Kauhujen Kangasala 2022


Hurja halloweenviikonloppu valtaa Kangasalan 28.-30.10.2022. Katso kaikki tapahtumat.

Kauhujen Kangasala valtaa kaupungin lokakuun viimeisenä viikonloppuna 28.-30.10.2022. Hurja halloweenviikonloppu on täynnä karmivan hauskaa ohjelmaa koko perheelle.

Viikonlopun aikana pikkuväelle löytyy monenlaista nähtävää ja koettavaa. Lastenmaatila Pikkupihan Halloweentapahtumassa mm. ihmetellään sydämellisiä otuksia, Taikahileen lasten diskossa tanssitaan hurjasti, ja Sirkusrakkaus PumPumin lasten kauhupihalla leikitään ja juhlitaan koko perheen ulkojuhlassa, sekä rakennetaan omia halloween-pihoja. Haralanharjulla seikkaillaan jännittävällä rastireitillä. Pääkirjaston lastenosastolla ja kirjastoautossa etsitään kylmiä väreitä nostattavia asioita, ja selvitetään sanamysteeri. Nuoret ja aikuiset pääsevät puolestaan verkossa kauhuvisan pariin.

Kirkkoharjulta kantautuu haikeaa sahansoittoa, ja noita kertoo vanhassa kahvilasalissa kummitustarinoita. Hieman vinksahtaneet sirkustirehtöörit pyörähtävät ulkona tanssiin, kunnes Fireladyn tulishow karkottaa heidät tiehensä.

Astetta hurjempaa jännitystä tarjoaa Raudanmaan nuorisoseuran K-15 kauhupolku, jossa seikkaillaan taskulampun valossa. Aikuisille suunnatuille, niskavilloja pystyyn nostattaville kummituskierroksille pääsee Kangasalan Lepokodissa. Kauhistuttavien kummituskierrosten lisäksi Lepokodilla tunnelmaa on luomassa valoja ja ääniefektejä. Koko perheen ohjelmassa on luvassa mm. kasvisten tunnistusta, kasvomaalausta sekä pihasuunnistus.

Kaupunkilaiset pääsevät lisäksi esittelemään karmaisevan hienoja asuja ja maskeerauksia Kangasalan Sanomien kanssa toteutettavassa pukukilpailussa. Mukaan etsitään upeita halloween-tyylejä, joita voi jakaa Kangasalan Sanomille sekä someen.

Ken uskaltaa kurkata Kirkkoharjun Kammokellariin? Se selviää Kauhujen Kangasalla.

 

Kauhujen Kangasalan koko ohjelma löytyy alta, tai kootusti osoitteesta: www.kangasala.fi/tapahtuma/kauhujen-kangasala-2022

 

Kauhujen Kangasala Tintamareski

Aika: Ma-pe 24.10.-28.10. klo 9-19 ja la 29.10. klo 9-15
Paikka: Kangasalan pääkirjasto, Keskusaukio 2, 36200 Kangasala
Järjestäjä: Kangasalan kulttuuripalvelut ja Kangasalan kirjasto
Pääsymaksu: –

Sami Yrjölän kierrätysmateriaaleista rakentama kaamean komea Kauhujen Kangasala tintamareski löytyy pääkirjaston ala-aulasta. Ota kuva ja jaa sosiaalisessa mediassa hashtagilla #kauhujenkangasala.

 

Kauhujen kierros

Aika: Pe-la 28.10.-29.10. pääkirjaston aukioloaikoina & to-pe 27.-28.10. ja ma-ke 31.10.-2.11. kirjastoauton iltareiteillä: kangasala.kirjastoautot.fi
Paikka: Kangasalan pääkirjaston lastenosasto, Keskusaukio 2, 36200 Kangasala & Kirjastoauto Kotikujan Konsta
Järjestäjä: Kangasalan kirjasto
Pääsymaksu: –

Kangasalan pääkirjastoon ja kirjastoautoon on piiloutunut kaikenlaisia kylmiä väreitä herättäviä asioita. Löydätkö ne kaikki ja ratkaisetko niiden avulla sanamysteerin? Saat vihjeet pääkirjaston lastenosaston infosta tai kirjastoautosta. Kauhujen kierroksen kiertäneet saavat diplomin ja pienen palkinnon.

