvänä kakkosena ja tasapainolauta kolmantena. Top teniin kirivät vielä sirkusvälinesetti, mölkky, sykemittari, sulkapallosetti, askelmittari, selätin, kroketti, pilatesrengas, hierontarulla ja käsipainot. Avoimissa vastauksissa toivottiinkin sitten kuntopyörää, soutulaitetta, sup-lautaa ja merenneitopyrstöä.

Tällä hetkellä hulavanteiden ja frisbeegolf-settien lisäksi on lainattavissa pienet käsipainot sekä 7,5 kiloa painava kahvakuula. Kirjaston liikuntavälinevalikoimaan lisätään syksyn aikana tasapainolauta, mölkky, kahvakuula 4kg, hierontarulla, lumikengät ja sirkusvälineitä. Kaikki nämä on sijoitettu pääkirjaston 2. kerroksen infon vieressä olevaan hyllyyn. Liikuntavälineitä tulee myös ainakin Vatialan lähikirjastoon.

Lainaa ja liiku -video kirjaston YouTube-kanavalla (linkki avautuu uuteen välilehteen)