Kangasalan kaupunkipientaloalueiden tonttihaku alkaa


Havainnekuva toisiinsa kytketyistä kaupunkipientaloista

Kangasalan kaupunki luovuttaa lähivuosina kaupunkipientalotontteja erinomaisilta paikoilta keskustasta, Lamminrahkasta, Pitkäjärveltä ja Vatialasta. Kaikki kohteet sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien ja joukkoliikenteen varrella. Ensimmäisenä haussa ovat Vatialan kaupunkipientalotontit, joiden hakuaika on 16.11.2020 – 4.1.2021.

Vatialan kaupunkipientaloalueen tontit ovat haussa 16.11.2020 alkaen

Ensimmäiseksi lähtee rakentumaan Vatialan kaupunkipientaloalue, joka sijaitsee Kangasalan ja Tampereen rajan tuntumassa, Liuskekujalla, keskeisellä taajama-alueella. Aivan vieressä on urheilukenttä ja leikkipuisto. Vatialan palvelut ja tuleva Lamminrahkan kaupunginosa ovat lähellä. Kaupunkipientaloalueen eteläpuolella puiston erottamana on Linkosuon leipomo.

Vatialan kaupunkipientaloalueelta on tonttihaussa 31 tonttia. Tonttien hakuaika on 16.11.2020 – 4.1.2021.

Havainnepiirros, jossa on kartta Lemetyn alueelta

Havainnepiirros, Lemetty

Kaupunkipientaloissa asuminen on yhteisöllistä ja perhekeskeistä

Millainen on kaupunkipientalo?

Kaupunkipientalo on viereiseen asuntoon kytketty kaupunkimainen pientalo, joten sen yhteen kytketyt talot muistuttavat rivitaloa, mutta jokainen talo sijaitsee omalla tontillaan. Lisäksi jokainen talo on omanlaisensa, mutta toisiinsa kytkettynä ne muodostavat värikkään ja urbaanin kokonaisuuden.

Kaupunkipientalo on tavanomaisen omakotitalohankkeen tavoin useimmiten tulevien asukkaidensa rakennuttama, joten suunnittelussa on mahdollisuus toteuttaa omia ideoita. Alueen asemakaava ja rakennustapaohjeet määrittelevät kuitenkin joitakin reunaehtoja toteutukselle, millä varmistetaan, että kokonaismiljööstä tulee viihtyisä ja harmoninen.

Havainnekuva toisiinsa kytketyistä kaupunkipientaloista

Havainnekuva rakentamistavasta leveällä tontilla.

Hakuaikana tontit on suunnattu yksityishenkilöille. Hakuajan jälkeen mahdollisesti vapautuvat tontit tulevat jatkuvaan hakuun ja tällöin niitä voivat hakea myös rakennusliikkeet.

Kaupunkipientalotontti on vastaus niille, jotka arvostavat kerros- ja rivitaloasumisen helppoutta sekä omakotitaloasumisen mukavuutta. Sisäänkäynti taloihin on kadun puolella ja oma piha löytyy takapihalta.

Ensi vuonna hakuun tulevat Lamminrahkan kaupunkipientalot, joita pääsee rakentamaan vuonna 2022.

Havainnekuva toisiinsa kytketyistä kaupunkipientaloista, jotka on rakennettu eri tasoon toisiinsa nähden.

Havainnekuva rakentamistavasta, jossa käytetään tasoeroja.

Lisätietoja:

Kangasalan kaupunki
tontti-insinööri Simo Veijalainen
p. 040 133 6371, simo.veijalainen(a)kangasala.fi

Kaupungin tonttisivut
https://www.kangasala.fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen-rakentaminen-ja-tontit/kaupungin-tontit/kaupunkipientalotontit/vatialan-kaupunkipientaloalue/

Sydän-Hämeen Lehden aiheeseen liittyvä artikkeli: https://shl.fi/2019/03/06/kaupunkipientaloissa-asutaan-yksilollisesti-mutta-yhteisollisesti/#fca84b68