 

Kauhuvisa

Aika: La 29.10. klo 15-20
Paikka: Verkossa, linkki visaan ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa
Järjestäjä: Kangasalan kirjasto
Pääsymaksu: –

Kauhuvisa nuorille ja nuorille aikuisille verkossa. Osallistuneiden kesken arvotaan teemaan sopiva kirjapalkinto.

 

Karmaisevia aineistonäyttelyitä aikuisten kauhusta

Aika: Ma-la 24.-29.10. kirjastojen aukioloaikoina
Paikka:
– Kangasalan pääkirjasto, Keskusaukio 2, Kangasala

– Kuhmalahden kirjasto, Rautajärventie 26, Pohja
– Sahalahden kirjasto, Kurviksenkuja 2, Sahalahti
– Vatialan kirjasto, Vatialantie 2, Kangasala
– Kirjastoauto: kangasala.kirjastoautot.fi

Järjestäjä: Kangasalan kirjasto
Pääsymaksu: –

Kauhujen Kangasala -viikolla karmaisevia aineistonäyttelyitä aikuisten kauhusta pääkirjastossa, kaikissa lähikirjastoissa sekä kirjastoautossa. Lainaa, jos uskallat!

 

Noidan tarinatuokiot

Aika: Pe 28.10. klo 17-19 & la 29.10. klo 12-15 ja 16-18
Paikka: Kirkkoharjun näkötorni, Kirkkoharjuntie 3, Kangasala
Järjestäjä: Kangasalan kirjasto ja Kirkkoharjun kahvila
Pääsymaksu: –

Kirjastonoita kertoo hiukset pystyyn nostattavia tarinoita Kirkkoharjun näkötornilla. Tarinoiden jännittävyysaste valitaan kuuntelijoiden mukaan. Lisäksi mukana teemaan sopivaa kirjallisuutta, jota voi selailla myös tarinatuokioiden jälkeen.

 

Kirkkoharjulla kummittelee

Aika: Kahvila avoinna pe-la 28.-29.10. klo 11-20 ja su 30.10. klo 11-16
Paikka: Kirkkoharjun kahvilan ja näkötornin alue, Kirkkoharjuntie 3, Kangasala
Järjestäjä: Kirkkoharjun kahvila
Pääsymaksu: – , kahviotuotteita

Vanhan näkötornin kammokellari avataan jälleen – kuka uskaltaa kurkistaa? Kammokellari on avoinna kahvilan aukioloaikoina.

Noidan tarinoita kuullaan näkötornilla perjantaina klo 17-19 sekä lauantaina klo 12-15 ja 16-18.

Haikea sävel kaikuu Kirkkoharjulta sahansoiton kansanperinnettä esitellen lauantaina 29.10. klo 15-16. Sahansoittoa pääsee myös itse kokeilemaan opastuksella. Lauantain tunnelman kruunaa ShowDem Dancingin hieman vinksahtaneiden sirkustirehtöörien tanssiesitys klo 17.45 ja upean Fireladyn tulishow klo 18. Esitykset sopivat koko perheelle.

Kahvila palvelee perjantaina ja lauantaina klo 20 asti. Kahvilan herkut ovat hurjia ja teemaan sopivia. Paluun tekevät suositut Kirkkoharjun mörkömunkit, ja hulluttelua nähdään myös karmivalla juomalistalla.

 

Lastenmaatila Pikkupihan Halloween

Aika: Pe 28.10. ja la 29.10. klo 16-21
Paikka: Lastenmaatila Pikkupiha, Ponsantie 1269, Tohkala
Järjestäjä: Lastenmaatila Pikkupiha
Pääsymaksu: Aluelippu 9,90€/hlö (sis. jännittävän polun kummallisine otuksineen, diskon, eläinpihan ja Pupulan pääsymaksun sekä monenlaista muuta puuhaa)

Pikkupihalle ovat hiipineet Luovin opiskelijoiden kauheat hahmot, jotka lähempää osoittautuvatkin sydämellisiksi kavereiksi. Raudanmaan Halloweenissa seikkailevat tuttuun tapaan myös eläimet, ja pikkuväelle löytyy monenlaista koettavaa ja nähtävää. Ota taskulamppu mukaan ja tule katsomaan mitä kaikkea jännittävää Pikkupihalta löytyy.

