Kangasalan urkutehtaan 180-vuotisjuhlavuotta juhlitaan elokuussa Vehkajärvellä


Sopraano Tiia Maria Saari ja urkuri Irina Vavilova tuovat Ranskan tuulahduksen Vehkajärvelle 18.8. klo 19 juhlavuoden konsertissa.

Konsertissa kuullaan harvemmin esitettyjä ranskalaisia aarteita ja rakastettuja suomalaisia klassikoita mm. Louis Vierneltä, Olavi Pesoselta ja Oskar Merikannolta.

Tiia Maria Saari on kokenut esiintyjä, kirkkomuusikko ja äänenkäytön kouluttaja. Saari on tuttu näky pääkaupunkiseudun kirkoissa, ja hän on toiminut useiden kamarikuorojen solistina. Saari esiintyy syyskuussa ensiiltansa saavassa John Gayn Kerjäläisoopperassa.

Irina Vavilova on tunnettu urkutaiteilija ja Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin lehtori. Lisäksi Vavilova on kysytty säestäjä, cembalisti ja urkujensoiton opettaja. Vavilovalla on esiintymiskokemusta Suomesta sekä ulkomailta, ja hän edustaa Suomea vuonna 2024 järjestettävässä Pohjoismaiden kirkkomusiikkisymposiumissa Tanskassa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Konsertti järjestetään osana Kangasalan urkutehtaan 180-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Koko ohjelma löytyy osoitteesta: kangasala.fi/urkutehdas180v

 

Lisätiedot:
Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelut,

kulttuurikoordinaattori Anna Toiva,

anna.toiva@kangasala.fi, 044 481 3020