Koko perheen kevätretki Vehoniemenharjun luonnonsuojelualueelle 13.5.


Kangasalan Liiku ja leiki -työryhmä sekä Ekokumppanit Oy järjestävät koko perheen luontoretken, jonka kohteena on Vehoniemenharjun luonnonsuojelualue. Opastettu retki tehdään lauantaina 13.5.2023 klo 12-15.

Luonnonsuojelualueen metsäluonto on monipuolista ja osin luonnontilaista. Paikoin on jyrkkää mutta portaiden ja pitkospuiden ansiosta reitti soveltuu kuitenkin mainiosti myös lapsille. Polku on 2 km pitkä ja sen kiertämiseen menee noin kaksi tuntia. Retken aikana pohditaan yhdessä mm. jokamiehenoikeuksia, vastuullisen retkeilyn aakkosia ja erityisesti luonnon monimuotoisuutta, jota on suojeltava ja ylläpidettävä. Retkellä voi osallistua myös Miljoona roskapussia -kampanjaan. Lue lisää kampanjasta.

Oppaina toimivat retkeilyluotsi Kirsi Viertola Ekokumppaneilta ja kestävän kehityksen kandidaatti Sonja Rapo. Mukana on myös lintuasiantuntija.Retken lähtöpiste on Vehoniemen automuseon pysäköintipaikalla opastetaulun luona, missä kokoonnutaan klo 12.

Alkuun tulee tietoisku roskattomasta retkeilystä ja retkietiketistä, minkä jälkeen lähdetään oppaiden johdolla Vehoniemenharjun luontopolulle. Mikäli pysäköintipaikalla ei ole tilaa, niin voit viedä autosi Vehoniemen Alamajantielle, missä on lisää pysäköintipaikkoja.

Retkelle voi ottaa mukaan omat eväät, jotka voi nauttia retken päätteeksi. Myös Vehoniemen automuseon kahvila on avoinna.

 

 

 

Lisätiedot: Kirsi Viertola, kirsi.viertola@tampere.fi