 

Raudanmaan K-15 kauhupolku

Aika: La 29.10. klo 18-21
Paikka: Raudanmaan kylätalo, Ponsantie 1269, Tohkala
Järjestäjä: Raudanmaan nuorisoseura ry
Pääsymaksu: Aluelippu 9,90€/hlö, lippu sisältää myös Pikkupihan Halloweenin. Lipunmyynti Lastenmaatila Pikkupihalla.

K-15 kauhupolku, jossa liikkuu zombeja ja pelimanniyhtye Maantiekiitäjät luovat selkäpiitä karmivaa tunnelmaa. Ota mukaasi taskulamppu ja selvitä, uskallatko pimeään metsään, jossa vaeltaa karmaisevia olentoja.

 

Kauhua ja kekriä Lepokodilla

Aika: La 29.10. klo 15-20
Paikka: Kangasalan Lepokoti, Ruutanantie 26, Kangasala
Järjestäjä: Kangasalan Lepokoti
Pääsymaksu: – , kahviotuotteita

Lepokodin koko perheen ohjelmassa kasvomaalausta, pihasuunnistus, kasvisten tunnistusta, sanaleikki, piirustus ja taidenäyttely, ja selfiekuvaus. Lisäksi tunnelmaa on luomassa valoja ja ääniefektejä.

Aikuisille ohjelmassa kummituskierros tasatunnein.

Saatavilla myös tarjoiluita: mehua, kahvia, teetä, limsoja, sekä suolaista ja makeaa piirakkaa.

 

Haralanharjun Hurja Halloween

Aika: La 29.10. klo 16-19.30
Paikka: Haralanharjun näkötornin ympäristö, Haralanharjuntie 142, Kangasala
Järjestäjä: Harjulan Halla ry
Pääsymaksu: – , kahviotuotteita

Rastireitti Haralanharjun näkötornin ympäristössä. Ota taskulamppu mukaan!
Tornilla myös kahvio tapahtuman ajan.

 

Lasten Halloween Disco

Aika: La 29.10. alle kouluikäiset klo 15.30-17.30 ja alakouluikäiset klo 18-20
Paikka: Kangasalan nuorisoseura ry:n Pirtti, Tapulintie 6, Kangasala
Järjestäjä: Taikahile
Pääsymaksu: 6€/lapsi, aikuiset ja sylivauvat maksutta

Hirveän lumoava lasten Halloween Disco, jossa tunnelmaa perheen pienimmillekin sopivalla pelkokertoimella. Halutessasi voit pukeutua teeman mukaisesti, paras asu palkitaan. Ohjelmassa mm. vaanivan rupikonnan arvoitus, Veijari-Velhon Halloweenpaketin metsästys (2kpl/ikäryhmä), karkkikaatosade, sekä hurja yllätys.

Taikatuli-lohikäärmeen kahviosta löytyy karmivan herkullisia suolaisia ja makeita herkkuja, sekä kylmää ja lämmintä hörpättävää. Myynnissä myös taianomaisia Taikahileen glittertatuointeja, hurjan hauskoja UV-kasvomaalauksia, Hattara-Hurjimuksen herkku hattaraa ja muotoilmapallo-örvelöitä. Lisäksi Noitamaan onnenpyörä, josta jokaisella pyöräytyksellä voittaa hurjan lelupalkinnon, jonka saa itse valita.

