Karanteenin asettamisesta luovutaan ja eristys lyhenee viiteen vuorokauteen. Rokotteen ottaminen suojaa parhaiten koronavirustaudin vaikeammalta muodolta.


Karanteenin asettamisesta luovutaan valtavirus omikronin levitessä väestössä aiempaa nopeammin. Viranomaisten tekemä tartunnanjäljitys keskitetään terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin. Koronaan sairastuneen eristys lyhenee viiteen vuorokauteen.

Koronakaranteenista luovutaan

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän päätöksen mukaisesti koronakaranteenin asettamisesta luovutaan myös Kangasalla. Viranomaisten tekemä tartunnanjäljitys keskitetään terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin.

Koronavirusinfektiolle altistunut oireeton henkilö voi jatkaa töissään ja opiskeluissaan normaalisti. Mikäli hänellä ilmenee koronavirusinfektion oireistoa, tulee hänen omaehtoisesti eristäytyä kotiin.

Oireettoman altistuneen tulee välttää tarpeettomia sosiaalisia kontakteja viikon ajan altistuksen jälkeen, ja käyttää työ- tai opiskelupaikkakontakteissa maskia, sekä noudattaa tarkasti käsihygieniaa.

Koronavilkun avauskoodien lähettämisestä luovutaan.

 

Eristys lyhenee viiteen vuorokauteen

Koronaan sairastuneen eristys lyhenee viiteen vuorokauteen ja tämän jälkeen oireiden helpotuttua voi henkilö palata töihin tai opiskelupaikkaansa. Oireiden jatkuessa voidaan poissaoloa jatkaa lääkärin arvion mukaan sairaslomana.

Koronavirus on tartuttavimmillaan 1-2 vuorokautta ennen oireiden alkua, sekä muutamana ensimmäisenä päivänä oireiden alettua. Yleisiä maski- ja hygieniasuosituksia tulee noudattaa.

Jo annetut eristykset ja karanteenit eivät lyhene.

PSHP:n antama päätös on voimassa heti 12.1.2022 alkaen.