Kyötikkälän viljelypalstoille on laadittu säännöt


Kangasalan kaupunki vuokraa viljelypalstoja Kyötikkälästä. Viljelypalstoille on laadittu viljelytoimintaa varten säännöt, jotka tulevat voimaan vuoden 2023 alusta alkaen. Viljelijöiden toiveita on kuultu sääntöjä laadittaessa.

Kangasalan kaupungilla on Kyötikkälässä vuokrattavana viljelypalstoja noin 90 kpl. Viljelypalstat sijaitsevat Kruununvoudintien varrella. Palstat ovat pääsääntöisesti noin aarin (10 m x 10 m) kokoisia. Yhdellä taloudella voi olla vuokralla korkeintaan kaksi palstaa kerrallaan. Yhden palstan vuokra on 25 euroa kesäkaudelta.

Viljelypalstoille on laadittu säännöt selkeyttämään alueen viljelytoimintaa. Viljelijöitä on kuultu sääntöjä laadittaessa ja sääntöjä on muokattu saadun palautteen mukaan. Viljelypalstojen säännöissä käydään läpi keskeisemmät asiat vuokrauksen, viljelyn, rajojen ja jätehuollon kannalta. Säännöissä käsitellään muun muassa viljelypalstoilla sallittua kasvillisuutta, rakenteita ja viljelytoimintaa.

Viljelypalstat on tarkoitettu vain avomaaviljelyyn. Palstalla saa kasvattaa yksivuotisten hyötykasvien ja kukkien lisäksi marjapensaita, mutta ei koristepensaita tai puita. Palstalle ei ole lupa asentaa kasvihuoneita, katoksia, aitoja, terasseja tai muita vastaavia rakenteita. Kevytrakenteista puutarhatuolia voi säilyttää palstalla. Taimien esikasvatukseen ja suojaamiseen voi käyttää harsoa tai rakentaa väliaikaisen matalan muovitunnelin. Matalien viljelylaatikoiden/ lavakaulusten, työkalulaatikoiden ja kompostikehikkojen käyttö on myös palstoilla sallittua.

Viljelypalstan säännöt tulevat voimaan 1.1.2023.

Viljelypalstojen sääntöihin voi tutustua tarkemmin täällä: Viljelypalstojen säännöt

Lisätietoa:

Jari Järvinen, kaupunginpuutarhuri
p. 050 550 9079, jari.jarvinen(at)kangasala.fi