 

Lasten Halloween Hubailut

Aika: Su 30.10. klo 11-15
Paikka: Kangasalan nuorisoseura ry:n Pirtti, Tapulintie 6, Kangasala
Järjestäjä: Taikahile
Pääsymaksu: 4€/lapsi, aikuiset ja sylivauvat maksutta

Kangasalan Pirtti täyttyy hurjan kivasta musiikista, naurusta ja pelleilystä. Ystävykset Lohikäärmeprinsessa Tuulispää ja hänen koiransa Hauskis tuovat musahupailullaan tuulahduksen Taikamaasta, ja Riesa-Pelle hauskuuttaa tempuillaan, sekä hirveän hienoilla muotoilmapalloillaan. Ohjelmassa myös pienten pomppulinna, kammottava pallomeri, Taikatulen kadonneiden timanttien metsästys ja yllätys.

Taikatuli-lohikäärmeen kahviosta löytyy karmivan herkullisia suolaisia ja makeita herkkuja, sekä kylmää ja lämmintä hörpättävää. Kahviosta löytyy myös Taikatulen karkkimaa. Lisäksi myynnissä: taianomaisia Taikahileen glittertatuointeja, Hattara-Hurjimuksen herkku hattaraa, sekä Hauskiksen onnenpyörä, josta voittaa jokaisella pyöräytyksellä veikeän lelupalkinnon, jonka saa itse valita.

 

Lasten kauhupiha ja koko perheen ulkojuhla

Aika: Kauhupiha ma-pe 24.-30.10. ja ulkojuhla pe 28.10. klo 17-19
Paikka: Poliisiaseman ja virastotalon sisäpiha, Kuohunharjuntie 9, 36200 Kangasala
Järjestäjä: SirkusrakkausPumPum
Pääsymaksu: –

Kangasalan Poliisiaseman ja virastorakennuksen sisäpihan valtaa Lasten Kauhupiha, jossa voi vierailla ihmettelemässä ja leikkimässä Kauhujen Kangasala-viikon ajan. Koko perheen iloista ulkojuhlaa vietetään samassa paikassa perjantaina 28.10. klo 17 alkaen. Tiedossa hurjan hauskaa koko perheen ohjelmaa.

 

Halloweenpiha -työpajat

Aika: Julkaistaan pian
Paikka: Julkaistaan pian
Järjestäjä: Sirkusrakkaus PumPum
Pääsymaksu: –

Halloweenpiha -työpajoissa tehdään omia kauhupihoja. Särkänniemi ja SirkusrakkausPumPum tarjoavat Karmivan Karnevaalin rekvisiittaa, joista kaikki halukkaat saavat rakentaa halloweenasetelmia omille tai yhteisille taloyhtiön pihoille. Rakentaminen tapahtuu aikuisten johdolla, annettujen ohjeistusten mukaan.

Halloweenpihan toteuttamisessa on hyvä muistaa, että asetelmat tulee tehdä hyvällä maulla ja kaikille sopivalla jännityksellä. Jätetään negatiiviset, pilkkaavat ja väkivaltaiset ajatukset pois, ja sen sijaan lähestytään halloween-teemaa hassuttelulla, huumorilla ja mielikuvituksella. ”Mitähän hauskaa leikkiluurangot, zombit ja muut kummajaiset voisivat puuhailla, kuten ajaa nurmikkoa tai pitää kahvikutsuja?”

 

Halloween pukukilpailu

Aika: Pe-su 28.-30.10.
Järjestäjä: Kangasalan Sanomat ja Kangasalan kaupunki

Mitä halloween olisi ilman hurjan hienoja asuja?

Jaa halloween-tyylisi lähettämällä kuva upeasta asusta tai maskeerauksesta sähköpostilla toimitus@kangasalansanomat.fi. Lisää mukaan suostumus kuvan julkaisuun printissä, digissä ja somessa, sekä lähettäjän nimi ja ikä. Alle 18-vuotiaiden osalta mukaan tulee liittää vanhemman suostumus kuvan julkaisuun. Kuvan voi jakaa myös Instagramissa #kauhujenkangasala.

Jaetut kuvat julkaistaan Kangasalan Sanomien sivuilla sekä somessa jaetut Kangasalan kaupungin Instagramissa. Kuvia voi lähettää koko Kauhujen Kangasala -viikonlopun ajan.