Kangasalan kaupunki on tehnyt uusia linjauksia koronavirustilanteessa


Kangasalan kaupunki lisää varautumista ja on tehnyt uusia linjauksia, jotka pohjautuvat ajankohtaiseen tietoon ja kansallisiin ohjeisiin. Kaupunki seuraa valtakunnallista ohjeistusta ja päivittää omaa ohjettaan tilanteen mukaan. Tavoitteena on ehkäistä viruksen leviämistä.

– Kangasalla olemme työskennelleet koronavirustilanteessa ja hoitaneet sitä jo usean päivän ajan. Tilanne on meillä hyvin hallinnassa ja teemme tätä työtä kaikkien valtakunnallisten ohjeiden mukaan.  Meidän valmiusjohtoryhmämme työskentelee jatkuvasti ja linjaa mahdollisia uusia käytäntöjä tarpeen mukaan, kaupunginjohtaja Oskari Auvinen sanoo.

Kangasalan kaupunki tiedottaa ajankohtaisista toimintaansa vaikuttavista muutoksista kaupungin verkkosivuilla www.kangasala.fi, joita kannattaa seurata aktiivisesti sekä eri asiakasryhmille kohdennetusti.

 

Kaupungin järjestämät yleisötilaisuudet perutaan 30.4. saakka

Osana koronavirus/Covid-19 -varautumistaan Kangasalan kaupunki peruu kaikki Kangasalan kaupungin järjestämät yleisötilaisuudet ja kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden ryhmätoiminnot (mm. liikunta- ja nuorisotyön ryhmät) 30.4. asti.

Kangasalan kaupunki suosittelee seuraamaan valtakunnallisia ohjeistuksia vapaa-ajan toiminnan osalta. https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-paatti-suosituksista-koronaviruksen-leviamisen-hillitsemiseksi


Toiminta opetus- ja varhaiskasvatusyksiköissä

Viruksen leviämisen estämiseksi kaupunki suosittelee, että ulkomaanmatkalta palaavat lapset eivät osallistu kaupungin tuottamaan varhaiskasvatukseen tai oppilaat ja opiskelijat lähiopetukseen kahteen viikkoon. Koulujen matkat sekä kotimaassa että ulkomaille perutaan ja myös leirikoulut ja retket perutaan.

Koulujen siivousta tehostetaan ja kaupunki noudattaa tässä THL:n ohjeita ja viranomaismääräyksiä. Kaikkia kehotetaan tiheään ja huolelliseen käsien pesuun.

 

Kaupungin henkilöstö priorisoi toimintoja ja työskentelee mahdollisuuksien mukaan etänä

Kangasalan kaupunki on linjannut, että kaupungin työntekijät, joille se on työtehtävien kannalta mahdollista, suosivat jatkossa etätyötä.  Kaupungin palveluissa keskitytään välttämättömiin toimintoihin.

Kaupungin linjauksen mukaan kaupungin työyksiköihin ei oteta vastaan vierailijaryhmiä tai ulkomaalaisia vieraita. Mikäli työntekijä palaa ulkomailta, työntekijä ei saa palata työpaikalle kahteen viikkoon. Henkilöstö ei tee työmatkoja ulkomaille eikä matkusta myöskään kotimaassa ellei se ole virkatehtävien kannalta aivan välttämätöntä. Henkilöstö ei osallistu koulutus- eikä suuriin yleisötapahtumiin ja kaikki kokoukset ja sisäiset koulutukset pyritään toteuttamaan sähköisesti etänä.

 

Kangasalan kaupungin toimintaohje COVID-19 koronavirustartuntaa epäiltäessä

Kaupunki huolehtii tarvittavien toimenpiteiden kaupunkitasoisesta ohjaamisesta ja yhteistyöstä Taysin ja THL:n kanssa.

Kaupungin ohjeita päivitetään jatkuvasti kaupungin verkkosivuilla https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/kangasalan-kaupunki-varautuu-koronavirustartuntoihin/

Kangasalan kaupungin koronavirusneuvontapuhelin palvelee numerossa 03 5655 4020. Neuvontapuhelimesta Kangasalla ja Pälkäneellä asuvat saavat yleisluonteista neuvontaa koronavirusinfektiosta joka päivä klo 8-21.

Taysin neuvontapuhelin koronavirusinfektiota epäilevälle: puh. 03 311 65333.
Numero on käytössä ympäri vuorokauden.

Muissa terveysongelmissa voit ottaa yhteyttä OmaAsemalle (ma-pe klo 8-15) tai terveyskeskuspäivystykseen p. (03) 5655 4025 (ma-to klo 8-21, pe klo 8-16).

Aukioloaikojemme ulkopuolella voit soittaa TAYS Valkeakosken päivystykseen p. (03) 311 67260 ja alle 16-vuotiaiden kohdalla TAYS Keskussairaalan lasten päivystykseen 03 3116 3345.


Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, p. 040 133 6311
hyvinvointijohtaja Kati Halonen, p. 044 486 0470
opetuspäällikkö Merja Lehtonen, p. 050 550 9084
vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044 481 3041
henkilöstöjohtaja Eija Tetri-Lähde, p. 050 550 9749